Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Америки
| Оновлено 13 липня 2023, 18:11
36459
58

Є трофей у Мессі! Аргентина переграла Бразилію у фіналі Кубка Америки

Гол Анхеля Ді Марії в першому таймі вирішив долю поєдинку

| Оновлено 13 липня 2023, 18:11
36459
58
Є трофей у Мессі! Аргентина переграла Бразилію у фіналі Кубка Америки
Getty Images/Global Images Ukraine

Нарешті це сталося! Крім багатьох титулів з «Барселоною», безлічі особистих нагород, в одного з найкращих гравців в історії світового футболу врешті-решт в списку досягнень з'явився і титул, здобутий в національній збірній (звісно, пам'ятаємо про золоту медаль Олімпіади-2008, але, самі розумієте, це зовсім не те).

Шлях до фіналу в команд виявився різним. Бразилія візуально легко пройшла групу, у плей-оф хоч і було важче, проте ніхто не сумнівався, що саме п'ятиразові чемпіони світу гратимуть у вирішальному поєдинку. Аргентині ж навпаки, у групі було важко, але все ж таки не вийти з неї вони не могли (нагадаємо, що в Кубку Америки команди поділені на дві групи по п'ять команд, далі виходять цілих чотири). В плей-оф Мессі і компанія могли зовсім пролетіти мимо фіналу, але, на їхнє щастя, пенальті бити колумбійці вміють гірше.

Матч почався відразу ж з грубого фолу Фреда, який небезпечно зіграв проти Монтіеля. Можна було б давати і червону картку, але арбітр обмежився іншим, світлішим, кольором. Ігрова перевага була в бразильців, щоправда, явних дивідендів їм це не приносило.

Що неприємно здивувало, так це дуже помітні огріхи в техніці. Дивно, правда, адже це Бразилія? Проте навіть Неймар попав у кадр, коли від нього відбився м'яч, як від дерев'яного. Що вже казати про його менш розрекламованих партнерів та аргентинців?

Команди катали м'яч, гравці робили забігання, демонстрували індивідуальні дії, але до гольових моментів справа не доходила. Поки до справи не взялися де Пауль, Лоді і ді Марія. Перший виконав закидання здалека в чужий штрафний, другий махнув ногою мимо м'яча (читайте вище про техніку), а третій елегантно в один дотик перекинув Едерсона. Міг би бути шок для «Маракани», проте глядачів на матчі була дуже незначна кількість.

Getty Images/Global Images Ukraine

Бразильці спершу впали в ступор, а потім завелися. Не в ігровому плані, а в емоційному. Побільшало суперечок з арбітром, неігрових моментів (наприклад, Рішарліссон спровокував Акунью, впав на газон, аргентинець вдарив ногою форварда, а арбітр обійшовся тільки усним зауваженням). Той же Рішарліссон мав напівмомент після кутового, Неймар бив зі штрафного, проте влучив у «стінку», та й все. Лео Мессі один раз продемонстрував прохід з центра поля, добіг до лінії штрафного і пробив поруч з ближньою штангою. Більше нічого цікавого в таймі не було.

На другу половину команди вийшли з різними задачами. Аргентинці явно вирішили «сушити» гру, хоча ледь не поплатилися за такі ж дії в півфіналі з колумбійцями, а Бразилія вийшла битися - домашні фінали кубка Америки вона ще не програвала.

Getty Images/Global Images Ukraine

Підопічним Скаллоні вдалося краще реалізувати свій план. Бразильці старалися, тиснули, проте нічого не змогли зробити з добре організованою обороною суперників. Тим більше, що після половини другого тайму почалися безкінечні заміни, полилися градом картки. І це, повторюся, арбітр був занадто ліберальним. Судив би гру умовний Брих, мабуть, червону картку точно б хтось отримав, а так обійшлося навіть після потасовки ближче до кінця гри.

«Пентакампеони» таки могли перевести гру в додатковий час зусиллями Габріеля Барбози, але з його двома ударами майже впритул справився Емі Мартінес. Але це все було ніщо порівняно з супершансом Мессі. Ліонель перевів м'яч з лівого флангу на де Пауля, а сам відкрився в чужому штрафному, отримав тонкий пас, внаслідок чого опинився на гордій самоті перед Едерсоном. Але далі зіграв дуже незграбно - чи то погано прийняв, чи то хотів обійти кіпера. Воротар в падінні забрав м'яч і не дав Ліонелю закрити гру.

Getty Images/Global Images Ukraine

Проте, мабуть, титули повинні здобуватися саме так - з нервами на останніх хвилинах. Аргентина вистояла і здобула нарешті довгоочікуваний титул після багатьох програних фіналів. Мессі, як вже говорилося на початку, нарешті має досягнення і в збірній! Тепер можна переключатися на справи з «Барселоною», бо Мессі у статусі вільного агента, мабуть, трохи всіх напружує.

Getty Images/Global Images Ukraine

Кубок Америки-2021. Фінал.

Аргентина - Бразилія - 1:0.

Ді Марія, 22.

Паредес, 33, Ло Чельсо, 51, Де Пауль, 68, Отаменді, 81, Монтіель, 89 - Фред, 3, Лоді, 70, Пакета, 72, Маркіньос, 82.

Аргентина: Мартинес, Монтіель, Ромеро (Пеццелья, 78), Отаменді, Акунья, Де Пауль, Паредес (Родрігес, 54), Ло Чельсо (Тальяфіко, 63), Мессі, Лаутаро (Гонсалес, 78), Ді Мария (Паласіос, 78).

Бразилія: Едерсон, Даніло, Маркіньос, Тіаго Сілва, Лоді (Емерсон, 76), Каземіро, Фред (Фірміно, 46), Рішарліссон, Пакета (Барбоза, 76), Евертон (Вінісіус Жуніор, 63), Неймар.

Арбітр: Естебан Остохіч (Уругвай).

Стадіон: «Маракана» (Ріо-де-Жанейро, Бразилія).

АРГЕНТИНА - БРАЗИЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(108)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 02:52 0
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 18
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 58
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Matroskin
Классный матч. И футбол, и рубилово (9 жк) в одном флаконе. Болел и радуюсь победе Аргентины. Рад за Месси и его первый титул со сборной. Жаль, что не забил, а момент имел хороший. Жаль, Агуэро не сыграл в этом матче. Ди Мария - красавчик, хоть пару раз и пожадничал. Особенно ценна победа на "Маракане" над хозяевами. Бразилию немного жаль, Неймара особенно - доставалось ему сегодня.
--smart-Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владислав Антонов
Варто відзначити також Агуеро і Ді Марію. Не менше заслужили трофей зі збірною, тепер і їх кар'єра вийшла повноцінною.
Canadian_stallion
Жаль, что не отличился сегодня, хотя мог забивать…
Сейчас все идут в раздевалку буквально в лёд… столько крови и боев на поле редко бывает!
Cruijff
"Прокляття" фіналів для аргентинців знято!
Бачив усі їх програні фінали і у кожному вболівав за Аргентину!
Браво Мессі і Ко
Barsa_che
В составе молодежной сборной Аргентины, Месси стал чемпионом Мира, лучшим игроком и лучшим бомбардиром чемпионата Мира. В составе сборной Аргентины, Олимпийский чемпион! В составе сборной Аргентины обладатель кубка Америки! Лучший игрок и лучший бомбардир кубка Америки! Серебряный призер чемпионата Мира в составе сборной Аргентины 2014 года ( лучший игрок чемпионата Мира!) В составе сборной Аргентины, был 3 раза серебряным призером и 1 раз бронзовым призером кубка Америки. Месси рекордсмен сборной Аргентины за всю историю - 76 голов и уже совсем скоро обойдет Пеле, который находится на 7 месте мирового рейтинга - 77 голов. В 2021 году: Месси, обладателб кубка Испании! Лучший бомбардир чемпионата Испании - забил 30 мячей. В составе сборной Аргентины - обладатель кубка Америки! Лучший игрок, лучший бомбардир, лучший ассистент турнира. Явный претендент на золотой мяч 2021 года!
euro2012_za_2012euro
Это просто праздник какой-то!!!
FatalisTUA
Нарешті це трапилось, Аргентина з Лео взяла трофей! Радий за них та за Мессі зокрема. Незнаю чи награв він ще на один ЗМ, але те, що головний козир прихильників Кріштіану в дебатах "хто кращий Мессі чи Роналду" тепер битий - це факт.)
Londonbeat
"Европейский" Ди Мария вытащил.)
Ничего особенного. Ведь Бразилия давно уже не гегемон в футболе. Ну а их личные дерби - вечны!)
Oliynuk_sport
Фінал Кубка Америки, Мессі з трофеєм . Очікував більшого від Бразилії.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DAFS2122
то была Аргентина - южноамериканскими немцами, теперь Германия - европейская Аргентина
О-о ... даже смотрю табуреты дважды подряд не выходили на Евро 2000, 2004 (с/из группы), теперь для них третье спасительно придумали, как и для прочих португальцев ранее .... правило такое себе в пользу маститых (Украина не они)
статус_к-во!!!
DAFS2122
это на Евро поди Испанию, Францию, Италию, Германию выгони ... чтобы половина Грандов не дошла до 1/2 финала, да такого поди и не было
так мало того ... Мексика, Колумбия научатся давить этих мега титулованных неменьше Чили, для начала хотя бы себе научились серебро-бронзу оформлять и без хамесов-самораниван
удачи Колумбии на ЧМ, желаю и выиграть без этих родригесов или Чилийцам без Иван Саморан
DAFS2122
Ювентус / Заммер
не Ювентус, а Германия в 96 году
-----
брал в год ЧМ/ Евро лучшими команду, которая заруливала эти турниры, в нечётные года - команды которые заруливали ЛЧ ... эдакий баланс выходит
так и получаются, что лучшими за посл. 26 лет (1995-2021) выходят Франция и Барселона, ну и Месси как игрок
Владимир Копяк
А какие были прогнозы! Только Бразилия, Месси и компанию за людей не считали... Месси Бог в футболе,Золотой мяч на 120% у него,и если этого ВДРУГ не произойдет, то это будет верх коррупции в футболе. Хочется верит,что те, от кого будет зависеть голосование, не опустятся до уровня мелких шулеров, как было когда "присудили" Золотой мяч Модричу....
Barsa_che
Поздравляю Аргентину с победой!!! Конечно же, поздравляю Месси с трофеем!!! Месси лучший футболист турнира! Лучший бомбардир турнира! 4 забитых мяча и 5 голевых передач говорят о многом! Шикарный матч! Красиво забитый мяч! Эмоции футболистов. Нужно было видеть, как плакал Неймар, как носили на руках Месси и т.д.
DAFS2122
кто-то проходит Бельгию на ЧМ (еще тогда не с пухляшом в составе), а кто-то не может обыграть её постаревшую на Евро со своим обновленным составом ( с лучшими Диашем, Бруно и ....)
кто-то хоть по пенальти проигрывает Уругваю на Копе, а кто-то в основное на ЧМ
кто-то в овертайме проигрывает немцам в финале ЧМ, а кто-то без вариантов за 90 минут на Евро/ЧМ (групповой или на вылет)
да Чили брал у аргов кубки по пенкам, вот не удивлюсь если условную португальцев макнут в 1/4, 1/2 финала в основное время или в доп. время на ЧМ 22, не доводя до одиннадцатиметровых
только один тряпка для них, а другой тащер тащеров ехроффф, прячась периодически за перфомансами ЗЗ, Р9 (Пеле ...) когда порток ломает зубы об бельгии-уругваи
DAFS2122
подкорректировал список:
Аякс - Веа 95
Германия - Заммер 96
БД - Роналдо 97
Франция - Роналдо 98
МЮ - Ривалдо 99
Франция - Зидан 00
Бавария - Оуэн 2001
Бразилия - Кан 02
Милан - Недвед 03
Греция - Загоракис 04
Ливерпуль - Роналдиньо 05
Италия - (Каннаваро 06) зачёркнуто, таки Зидан 2006, вспомнил перед отправление вовремя про эмвипи турнира (ЧМ)
Милан - Кака 07
Испания - Хави 08
Барселона - Месси 09
Испания - Форлан 10
Барселона - Месси 11
Испания - Иньеста 12
Бавария - Рибери 13
Германия - Месси 14
Барселона - Месси 15
Португалия - Гризманн 16
Реал - Роналду 17
Франция - Модрич 18
Ливерпуль - (ВВД 19) тоже зачёркнуто, Месси таки
------------------------------------------------------------------------
Бавария - де-факто Левандовски или Т. Мюллер? 20
Италия/Англия - вероятные Кейн/Стерлинг/Жоржиньо ... Кьеза/ 21
год ЧМ?
Итого:
А) лучшие команды: Франция 3 (98-00, 18), Испания 3 (08-12), Барселона 3 (09, 11, 15), Германия 2 (96, 14), Ливерпуль 2 (05, 19), ИТАЛИЯ 2 (2006/2021?) ... Реал 1 (2017)
Б) лучшие игроки: Месси 5 (09, 11, 14-15, 19), Феномен 2 (97, 98), Зидан 2 (00, 06) Веа 1 (Заммер 1, Кан 1 ... Роналду 1)
DAFS2122
да, Спасибо ЗМ, что не только европейцы выигрывают приз
так вы пойдите дальше и сделайте так чтобы котировались игроки и тренеры, не играющих в УЕФА
вот тогда, да, МИРОВОЙ ПРИЗ ... и уже не нужны будут ФИФА чтобы другим подсластить пилюлю
DAFS2122
как много голосов получили Форлан и Суарес за Копу 2011, да уругвайцы вобще когда-то будут котироваться на ЗМ????
что выиграли на ЗМ Герои коп2015/коп2016 (Браво, Алексис, Видаль)???
СЛАВА БОГУ ЕСТЬ ФИФА НАГРАДА НА ФОНЕ УЕФА ЗЕБЕСТОВ И ПРОЧИХ ЖУРНАЛОВ (ФРАНС ФУТБОЛА)