Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 липня 2021, 06:55
10999
15

Готовність №1. Шахтар розгромив Оболонь у товариському матчі

Підопічні Де Дзербі поставили ефектну крапку в передсезонних зборах

| Оновлено 21 липня 2021, 06:55
10999
15
Готовність №1. Шахтар розгромив Оболонь у товариському матчі
ФК Шахтар Донецьк

Передсезонний збір донецького «Шахтаря» тепер можна вважати фактично завершеним. Команда під керівництвом Роберто Де Дзербі пройшла через романтичний період знайомства з новим наставником, але тепер перед ним буде стояти куди більш неприємне завдання – з окремими гравцями занадто розширеної заявки «гірників» треба буде прощатися, тому останній контрольний поєдинок був особливо важливим для кожного гравця.

Тим паче, що це була перша гра команди в новому сезоні, який ще повноцінно не стартував, на НСК «Олімпійський», а в суперниках значилася київська «Оболонь» – пам'ятний для «Шахтаря» клуб, бо саме ця команда першою програла і перемогла на «Донбас Арені». Рівень ностальгії з цієї причини зашкалював, проте на поточний момент «помаранчево-чорних» більше цікавили питання сьогодення. Зокрема, матч першого туру УПЛ у найближчому майбутньому.

Боротьба в цьому поєдинку, на жаль, існувала тільки на папері. «Оболонь» уже з перших хвилин зіткнулася з неприємною для себе звісткою про те, що буде змушена грати без м'яча в ногах. Спробувавши щось протиставити у відповідь, колектив Валерія Іващенка потрапив під заколисуючий контроль із боку підопічних Роберто Де Дзербі, за підсумком чого був змушений виключно відбиватися. На жаль, перший гол «Шахтаря» відбувся аж надто швидко, тому суперники донеччан втратили усілякі надії ще до завершення першої чверті години ігрової години.

На 8-й хвилині Соломон подачею з лівого флангу викладав м'яча на дальню штангу для Педріньо, але в епізод утрутився Осман, ставши автором автоголу. Ізраїльський півзахисник «гірників» не стомлювався використовувати виділений для нього запас ігрових хвилин, і через кілька атак самостійно спорудив для себе момент, використавши Траоре як стовпа в правому фланзі штрафного, завершивши швидкісний випад ударом у ближній кут.

Голи «Шахтарю» вдавалося забивати на будь-який смак – гармата від Майкона з півкола біля штрафного на 37-й хвилині була яскравим тому підтвердженням. До слова, своєю першою гольовою дією на українських полях у тому епізоді відзначився Педріньо. А слідом за бразильцем зумів записати на себе авторство забитого м'яча і Траоре. Епізод виглядав комічно, бо на лінії воріт Бородай рукою намагався перевести м'яча в поперечину, після не до кінця заблокованого удару все того ж Соломона, але лише подарував відскок для суперника.

На другу половину матчу Де Дзербі вирішив повністю оновити склад своєї команди, тому шанс показати себе отримало багато молодих футболістів, серед яких було чимало українських виконавців. До слова, один з них – Артем Бондаренко – і відкрив другу половину матчу голом в атаці, яку він сам і розгорнув від центру поля на лівий фланг.

«Шахтар» у подальшому продовжував виконувати свою багатоходову увертюру з контролю м'яча на чужій половині, але голів більше не забивав. Дентіньо на вістрі атаки намагався якось підкріпити свої претензії на роль другого форварда в команді, але як би красиво бразилець не намагався завершувати атаки, м'яч уперто не йшов у ворота. Що ж стосується «Оболоні», то «пивовари» увійшли до гри занадто пізно, тому лише пару раз зуміли серйозно налякати Пятова своїми безрезультатними ударами.

Наступний матч донецького «Шахтаря» відбудеться на цій же арені, але вже в рамках Української Прем'єр-ліги, а суперником стане петровський «Інгулець». Київська «Оболонь» стартує в рамках Першої ліги, але з гостьового матчу проти «Поділля».

Товариський матч. 

«Шахтар» – «Оболонь» - 5:0

Осман, 8 (авт.), Соломон, 18, Майкон, 37, Траоре, 39, Бондаренко, 47

  Лук'янчук, 79

«Шахтар»: Трубін – Корнієнко, Матвієнко, Марлон, Додо – Степаненко, Майкон – Соломон, Алан Патрік, Педріньо – Траоре.

«Оболонь»: Федорівський – Осман, Мате, Бородай, Майданевич – Матяж, Покотилюк – Мурза, Слободян, Мединський – Чорній.

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

ШАХТАР-ОБОЛОНЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 50
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі
Бокс | 19 квітня 2024, 15:36 0
Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі

Джей Опетайя заперечує, що відправив Тайсона на настил рингу

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ZloyDeda
Ну це ж не з Атлетіко, Ніццою або Вільярреалом грати... На "котиках" з Оболоні потренувались, відгрузили, а пафосу, піару... Офіційні ігри покажуть хто і як готовий
Yura Юрий
Готовность к чему??? к Оболони ? зачем такие спаринги, уровень соперника, в которых даже близко не отвечает реальным соперникам....
Trollface
Лучше бы сыграли с АТБ, как Динамо. Посмотрели бы на класс команды.
ShakhtarFCSD
Слава Шахтерам! 🧡🖤⚒
SportsMan
А чё кроты так усиленно самоуспокоением занимаются? Очкуют опять чемпионат проиграть?
Укрмолоко
Ну перед Генкой это просто тренировочный матч. Тем более, что Оболонь играла на выезде, а Шахтёр - дома.
Rys2575
Нашли с кем играть, как говорил знаменитый актёр, "тренеруйтесь лучше на кошках"
Рождённые в Автобусе
Шахтёр гордость Украины,это конечно не автобусные денама (киевлаз)
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил