Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 07 липня 2021, 20:48
667
0

Андрій ДЕНИСКІН: «Буває, що для травми не обов’язково виходити на лід»

Форвард збірної України - про минулий сезон, травму поза катком і очікування від нового сезону

| Оновлено 07 липня 2021, 20:48
667
0
Андрій ДЕНИСКІН: «Буває, що для травми не обов’язково виходити на лід»
Фото Івана Вербицького. Андрій Денискін

На недавню презентацію нового іміджу Федерації хокею України найкращий нападник попереднього національного чемпіонату прийшов на милицях. Чим привернув до себе увагу автоматично. В інтерв’ю Sport.ua Андрій Денискін розповів, що ця травма зіпсувала йому відпустку. Також один із найрезультативніших вітчизняних хокеїстів сучасності поділився враженнями від виступів за збірну України на турнірі в Словенії. А ось тему свого клубного майбутнього Денискін відразу попросив поки не зачіпати. Що свідчить про одне – з «Кременчуком», командою, з якою він торік здобув чемпіонство, хокеїст поки не домовився.

— Андрію, що з вами трапилося?
— Усе вже гаразд. Маленька тріщинка, лічені дні залишилися до зняття гіпсу. А що трапилося, ліпше розповідати не буду. Звісно, ця травма трохи зіпсувала мені відпустку. На милицях особливо нікуди не поїдеш і не підеш. А я в гіпсі вже понад три тижні. Не встиг з’їздити на море. Але нічого, до початку підготовки до наступного сезону, тобто до початку серпня маю відновитися повістю. Ліпше травмуватися зараз, ніж у ході чемпіонату. Іноді буває, що для травми не обов’язково виходити на лід.


Фото Івана Вербицького

— Попередній змагальний рік ви завершили турніром у Словенії, де стали найкращим бомбардиром української збірної (4 шайби і 1 асист). Задоволені своєю грою в Любляні?
— Загалом так, але було б набагато краще, якби ми набрали більше очок (українці програли усі п’ять матчів, а єдине очко набрали, поступившись полякам в овертаймі – авт.). Чотири з п’яти поєдинків ми провели з суперниками на рівних, лише Австрії програли без варіантів. Могли бодай один з тих матчів виграти чи здобути нічию. Проте мені сподобався і колектив у збірній, і якість гри, яку ми демонстрували, і співпраця з тренерським штабом а чолі з Вадимом Шайхрайчуком.

— З суперниками такого рівня збірна України останнім часом грає нечасто. Чи вплинув цей фактор на результат?
— Ми готувалися до того, що там будуть сильні команди з гарним рівнем гри. Розуміли, куди їдемо. І на льоду наша команда продемонструвала, що ми можемо грати з такими суперниками. Треба лишень додати в окремих компонентах гри.   

— Ви грали в першій ланці, разом із найдосвідченішими хокеїстами нинішньої збірної – Андрієм Міхновим і Дмитром Німенком.
— Це окремий вид мистецтва. Отримав велике задоволення, граючи поряд з досвідченими хлопцями. Андрій і Дмитро розуміють гру, вміло її «читають» і допомагають підказками. Це вартує дорогого. Я теж намагався відповідати рівнем гри тим, хто поряд. Допомагало зокрема те, що височенного Андрія Міхнова добре видно на майданчику (усміхається). Його легко знайти.


Фото Івана Вербицького. Андрій з патріархами української спортивної журналістики Валентином Щербачовим і Вадимом Плачиндою

— Ви начебто не дрібніший. Взагалі, Вадим Шахрайчук не приховує, що любить використовувати габаритних хокеїстів, яким він власне колись був сам.
— Не дарма я відзначив, що мені сподобалося працювати з цим тренерським штабом. Отримуємо чіткі вказівки, а тонкощі оперативно обговорюємо, вносячи корективи, на лаві.

— Наступного разу збірна збереться у серпні.
— Сподіваюся приїхати. Наразі хочу зняти гіпс і пройти швидку реабілітацію. Думаю, за тиждень відновлюся. З вірогідністю 99% ускладнень травма дати не повинна. І хочеться вже тренуватися. Як би добре у відпустці не було, але хочеться вже працювати. Якщо буде нагода, то на кілька днів все ж з’їжджу десь в Одесу на море. А потім – тренування. Може, то й на краще, що цілий місяць не отримував навантажень на ноги. Повноцінно відпочив. Бо якби був здоровим, то одначе регулярно тренувався б. А з гіпсом міг лише відвідувати тренажерку.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.