Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 липня 2021, 13:36
14403
58

Результативний дебют. Шахтар переміг у першому товариському матчі Де Дзербі

Один з новачків донеччан відзначився першим голом за клуб

| Оновлено 01 липня 2021, 13:36
14403
58
Результативний дебют. Шахтар переміг у першому товариському матчі Де Дзербі
ФК Шахтар Донецьк

Міжнародний футбол уже встиг настільки сильно вкоренитися до нашого сприйняття, що літні збори, що почалися для більшості команд-учасниць Української Прем'єр-ліги, у контексті більш глобальних змагань могли просто загубитися. Утім, даремно – прийдешній футбольний рік обіцяє стати для нашого футболу дуже насиченим на події та емоції, бо ми поступово повертаємося до концепції 16 учасників «елітної першості», а, отже, і боротьба за місця в турнірній таблиці буде посилюватися багаторазово.

Наших загальновизнаних грандів ці зміни також торкнуться відповідним чином, але вони все одно будуть продовжувати дивитися виключно на «золоті» медалі при цьому. Зокрема, у донецького «Шахтаря» буде серйозний стимул вести агресивну боротьбу за ці нагороди, бо за підсумками минулого сезону вони перекочували з плечей «гірників» до їх непримиренного опонента – київського «Динамо».

Саме з цієї причини донеччани запросили на посаду головного тренера амбітного італійця Роберто Де Дзербі, під керівництвом якого команда вперше виходила на футбольне поле в контрольному поєдинку. Суперником був клуб із Австрії, де і проводить збори українська команда, локальний клуб «Санкт-Йоханн», який веде своє існування від 1949 року, проте на поточний час виступає в одній із п'яти груп Третьої ліги своєї країни.

Стосовно опонентів донеччан і їх поведінки на футбольному полі значну кількість інформації давав їхній статус. «Шахтар» уже на початку першого тайму розірвав оборону суперників трьома швидкими атаками, у завершенні розкриваючи фланги штрафного, після чого слідували або простріли на порожні, або удари в ближній кут, як і вчинив Мудрик на сьомій хвилині. До результативності Михайла приєднався Тете, а також один з «літніх» новачків команди – Лассіна Траоре.

У середині першого тайму Корнієнко зміцнив перевагу «Шахтаря» за рахунком, а перевага «гірників» у контролі над м'ячем і так була максимальна. Суперники не виходили за центральну лінію, та й фізична форма окремих їх виконавців підказувала, що зробити це їм буде вже дуже непросто. Саме з цієї причини можна було багато говорити про тактику і перші рішення Де Дзербі.

Відразу припало до очей, що в атаки «гірники» почали виходити через побудову 4-3-3, яку награвали ще за Каштру, хоча базовою моделлю було 4-2-3-1. При цьому, один з опорних півзахисників, найчастіше – Алан Патрік, опускався в глибину, звідки вже намагався намалювати першу передачу. Далі – «Шахтар» розходився флангами, які у суперника мали досить високу ступінь прохідності, незважаючи на рясні опади, які занадто зволожили газон. Завершувалася справа передачами на вістря, і рівно стільки разів, скільки вони доходили до гравця в новій чорній тренувальної формі, стільки команда Де Дзербі і забивала.

На другу половину матчу наставник не став випускати новоприбулих футболістів, замінивши їх сумішшю з досвідчених гравців команди і футболістів, які в минулому сезоні виступали в оренді. Будь-якої динаміки це грі не додало. Із найбільш помітних гравців на полі можна було відзначити Олега Очеретька, який змарнував кілька непоганих моментів для завершення, Артема Бондаренка, який знову виглядав на високому рівні під час зборів, а також Дентіньо – автора єдиного голу «Шахтаря» у другій половині матчу. Гольовий пас на нього з лівого флангу віддав Сіпріано.

У цілому, малюнок команди Де Дзербі не особливо змінився, на тлі серйозної ротації, тому ми більше спостерігали за процесом обкатки футболістів найближчого резерву. Тренер навіть не особливо проявляв експресію зі своєї позиції в технічній зоні, лише одного разу закликавши команду грати в два дотики, щоб хоч якось підігнати її ближче до чужого штрафного. У подальших матчах суперники будуть вже цікавіше, ось там і подивимося за нововведеннями.

Наступним суперником донецького «Шахтаря» на тренувальних зборах в Австрії стане представник польської Екстракляси – «Ракув» із міста Ченстохова. Гра відбудеться 4 липня, початок о 18:00.

Товариський матч. 

«Шахтар» – «Санкт-Йоханн» - 5:0

Тете, 2, Мудрик, 7, Траоре, 10, Корнієнко, 24, Дентіньо, 71

«Шахтар» (1-й тайм): Пузанков – Корнієнко, Марлон, Вітао, Додо – Патрік, Майкон – Мудрик, Педріньо, Тете – Траоре.

«Шахтар» (2-й тайм): Гриценко – Сіпріано, Хочолава, Мампассі, Конопля – Бондаренко, Маркос Антоніо – Соломон, Танковський, Очеретько – Дентіньо.

Арбітр: Сердар Челік (Австрія).

Стадіон: «Коасасштадіон» (Санкт-Йоганн-ін-Тіроль, Австрія).

ШАХТАР-САНКТ-ЙОХАНН.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(64)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіонка Вімблдона розлучається з чоловіком
Теніс | 23 квітня 2024, 14:18 1
Чемпіонка Вімблдона розлучається з чоловіком

Маркета Вондроушова і Штепан Шимек більше не разом

Маурісіо ПОЧЕТТІНО – про поразку від Арсенала: «Чи мені соромно? Ні»
Футбол | 24 квітня 2024, 10:10 3
Маурісіо ПОЧЕТТІНО – про поразку від Арсенала: «Чи мені соромно? Ні»

Головний тренер «Челсі» прокоментував поразку від «Арсенала»

Коментарі 58
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
yuriy_kent
Всё меняется, но динамоботы никогда. Как новость о Шахтере, все повылазили со щелей. А по поводу спарринга, так первые матчи как раз с такими соперниками и нужно играть.
M@кs____7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
smart__Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
andre_lui
Необхідно писати "під керівництвом Де Дзербі". А так виходить, що Шахтар переграв самого Де Дзербі.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Все идеально! Пока...)
одной из пяти групп Третьей лиги своей страны...
Пристрелка на ЧО, Верес и 1925)
Fangold
Мампассі, Танковський, Очеретько, Бондаренко точно в Маріуполь
~ Viacheslav ~
Хорошо Шахтер усилился. Мне интересно, Динамо собирается выходить на трансферный рынок, или будут жлать пока Супрягу прорвёт? Могу заверить, что его никогда не прорвёт. Странно что Луческу и Суркис этого до сих пор не поняли...
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yura Юрий
получше соперника не нашлось? смысл с такими играть, что наигрывать?
zzg77
Отличный спарринг, сильный соперник, хороший результат! Конечно, это не Львов, и не Агробизнес, но цель достигнута. Таких соперников Шахтёр будет щёлкать одной левой. Жаль, что в УПЛ нет таких слабых команд!!!
ShakhtarFCSD
Всех с победой! Наконец-то матчи Шахтера вернулись, приятно! Жалко только, что товарняков мало, и соперников хочется покрепче.
🧡🖤⚒
Joe-777.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ZloyDeda
А хтось пояснив тому тренеру, що в УПЛ існує ліміт на легіонерів?!
Vytas Meskauskas
Тренер притащил свой шлак из слабой команды за миллионы разделить между собой и игроками.