Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 липня 2021, 14:43
24374
41

Іван ГЕЦКО: «Ярмоленко не вміє захищатися. І чи потрібен Матвієнко?»

Спеціаліст жорстко розкритикував українську національну команду після поразки від Англії (0:4)

| Оновлено 04 липня 2021, 14:43
24374
41
Іван ГЕЦКО: «Ярмоленко не вміє захищатися. І чи потрібен Матвієнко?»
Getty Images/Global Images Ukraine

Екс-гравець національної збірної України Іван Гецко поділився враженнями про протистояння підопічних Андрія Шевченка зі збірної Англії (0:4) в 1/4 фіналу Євро-2020.

«Відразу після фінального свистка зловив себе на думці, що постійно фартити не може. А запас везіння наша збірна, схоже, вичерпала у попередньому поєдинку зі шведами.

Якщо відверто, то у мене стало тривожно на серці, коли я побачив наш стартовий склад. У футболі є золоте правило: переможний склад не міняють, а тут відразу стільки перестановок, що явно не пішло українцям на користь.

Не думаю, що швидко пропущений гол якось позначився на ході суперництва в першому таймі. Ігрова перевага англійців сумнівів не викликала. А ось другий пропущений м'яч відразу після перерви — це вже тенденція. Де ж концентрація? І відразу інтрига зникла, наші наступальні дії легко зупинялися непробивною обороною британців.

Не можна не згадати і про антирекорд — три пропущених голи після стандартних положень. Те, що при четвертому взятті воріт Андрій Ярмоленко опинився в ролі стороннього спостерігача, не дивує. Він банально не вміє захищатися. Однак елементарні помилки Миколи Mатвіенка практично в кожній грі змушують поставити Андрію Шевченку питання: чи потрібен нам такий гравець в центрі оборони?

Втім, скоріше, такий рівень нашої збірної. Коли відсутня неймовірна самовіддача, немає везіння, куражу у Георгія Бущана, то провальні поєдинки з Австрією і Англією не здаються випадковими. І добре, що за такої гри вдалося пробитися до вісімки кращих команд Європи. Таке буває раз у житті.

Щодо ротації складу. Коли рахунок став 0:3, а Роман Яремчук і Андрій Ярмоленко виглядали статистами, то, здавалося, Андрій Шевченко все-таки згадає про Артема Довбика і надасть йому ще одну можливість зіграти за головну команду країни. Але зась, хоча гренадер «Дніпра-1» в історичному бої зі Швецією довів, що на нього можна розраховувати», — зазначив Гецко.

Оцініть матеріал
(285)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VAD
Ярмоленко вытащил групповой турнир, и как мог отдавался в плейф офф. Но это не его проблема что со шведами его ставят на 3 тайма, понабирали судаковых, а как играть так некому...
johndow
Ну Довбика при 0:4 можно было минут на 20 и выпустить…
an52
З Довбіком ситуація геть незрозуміла! Шева постійно скаржиться на "коротку лавку", потім виявляється, що в запасі є хлопець, здатний забити вирішальний гол на останній хвилині (для нашіх футболистів це абсолютно нетипова річ!) і ... у підсумку його все одно не випускають грати! Цьому є якесь логічне пояснення???
Александр Федько
Благодаря Довбыку вышли в 1/4, а Шева ему ни секунды не дал сыграть... и тройная замена за 3 минуты до конца матча, как по мне мудацкий поступок со стороны Шевы. ИМХО
Igorok Киев
одним составом без ротации Евро не выиграть!! спасибо тебе Шева за баласт который ты сам отобрал!!!
dudigo78
Слава богу ще один тверезомислячий. А то спасибі, молодці і т.д. вже надоїло. Треба речі називати своїми іменами. Жахлива гра, результат, слабкі гравці і відсутність тренера як такого. Лише дикий фарт
Igorok Киев
от кого меньше всего ожидал так это от Ярмоленко, он вышел заряженый на все 100%. Спасибо Андрюха- ты лучший на этом Евро! Удачи тебе во всем!
sashav2007
100% правий Іван!!
при 4-0 - дайте шанс людям, які поїхали на це ЄВРО, а не лежать десь на пляжі з бокалом пива...
Тим більше, що і Яремчук і Ярмола, дійсно вже "наїлись" на цьому турнірі.
Моя думка: результат гри з англійцями, 90% заслуга тренерського штабу... Гнати в шию!!!
lenares85
Самое прикольное в том что Украина не показала ни одной повторю ни одной нормальной игры, одна победа вымученная еле еле с Македонией валерьяная, и фарт с Шведами , тоже валерьяновый. Но что удивлятся сравните одна позиция вингера Ярмоленко год на банке просидел после 30 минуты еле ходит , и Стерлинг на 90 + минуте бежит как на 1- й . Их загнали как стадо баранов в загон и накидывали им
Trollface
Ярмоленко физически не готов. Разве тренер этого не видел? Довбык - Яремчук, у них есть скорость.
GR-65
А чи потрібен Шева?
Igorok Киев
все прекрасно понимали что когда был обьявлен состав, половина!!!!!! людей которые хоть немного разбераются и смотрят футбол были ваху....еее когда увидили состав!!
lenares85
Матвиенко вообще не вступает в верховкю борьбу , все голы головой с под него в сборной привозит. Он ее боится ударить об голову соперника. Вместо него нужен Сировата или Забарный а в центре попов тот никому не уступает. Но типа Матвиенко хорошо на атаку бежит но тут с Англией нужна надежная игра в обороне Шева как стратег 0
Владимир Дубовой
Ваня как всегда красавец, в точку . Уважаю за правду и острый футбольный взгляд. Респект.
GloryUkraine
Гецко правий. А на рахунок Шеви, гадаю всі помітили, що в команді щось не так і у Андрія не помітно більше бажання залишатися в ній. Біда в тому, що це вже було помітно до Євро.
Александр Ад
Мне по телеку было видно,что игроки после Швеции не восстановились,а тренерам вблизи не видно,что Караваеву,Зинченко.Сидору треба ротация.А в другом тайме.где замены яРМОЛЫ .Яремы.Есть же Соболь.Тимчик,Довбик,Судаков?
Sunrise
Как же надоело читать чушь о каком-то фарте
Где вы его увидели? Что пропустили от Нидерландов на последних минутах? Или что Македония забила с халявного пенальти? Или нам где-то с Австрией фартило? А может с Англией, которая забила всё что создала? Аааа! Наверное речь о том что шведы ударили на 1 раз больше в каркас ворот! Ну да - неземной фарт.
"специалисты"...
Роман Романченков
Центр збірної в найближчому майбутньому - це Попов та Забарний. Матвієнко лівий захисник.
Lion
Ну кроме Англии в каких играх Матвиенко плохо сыграл?
vitek-kherson
Соглашусь, Матвиенко и в Шахте лажает не по детски!
Ставьте других, что не лажают… если бы украинские защитники по больше играли в зарубежье - было с чего выбирать.
Ставьте полностью состав Динамо( хотя оно и так было почти в полном составе)…может в этом была проблема с Англией?))