Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 липня 2021, 02:21
25330
169

Несподівано нервова кінцівка. Шахтар у Києві обіграв Інгулець

Команда Де Дзербі стартувала в чемпіонаті з переможного результату

| Оновлено 25 липня 2021, 02:21
25330
169
Несподівано нервова кінцівка. Шахтар у Києві обіграв Інгулець

Віце-чемпіон України, донецький «Шахтар», нарешті дочекався свого старту в українській Прем'єр-лізі. Дочекалися і вболівальники «помаранчево-чорних» та й, мабуть, багато хто з нейтральних фанатів футболу. Дуже вже хотілося побачити оновлений «Шахтар» з новим тренерським штабом на чолі з італійським наставником Роберто де Дзербі та зоряними новачками команди.

Цього літа «гірники» провели одну з найгучніших трансферних кампаній в своїй історії. З «Бенфіки» прийшов атакуючий півзахисник Педріньо, із «Сассуоло» добре знайомий де Дзербі центрбек Марлон, а із «Аякса» забивний форвард Траоре. Також до трансферів клубу можна додати 18-річного талановитого фулбека бразильського «Інтернасьонала» Вінісіуса Тобіаса, утім технічний правий захисник приєднається до команди лише в лютому 2022-го. В цілому за новачків клуб виклав 46 млн євро! Ну і давайте не забувати за Коноплю, Бондаренка і Сікана, які повернулися з оренд.

У «Інгульця» трансферна компанія пройшла набагато прозаїчніше, але також була досить активною. Петрівців покинуло 13 гравців, в тому числі і лідери Сітчінава і Балан. Їх замінити були покликані не менш відомі новачки - Сітало та Полегенько відповідно. Також команду поповнили воротар Гальчук та польові гравці Опанасенко, Шарай, Поспєлов і Майкл Гопей.
Очікувано матч розпочався атаками «Шахтаря». Донеччани так міцно захопили м'яч, що петрівці не могли навіть зачепитися за ігровий снаряд. Технічні «гірники» грали дуже швидко, в короткий пас, практично не роблячи більше трьох торкань.
І вже перша ж атака господарів ледь не призвела до голу. «Гірники», немов граючи в футзал, красиво вивели Додо на ударну позицію, постріл фулбека парирував Гальчук, а добивання Соломона було не дуже вдалим і кіпер вдруге виручив команду. 

«Інгулець» всією командою влаштувався на своїй половині поля і пропустив. На 13-й хвилині Соломон, який в цей день святкував своє 22-х річчя, фінтами розкидав Полегенька і прострілив на Траоре. Ласіна відірвався від двох захисників і в один дотик переправив м'яч у сітку воріт - 1: 0!

Після першого взяття воріт «Шахтар» продовжив свій натиск. Фаворити поєдинку грали красиво і впевнено. Це радувало око і дає надію на вдалий виступ команди в єврокубковій кампанії. Втім, у «Інгульця» також був момент. Але це скоріше заслуга не підопічних Лавриненка, а помилка Матвієнка, який слабо віддав на Трубіна, та Сітало не зміг переграти кіпера.

Другий гол у виконанні «Шахтаря» видався не менш красивим. Степаненко черпачком закинув на хід Патріка і Алан вже в падінні в дотик зробив рахунок - 2:0!
 

У другому таймі «Інгулець», мабуть усвідомивши, що втрачати в цьому матчі вже нічого, став задумуватися і про чужі ворота. Але позиційні атаки у команди Лавриненка все одно ніяк не виходили. «Шахтар» знову міцно забрав м'яча і в одній з атак ледь не забив Соломон. Але удар ізраїльтянина пройшовся в сантиметрах від стійки воріт Гальчука.

Господарі матчу продовжували комбінувати. Причому, робили вони це настільки скрупульозно, що, подумалося, Де Дзербі дав установку - з дальньої дистанції не забивати. Показовою була не одна атака «гірників». І Степаненко і Майкон не раз могли заряджати свою гармату, але в усіх випадках продовжували атаку пасом до штрафної.

А на 80-й хвилині «Інгульцю» вдалася чи не перша атака в матчі. Козак зачепився за м'яч, віддав на Опанасенка, той прострілив і Гопей переправив м'яча у ворота - 2:1!

Незважаючи на пропущений гол дебютний матч «Шахтар» провів впевнено і красиво. Двічі голи «гірників» скасовували через офсайди, один раз Соломон потрапив в штангу, ще кілька забійних моментів донеччани просто не реалізували. Втім, не будемо забігати наперед - «Інгулець» провів матч з думками про оборону, і створив один небезпечний момент біля воріт Трубіна. Щоб поставити оцінку нинішньому віце-чемпіону України, варто дочекатися опонентів іншого рівня. Це ж стосується й «Інгульця».
 

 

Українська Прем'єр-Ліга. 1 тур.

«Шахтар» - «Інгулець» - 2:1

Траоре (12), А.Патрік (34) - Гопей (81)

Тете (93) - Запорожець (40), Павлов (66)

«Шахтар»: Трубін, Додо, Марлон, Матвієнко, Корнієнко (Вітао, 82), Майкон, Степаненко, Педріньо (Тете, 70), Патрік (Судаков, 70), Соломон (М.Антоніо, 88), Траоре.

«Інгулець»: Гальчук, Полегенько, Поспєлов, Ковальов, Павлов (Козак, 73), Опанасенко, Шишка, Коробенко, Запорожець, Шарай (Головкін, 72), Сітало (Гопей, 46).

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ШАХТАР - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

81’
ГОЛ ! М'яч забив Майкл Гопей Стефен (Інгулець).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Алан Патрік (Шахтар Донецьк).
12’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 169
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
korrektno
Вбиває коментар. Бурхливий потік панегірику, занадто навіть для міжнародної зустрічі. Зрозуміло, що Шахтар переважав, але фаховий коментар містив би і схвальну оцінку характера і дій команди Інгулець, яка не опустила голову, не здавалась і заслужила на повагу.
Don Sergio
Матвиенко, две лажи за игру, то странный пас вратарю, потом не выдержал линию оффсайда
Viktor Krichevskii
на фоне ингульца даже не о чем говорить
Fanat
Інгульцю трохи майстерності і сміливості ,і результат був би взагалі інший .
.Zp0rt..
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SportsMan
Страшно представить, что с ними сделают бельгийцы, если у Ингульца выигрывают с трудом.
Aleks04
Заметил, что большинство зрителей на НСК поддерживало Ингулец. Людей немало пришло. Шахтёр как был тухлым по игре, так тухлым и остался.
SportsMan
Ничосе! С самим Ингульцом аж 2:1?!
Ростик Карпа
Мда, пока кроти лишаються кротами, вигнали їх зі Львова, вигнали з Харкова, чому ж Київ їх тоимає ??? Нахай грають в Маріуполі
Bolshoi
Кроты, вы действительно хотите в ЛЧ с таким уровнем игры?
А ведь это был всего лишь Ингулец
Bolshoi
Если бы не скупились на 50 млн, Ингулец порвал бы нах. А так, практически на равных. Если бы не автогол, то была бы ничья.
Bolshoi
Задрали вы уже своей войной, которая закончилась 76 лет назад. Вы новую начали. Скучно, девочки?
И чем рашисты лучше нацистов?
Fanat
Зі Львова виперли,з Харкова вимили і з Києва виженемо. Зрозумійте : вАМ Тут НЕ РАДІ !!! Go home !!
VAD
Жду с нетерпением матчей с бельгицами
hidalgo65
Хождение по мукам-второй сезон
Darkness1984
Гол от Ингульца шикарен.
Привет защите Шахтера
Nashwill
Бачу,дєрьмаксік тут гівно не встигає ковтати так,як і булька срулькін
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Комбинация ингульца заслуживает на уважение.
maxno
Игра не изменилась что в этом году что в прошлом.
MasterSith_2013
Гра вийшла цікава але є питання по Шахтарю новий спонсор ліги Vbet Шахтарю того сизону робили виключення як для чемпіона що може носити самей перший герб премєр ліги так як чемпіон має право ок. Цього сизону вони віцечемпіони чому у них той самий лейб а в усіх vbet. Не в одних них офіційний спонсор Pari match і другі команди носять герб нової прем'єр ліги. Що це означає? Шахтар неполучить просто кошти від ліги чи получить і плював на всіх зверху?