Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

18 липня 2021, 17:00
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Великобританії 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 19 липня 2021, 01:37
6692
29

День Хемілтона на Сільверстоуні. Вибив Ферстаппена і виграв гонку

Везучий Льюїс: Хемілтон відіграв у Ферстаппена 25 очок

| Оновлено 19 липня 2021, 01:37
6692
29
День Хемілтона на Сільверстоуні. Вибив Ферстаппена і виграв гонку
Getty Images/Global Images Ukraine

Топ-10: Хемілтон, Леклер, Боттас, Норріс, Ріккардо, Сайнс, Алонсо, Стролл, Окон, Цунода

Спринтерська гонка в суботу показала, що у Ред Булла є велика перевага над Мерседесом, тому можна було чекати, що Макс Ферстаппен з поула поїде у відрив і гонка вийде нудною. Льюїсу Хемілтону було необхідно видати суперстарт і випередити суперника. І два претендента видали шоу на першому колі!

Хемілтон стартував трохи краще, але відразу обійти Ферстаппена не зумів. Протягом першого кола зав'язалася боротьба, в результаті якої Макс полетів у бар'єри. Дуже жорсткий удар! На щастя, з пілотом все нормально. Що стосується інциденту, то, мені здається, була більше вина Льюїса, який був трохи позаду суперника в момент контакту. Так чи інакше, але дирекція оголосила червоні прапори. Цікаво, що після контакту лідерів на 1-е місце вискочив Шарль Леклер. Топ-3 замикали Хемілтон і Боттас.
 

Льюїс же чекав рішення стюардів з приводу покарання, але ситуація для Мерседеса складалася добре: Ферстаппен очок не набере, а Серхіо Перес стартував з піт-лейн, так що і Хемілтон, і Мерседес сьогодні могли відіграти багато пунктів.

Після червоних прапорів рестарт відбувається з місця, і Леклер зумів зберегти лідерство. На нього насідав Хемілтон, а топ-3 піднявся Ландо Норріс. Тим часом стало відомо, що Хемілтону дали 10 секунд штрафу за зіткнення з Ферстаппеном. Своє покарання Льюїс отримав під час піт-стопу.

Дивно, але Хемілтон не зміг спокійно пройти Леклера, оскільки Феррарі, маючи попереду чистий трек, цілком тримала солідний темп, стримуючи Мерседес. При цьому на машині Шарля періодично виникали проблеми з мотором.

Після піт-стопів Леклер зберіг лідерство, випереджаючи Боттаса і Норріса. Хемілтон після свого штрафу повернувся на трек 4-м, кинувшись в погоню за подіумом. Льюїс швидко пройшов Норріса і кинувся в погоню за напарником. Попереду Леклер випереджав Боттаса на 9 секунд і відчував себе досить непогано.

В результаті Боттас на прохання команди пропустив Хемілтона, який за 10 кіл до кінця відставав від Леклера на 8 секунд. Хемілтон швидко скорочував відставання і за півтора кола до кінця вийшов в лідери! Хемілтон пройшов Леклера і відіграв у Ферстаппена 25 очок.

Тут можна підняти питання адекватності покарання. Вибив головного конкурента, отримав штраф і виграв гонку.

Шкода Леклера, який фінішував 2-м. Топ-3 замкнув Боттас. Дуже позитивний день для Мерседеса, адже Ред Булл взагалі залишився без очок.

Загальний залік

1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 185
2. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 177
3. Ландо Норріс (Макларен) - 113
4. Валттері Боттас (Мерседес) - 108
5. Серхіо Перес (Ред Булл) - 104

Іван Зінченко
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 10:15 4
Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024

Головний тренер збірної Англії хотів би бачити більше гравців у заявці своєї команди

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Army Luv
Цинічна перемога.
ya_3
Бидляче BLM у всій красі. Хем - він і в Африці хам
Микола Гуцуляк
Жодної поваги, жодної, істерик
Vitalii Kushnarenko
Но в целом для Ф-1 сегодняшний случай очень полезен. Появился принципиальнейший конфликт между лучшими гонщиками лучших команд. Лет двадцать такого не было. Надоела тягомотина. Ни жонглирование шинами, ни правила ДРС особо не помогали.
Alex Zaro
Довольно подлая победа.
khidia
День ХАМства для хама. Роблений, так званий чемпіон - це квінтесенція всього негативного, гідкого і мерзотного, що властиво більшості піпелов цієї раси.
Serg Wojcev
а хэмилтон всегда был редкой подкожной сволочью
Vaskeszp
Кто объяснит, на каком основании Пересу дали очко за быстрый круг, он ведь гонку закончил на 16-ом месте?
Vitalii Kushnarenko
Ну как после этой гонки не стать расистом) хотя бы спокойно вторым приехал. БЛМ в действии!!! Теперь Максу мало на колено не становиться - прыгать в этот момент надо)))
Муґунот Уух
у ред булл машина в этом сезоне лучше.
всего то и надо было чуть-чуть подождать, проявить рассудительность и, главное, уважение к сопернику. впереди вся гонка
нет же, зачем-то понадобилось морально убивать Хема на первом же круге. убил...
Vaskeszp
Автор вообще разбирается в гонках? Ферстаппен в середине поворота резко по диагонали смещается в сторону Хэмилтона.
User
Самий продажний вид спорту
Maximus
Хемилтон сегодня был просто невероятен, последние 15 кругов просто летел по трассе. Инцидент с Максом обсуждать не имеет смысла так как голландец сам виноват в столь раннем сходе. Неприятно удивил темп Леклера ближе к концу гонки, и проблема здесь очевидно в машине
Fedka_edinoros
6 лет агрессивного пилотирования наконец-то дали плоды и дядя Хэм указал щенку его законное место у бордюра как же я рад
Maximus
Парни, откиньте все свои симпатии и антипатии в сторону. Просто трезво оцените то, что произошло. Ферстаппен пошёл на огромный риск своими манёврами уже на первом круге. Это говорит ещё о неопытности Макса. Эта потеря очков в конце сезона может быть определяющей.
По поводу самой аварии. Те, кто постоянно смотрит Ф1 могут уже сложить для себя картину как пилоты проходят те или иные повороты, какие подрезки делают, что в рамках правил, а что нет. Хемилтон оставлял достаточно свободного пространства, чтобы Макс по внешней траектории выходил из поворота. Но Макс проявил излишнюю агрессию и начал резко перестраиваться, как буд-то не было возле него никого.
Моё мнение, стюарды FIA несправедливо наказали Льюиса штрафом в целых 10 секунд. Не взирая на это, Хемилтон блестяще выиграл гонку.
П.С.: в Ф1 болею за Леклера и Ферстаппена
brighi10
красиво голландского щегла вышвырнул)
firstromario
Те що можливо на грам більше вини Хемілтона було в тому що Верстапен вилетів я ще зрозумію. Але буквально на грам. В попередніх гонках і за більш агресивну боротьбу такого штрафу не давали.