Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Формула 1
| Оновлено 17 липня 2021, 13:17
2959
0

Хемілтон вирішив залишитися в Мерседесі. Чекає нову еру і іншого напарника

Пілот вирішив залишитися у Формулі-1 ще мінімум на два роки

| Оновлено 17 липня 2021, 13:17
2959
0
Хемілтон вирішив залишитися в Мерседесі. Чекає нову еру і іншого напарника
Getty Images/Global Images Ukraine

7-разовий чемпіон світу Льюїс Хемілтон підписав новий контракт з Мерседесом. Що далі і хто стане напарником британського пілота. 

Льюїс Хемілтон продовжив контракт на 2 роки

Мерседес і Льюїс Хемілтон, як і обіцяли, не стали зволікати з новим контрактом та ще до літньої паузи оформили договір на 2 сезони. Свій нинішній однорічний контракт Хемілтон підписав тільки взимку, і обидві сторони говорили, що більше повторювати такий досвід не будуть. Цікаво, що раніше Хемілтон стверджував, що думає про завершення кар'єри і не впевнений, що залишиться після сезону-2021. Що ж спонукало Льюїса підписати контракт відразу на два роки?

Сам пілот сказав, що його надихає боротьба з Максом Ферстаппеном за титул нинішнього сезону. Мабуть, Хемілтону так набридла «битва» з Валттері Боттасом, що британець чекав на появу реально потужного Ред Булла, який зараз об'єктивно швидший. Ще однією причиною рішення Хемілтона залишитися у Формулі-1 варто назвати новий технічний регламент. З 2022 року боліди будуть істотно іншими, повинні спроститися обгони і, в ідеалі, збільшиться конкуренція. Спортсмену такого рівня точно має бути цікаво випробувати нові машини, увійти в іншу еру Формули-1. Не факт, що Мерседес там залишиться домінуючою силою, але подивитися на це все одно цікаво.

І, звичайно, серед факторів рішення Льюїса точно має бути бажання виграти 8-й чемпіонський титул. Наздогнати великого Міхаеля Шумахера - це чудово, але стати одноосібним лідером, звичайно, куди краще. Тим більше, що Хемілтон зараз вже рекордсмен за кількістю перемог, поулів і багатьох інших показників, а тому варто і за рекорд за кількістю титулів поборотися. Зараз є сумніви, що Хемілтон зможе виграти чемпіонство в цьому сезоні, але тепер британець забезпечив собі ще мінімум два роки в спорті.

Getty Images/Global Images Ukraine

А бос Мерседеса Тото Вольфф впевнений, що це взагалі не останній контракт Хемілтона. «Я впевнений, що це не останній контракт Льюїса. Він завжди заграє з думкою, що ось це його фінальний рік, тягне до останнього, але потім залишається. Так що, думаю, це не фінал», - сказав Вольфф.

На момент завершення нового контракту Хемілтону буде майже 39 років, але той же Кімі Райкконен доводить, що вік - не проблема в сучасній Ф-1. Було б бажання і далі підтримувати форму, тримати себе в рамках і присвячувати час спорту.

Про напарників

Ще одним важливим питанням для Мерседеса є вибір напарника для Хемілтона. Останні роки і Льюїса, і команду повністю влаштовував Валттері Боттас. Він не заважав Хемілтону вигравати титули, але робив достатньо, щоб Мерседес брав Кубок конструкторів. Однак тепер цього мало. З нинішнім Ред Буллом Мерседесу потрібен не тільки топовий Хемілтон, але і Боттас, який буде заважати Ферстаппену і Пересу. У Боттаса поки не виходить, і в ЗМІ активно обговорюють альтернативи. Точніше, альтернативу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Джордж Расселл, чий контракт належить Мерседесу, вже третій сезон показує чудові виступи в складі Вільямса і впевнений, що готовий до переходу в топ-команду. Власне, це він показав на Гран-прі Бахрейну в минулому році, коли тільки помилка механіків на піті завадила Расселлу виграти гонку. Сам пілот впевнений, що готовий до топ-команди.

«Я хочу боротися за перемоги і титули. І мені хотілося б мати таку можливість на цьому, а не більш пізньому етапі своєї кар'єри. Але все залежить від Мерседеса. Я веду з ними переговори, чекаю рішення», - сказав Расселл.

Мерседес обіцяє визначити напарника для Хемілтона до кінця літа, так що чекати Валттері і Джорджу залишилося не так довго. Експерти в більшості своїй закликають Мерседес дати, нарешті, шанс Расселлу, однак у команди можуть бути свої мотиви. Расселл явно буде нав'язувати Хемілтону більше боротьби, ніж Боттас, а Мерседесу конфлікти в команді точно не потрібні. Тото Вольфф багато разів говорив, що не допустить ситуації, яка була за часів Ніко Росберга, так що Расселл, при всіх своїх перевагах, поки не може бути впевненим, що новий сезон почне в Мерседесі.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зоря отримає солідні бонуси від Реала за Луніна. Стали відомі умови і сума
Футбол | 10 травня 2024, 10:27 2
Зоря отримає солідні бонуси від Реала за Луніна. Стали відомі умови і сума

Український клуб може отримати 3 мільйони євро

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.