Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 01 липня 2021, 07:13
3280
10

Іван ГЕЦКО: «Шевченко вгадав із Довбиком»

Футболіст вміє швидко входити у гру, вважає експерт

| Оновлено 01 липня 2021, 07:13
3280
10
Іван ГЕЦКО: «Шевченко вгадав із Довбиком»
Getty Images/Global Images Ukraine

Екс-нападник національної збірної України Іван Гецко поділився враженнями про перемогу української команди над Швецією (2:1) у поєдинку 1/8 фіналу Євро-2020.

«Пригадується, в своїх коментарях до цього матчу я віддавав перевагу підопічним Андрія Шевченка. Я радий, що вони виправдали мої надії, взявши гору з рахунком 2:1. Звичайно, потрібно віддати належне тренерському штабу, який обрав правильну тактичну схему з двома опорними півзахисникам. З одного боку, це позначилося на гостроті наступальних операцій, але зате дозволило досягти успіху у відборі, а у ключові моменти відсувати гру від своїх воріт. Тим більше, що, особливо в першому таймі, дуже продуктивно зіграв на атаку ще один півзахисник — Микола Шапаренко, втім, після перерви він втомився, пішли обрізки, і його довелося замінити. Хоча в цілому в плані організації командних дій наша збірна виглядала гідно.

Думаю, що підопічні Андрія Шевченка награли на перемогу, але не можна забувати, що в двох-трьох моментах фортуна була на нашому боці. Звичайно, після того, як шведи залишилися в меншості, наші шанси добитися позитивного результату різко зросли. Потрібно було ризикувати, щоб уникнути лотереї, післяматчевої серії пенальті, і Андрій Шевченко вгадав, випустивши на поле Артема Довбика. Сила цього нападника в тому, що він швидко входить у гру. Ось і вчора представник «Дніпра-1» відразу почав створювати тиск на ворота шведів, але головне — забив гол, дозволивши нашим відсвяткувати історичну перемогу.

Поєдинок зі скандинавами показав, що у збірної України є потенціал, що у вирішальний момент вона може зібратися і стрибнути вище голови. Це обнадіює напередодні чвертьфінального бою з англійцями», — вважає Гецко.

В 1/4 фіналу Євро-2020 Україна зіграє з Англією. Матч відбудеться в Римі у суботу, 3 липня, о 22:00.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Batya
Три матчі тупо ІГНОРИВ, випускаючи буратіно із Динамо, тут по факту усі поламалися та зашкутильгали... іншого варіанту практично не було ... "ВГАДАВ"...
GR-65
А разве у Шевы был выбор после травмы Беседина?
Nikola Tesla
Да) точно вот у Шевченко талант угадывать)))
Vbolivalnyk-Peter
Шева усі "козирі" притримав на плей-офф. Проти англіків ще й Судаков має шанс перетворитися з "темної конячки" на джокера....
manticora1990
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
andre_lui
А что с Бесединым не угадал?
McLay
Та так, "уґадал"!
Александр Ад
Цікаво в якому стані зараз Зінченко,думаю в матче з англіцамі можна було б задіяти і Соболя
linesman
Мабудь алефтєєва не випустили через травму голови.