Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 липня 2021, 12:09
15095
93

Перша поразка Де Дзербі. Шахтар поступився віце-чемпіону Польщі

Донеччани не зуміли відіграти два пропущені м'ячі під сильним дощем

| Оновлено 05 липня 2021, 12:09
15095
93
Перша поразка Де Дзербі. Шахтар поступився віце-чемпіону Польщі
ФК Шахтар Донецьк

Перша частина передсезонних зборів, які донецький «Шахтар» проводить на австрійських полях, поступово підходить до своєї кульмінації. Тренерський штаб «гірників» вирішив екстремально підняти темп контрольних поєдинків, тому для команди були підготовлені дві гри за два календарні дні, під час яких очікувалося, що вся група футболістів отримає необхідну ігрову практику, та й Роберто Де Дзербі міг подивитися детальніше на своїх підопічних у матчі проти куди більш статусного суперника, аніж скромний австрійський «Санкт-Йоханн».

У цей вечір «помаранчево-чорні» зустрічалися з новоспеченим віце-чемпіоном Польщі – «Ракувом» із міста Ченстохови, у якого серед досягнень минулого сезону пристутній також і Кубок своєї країни.

Відмінність між командами Роберто Де Дзербі і Марека Папшуна полягала в тому, що українській стороні ще треба досягати піку своїх кондицій, а ось перед польським клубом уже досить чітко була окреслена перспектива грати в матчі за Суперкубок Польщі проти «Легії» трохи більше, ніж через тиждень. Очевидно, що і фізична форма у футболістів «Ракува» повинна була випереджати нашого віце-чемпіона на відповідний період тренувань.

Цей момент був чітко помітний на старті поєдинку, коли «Шахтар» був просто загнаний на свою половину грамотним пресингом за схемою 3-4-3 з боку опонентів. Оборона донеччан і сама була не проти привезти на свої ворота момент, як це сталося вже на другій хвилині під час передачі голкіпера Шевченка, яку перехопив суперник, але потім вибачив українську команду. Незабаром після цього відбувся удар у поперечину від нападника «Ракува» Арака, на який промахом над воротами з дальньої дистанції спробував відповісти Педріньо.

Де Дзербі зовсім не подобалося те, що відбувається на футбольному полі, тому ми вперше стали свідками справжнього вихору емоцій із боку італійського фахівця. Утім, лаяв він своїх підопічних зовсім не дарма – на 14-й хвилині «Шахтар» пропустив за підсумком чергового провалу опіки біля кордонів власних володінь, а Кун поклав дуже навіть симпатичний удар у лівий верхній кут із середньої дистанції.

Польська команда грамотно контролювала темп атак суперників за рахунок пресингу і тактики дрібного фолу, яка ще до перерви спровокувала нервозність у Мудрика і Траоре. До слова, новий форвард «гірників» у відведений йому час на футбольному полі кілька разів здорово розбирався в епізодах усередині чужого штрафного, але голкіпер «Рахува» не пускав м'яча через лінію після ударів у його, а також Алана Патріка, виконанні.

«Шахтар» проводив середину першого тайму в гарній динаміці, але перед відходом на перерву знову почав пропускати випади суперників, тому свисток від арбітра здавався дуже своєчасним. Тренерський штаб віце-чемпіонів України пообіцяв заміни тільки після повної години ігрового часу, але з виходом Манора Соломона вони так довго тягнути не стали. Ізраїльтянин додав команді активності на старті другого тайму, але відсутність голу в епізоді з ударом із лівого флангу штрафного в дальній кут від Траоре, після якого м'яч влучив у штангу, стало граничною точкою для «першого складу» команди Де Дзербі в цьому поєдинку.

Десь «Шахтар» втратив в інтенсивності через доволі очевидні причини після виходу нових футболістів на поле, тому досить дурний епізод із пенальті в лівому фланзі штрафного, який привіз Сіпріано фолом проти Длугоша, виглядав органічно в контексті ситуативної переваги польської команди. Іві Лопес, який кілька сезонів тому запалював в іспанській Ла Лізі, пробив у лівий кут бездоганно.

Команда Де Дзербі мала відігравати вже два м'ячі, але страшна злива і відсутність зв'язків між футболістами «другого складу» позначилися на завершенні атак «Шахтаря» не найкращим чином. Один гол «гірники» відіграли виключно на індивідуальних здібностях Манора Соломона під час контратаки, але на більше їх вже не вистачило.

Наступним суперником за контрольном поєдинком на австрійських зборах для «Шахтаря» стане представник Третьої німецької Бундесліги – мюнхенський «Тюркгюджю». Гра відбудеться вже завтра, 5 липня, початок о 18:00.

Товариський матч. 

«Шахтар» – «Ракув» - 1:2

 Соломон, 81 – Кун, 14, Лопес, 72 (пен.)

 Траоре, 26 – Невуліс, 33, Арак, 44

«Шахтар»: Шевченко – Корнієнко, Марлон, Вітао, Додо – Патрік, Майкон – Мудрик (Соломон, 46), Педріньо, Тете – Траоре.

«Шахтар» (65+ хв.): Шевченко – Сіпріано, Вітао, Мампассі, Конопля – Бондаренко, Маркос Антоніо – Соломон, Танковський, Очеретько – Дентіньо.

«Ракув»: Ковачевіч (Треловскі, 60) – Арсеніч, Невуліс, Рундіч – Кун, Тудор (Вдовяк, 33), Ледерман, Папаніколау – Тіяніч, Цебуля – Арак.

ШАХТАР-РАКУВ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку
Футбол | 19 квітня 2024, 00:51 38
Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку

Французька команда виграла чвертьфінал ЛЄ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 0
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 93
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Ракув. Віце-чемпіон Польщі. Я про таку команду навіть і не чув ніколи.
Vytas Meskauskas
Шлак купили бабло уходит из страны.
Joe-777.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
oenergo.com
Спасибо Шахтеру за расширение моего футбольного кругозора.
Vytas Meskauskas
Даже этот шлак польский играя понимает что надо играть против более сильных соперников высоко пресинговать иначе напихают. Выходит тренер польской команды у которого зарплата кабачьками и семечками граматней чем тренер Шахтера с 2 миллионой зарплатой. Тактические поляки были сильней.
Joe-777.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Venom
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dmytro Dmytro
Судді винні....Суркіс і Динамо)))
edu209
Я не пойму, почему полупидаров пролаптеногих тут перестали банить...насколько я люблю этот сайт очень много лет, но изменений в этом русле до сих пор нет...
Александр Шевченко
Кроты, будьте мужиками и признайтесь, что ваша тима тупо обдрыскалась сегодня
SerjMakovey
Опаньки , помойка проиграла!
Venom
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
oenergo.com
Ситуация ожидаема. Итальянец по своему лопочем бразилам о тактике, а те тупо кивают, хотя ничего не понимают. Второе место ЧУ будет большим достижением, про ЛЧ можно забыть минимум на год.
Nashwill
Шлюхтьор - вперде!
maxlove
Подовше не прибирайте ЦЕ непорозуміння з головної сторінки. Шоб усі встигли поржати
maxlove
Подовше не прибирайте ЦЕ непорозуміння з головної старінки. Шоб усі встигли паржати
stopor2016
А шо ж они хотели - без Судакова выиграть ?
lenares85
То есть он по итальянский бормочет, бращилв лупля не дают, что бегать надо, бабки получили большие все ок. А раків без бразіл поставил раком