Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 07 липня 2021, 14:59
2068
7

Віктор ВАЦКО: «Італія завоювала серця футбольної Європи»

Відомий коментатор – про першого фіналіста Євро-2020

| Оновлено 07 липня 2021, 14:59
2068
7
Віктор ВАЦКО: «Італія завоювала серця футбольної Європи»
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий український коментатор Віктор Вацко прокоментував перемогу Італії над Іспанією (1:1, серія пенальті - 4:2) в матчі 1/2 фіналу Євро-2020.

«З точки зору стартового складу збірної Іспанії, багато кого здивувало, що Луїс Енріке зіграв без чистого центрфорварда. Цілком ймовірно, він хотів домінувати на футбольному полі, в тому числі, за рахунок фальшивої дев'ятки. Енріке не ризикнув виставити двох лівоногих центральних захисників. Він віддав перевагу молодому Гарсії, а не досвідченому Пау Торресу. Ключовий момент - Ольмо грав на вістрі атаки, Ферран зліва, Оярсабаль на правому фланзі атаки. Всі очікували протистояння Морати проти К'єлліні і Бонуччі. Питання було в тому, хто буде контролювати м'яч.

Було видно, що італійці взяли ідею Петковича - спроба нейтралізувати Бускетса, уповільнити перехід з оборони в атаку. Але Іспанія переграла сьогодні Італію. Вони заслужили перемогти в основний час. Мені Іспанія дуже сподобалася своєю командною і індивідуальною роботою. Італія не мала на цьому Євро такого сильного і послідовного суперника. Єдина проблема іспанців - нереалізовані моменти. За перший тайм у Італії один удар по воротах суперника.

На цьому Євро всі хвалили трикутник в центрі поля збірної Італії: Жоржиньо, Барелла, Вератті. Сьогодні Іспанія змусила їх бігати без м'яча. Я не згоден з тим, що у Іспанії немає зірок. Педрі - висхідна зірка.

Вератті дуже швидко організував гольову атаку. Він - італійський Хаві. Гарсія намагався накрити удар К'єзи. Бускетс не добіг за К'єзою. Мені здається, Гарсія та Лапорт завадили тут один одному. Почати грати без центрфорварда - помилка Манчіні. У моменті з голом іспанців, Лапорт віддав топ-пас. Мората дуже грамотно розібрався в ситуації. За рахунку 1:0 Манчіні робив все заміни на утримання рахунку. Він випустив Толої замість Емерсона. Якщо говорити про атаку, Толої - це антіСпінаццола.

За рахунку 1:1 Манчіні випустив Белотті і Локателлі. Додав свіжості в центр поля і випустив центрфорварда. Але це не допомогло. Виходячи на серію пенальті, італійці були дуже впевнені в Доннаруммі. Він видає сильний чемпіонат Європи. Ольмо бив у дев'ятку, але щось пішло не так. Морено забив усі пенальті в цьому сезоні, за винятком матчу з Польщею. Найкраще за всіх пенальті пробив Жоржиньо. Іспанія сподобалася тим, що проти будь-якого суперника грала в домінуючий футбол. Італія - ​​команда, яка завоювала серця футбольної Європи. Манчіні змінив команду, яка не потрапила на чемпіонат світу-2018. Він поміняв стиль гри. Італія не програє 33 матчі поспіль. Але збірна Іспанії створила сьогодні дуже багато проблем. Іспанія - дуже перспективна команда. Я не згоден з тим, що найкращим гравцем матчу визнали К'єзу. Для мене це Доннарумма», - сказав Вацко.

Джерело Футбол 1/2/3
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 19
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Доброгорский Юрий
Не ожидал что эта Испания будет настолько доминировать над этой Италией...
Правильно Витя говорит - реализация подвела...
Что будет с этими молодыми сборными через 2-3 года? Это будут реально машины...
Viktor VK
У италии одна молодеж рвет и мечит ,а у 5ас пенсионеры играют а молодеж стоит 10 минут у бровки чтоб выйти на замену на 4 минуты, и даже тут обламывают.
pike1
я за Італію був с самого початку, мріяв про фінал з ними) хоча розумів, що шансів трохи більше нуля)
rain
Какой её части? Вся Украина за Дефендер и Англию с рождения.)