Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 липня 2021, 23:21
35349
14

Хейт і расизм в соцмережах, вандалізм на вулицях. Англійці розчаровані Євро

Окремі фани накинулися на гравців

| Оновлено 12 липня 2021, 23:21
35349
14
Хейт і расизм в соцмережах, вандалізм на вулицях. Англійці розчаровані Євро
Getty Images/Global Images Ukraine

УЄФА, Футбольна асоціація Англії, наставник збірної Гарет Саутгейт та інші відомі футбольні особистості вже відреагували і засудили поведінку багатьох фанів на адресу гравців національної команди.

Гравців Букайо Сака, Джейдона Санчо, Маркуса Решфорда і інших в соцмережах накрило хвилею хейту і расизму після поразки від Італії у фіналі Євро-2020.

Особливо дісталося тим футболістам, хто не реалізував свій удар в серії післяматчевих пенальті.

Багатьох адекватних вболівальників дивує, що сильно хейтять 19-річного Букайо Сака, який взяв на себе відповідальність, але не реалізував останній пенальті.

Подібна поведінка зафіксували не тільки в соцмережах, а й на вулицях. У Манчестері невідомі зіпсували фарбою мурал в честь гравця МЮ Маркуса Решфорда.

Раніше форвард отримав Орден Британської Імперії за фінансування програми по боротьбі з голодом серед дітей.

Багато відомих в минулому гравців дивуються, як уболівальники можуть цілий місяць захоплюватися своєю збірною, а потім ображати і погрожувати гравцям після однієї серії пенальті.

Іван Зінченко Джерело: BBC
Оцініть матеріал
(381)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Евгений Семыкин
От любви до ненависти один Саутгейт )
Vadum Hrynchuk
Люди зарабатывают миллионы, конвертируя в них человеческий азарт, веру в чудо и чувство причастности к чему-то большому, а когда болельщики в последний момент обламываются, люди включают "ваши ожидания - ваши проблемы". Ну идите создавайте добавочную стоимость в других, менее публичных отраслях, и не будет вам хейта, ну и миллионов, правда, скорее всего тоже не будет....
Blue Monday
17 июля 1994 года на стадионе «Роуз Боул» в Пасадине Роберто Баджо не забил, пожалуй, самый известный пенальти в истории футбола, а сборная Бразилии ввела в спортивный сленг новое слово – «тетракампеоны». ..
а Баджо смешали с дерьмом... которого до этого готовы были в зад целовать...
RoNIkyo
Прямо як наші фанати: виграли у Шведів - ура, ми найкращі, Шева - Бог, програли англосам - гравці дно, Шеву на мило, Павелку під ніж.
Александр Шевченко
АХАХАХА)) Вот нечего было становиться на колени перед черными, черные вас же и подвели. Три черных не забили пенки - совпадения? Нет не думаю. Ну, а то шо черных будут отправлять в Нигерию после матча болелы Англии и дураку было понятно, сколько бы на колени не становились, черный никогда не будет дома в Европе.
Віталій Ткачук
Мені незрозуміло чому фани хейтять гравців. Там потрібно Саутгейта критикувати: хотів зіграти з італійцями від оборони вже після 2-ї хвилини, а інколи це навіть нагадувало автобус. Хоча по ходу чемпіонату всі розуміли, що Італія може розкрити будь-який захист. Тренер випустив креативних атакувальних гравців лише на 117 хвилині, ще й поставив їх ( непідготовлених ) на серію пенальті.
Sinai
Правильно писати "гейт", а не "хейт". Від англійського слова "hate".