Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 червня 2021, 21:50
13813
40

Бундестім не підкорив Вемблі. Збірна Англії обіграла Німеччину в 1/8 фіналу

Йоахім Льов провів останній матч на чолі німецької збірної

| Оновлено 29 червня 2021, 21:50
13813
40
Бундестім не підкорив Вемблі. Збірна Англії обіграла Німеччину в 1/8 фіналу
Getty Images/Global Images Ukraine

В якому б турнірі не виступали збірні Англії та Німеччини, шанувальникиі футболу всього світу з особливим інтересом чекають зустрічі цих суперників. Так вже склалося протягом багатьох років і, особливо, після фіналу чемпіонату світу 1966 року. Тоді в додатковий час англієць Херст забив гол у ворота збірної ФРН, який до сьогодні обговорюють на предмет того, перетнув м'яч лінію воріт чи ні.

Ось і на цьому Євро обидві команди входять до числа фаворитів турніру. Хоча, відверто кажучи, в груповому раунді вони лише моментами показували той футбол, які очікують побачити від них вболівальники. А шанси суперників на вихід в чвертьфінал розглядалися приблизно порівну.

В стартових складах особливих несподіванок не було. Наставники команд виставили на гру практично всіх найсильніших, які перебували в їхньому розпорядженні. У англійців, щоправда, на лаві запасних залишилися Маунт і Фоден, а у гостей були відсутні Гюндоган та Гнабрі.

Суперники розпочали матч досить активно. Вже на другій хвилині господарі поля заробили перспективний штрафний поблизу воріт Нойєра, але розіграти його, як слід, не змогли. Німці відповіли кутовим, після розіграшу якого ще деякий час потримали м'яч і Горецька завершив цю дію ударом здалеку - Пікфорд без особливих проблем забрав м'яч у руки.

Getty Images/Global Images Ukraine

На 8-й хвилині знову в центрі уваги опинився Горецька. Він вибігав по центру, проте його ціною жовтої картки притримав Райс. Втім штрафний футболісти збірної Німеччини розіграли невдало. Англійці свій перший по-справжньому гольовий момент створили на 16-й хвилині. Це Стерлінг сильно пробив з-за меж штрафного майданчика і Нойєру довелося в стрибку рятувати свої ворота. А відразу ж після подачі з кута поля Магуайр пробив головою, але прямо в руки воротарю.

Далі Англія заволоділа невеликою ігровою перевагою, заробляючи штрафні і кутові на чужій половині поля. Ось тільки з ударами по воротах у місцевих гравців не дуже виходило. Лише на 27-й хвилині все той же Магуайр знову вирішив пробити головою, але дуже неточно.
      
Німці довго вичікували, а потім створили два небезпечних моменти протягом 32-ї хвилини. Спершу Кімміх справа виконав передачу в район воротарського майданчика, де Госенсу зовсім трохи не вистачило, щоб дістати цей м'яч головою. І буквально тут же Хаверц точною передачею вивів сам на сам з воротарем Вернера. Однак, форвард не зумів переграти Пікфорда.

Getty Images/Global Images Ukraine

В кінцівці першого тайму знову домінували англійці і вже в компенсований час у них був шанс відкрити рахунок. У центрі зеленого газону помилився Мюллер, який віддав пас на своїй половині поля... прямо Стерлінгу. Той пробіг з м'ячем до лінії штрафного, після чого рикошетом від захисника м'яч опинився у Кейна. Капітан збірної Англії відразу бити не став, а хотів обвести Нойера, однак Хуммельс встиг вибити круглий снаряд у нього з-під ніг за межі майданчика.

Після перерви спочатку краще виглядали гості. Так, на 48-й хвилині відмінний момент для взяття воріт мав Хаверц. Він пробив приблизно з лінії штрафного під поперечину, однак Пікфорд продемонстрував блискучу реакцію і відбив м'яч. Далі на 53-й хвилині не вдався удар головою поблизу воріт англійців Госенсу. А ще через чотири хвилини Вернер в штрафному майданчику суперників не зумів обіграти захисника і вийти на ударну позицію, заробивши лише кутовий.

Далі гра вирівнялася, але все одно моментів було замало і взагалі без ударів по воротах. Тому наставники команд, з метою пожвавити гру, стали проводити заміни. У англійців на поле вийшов Гріліш і, треба зазначити, що він взяв участь в контратаці господарів, яка на 75-й хвилині призвела до забитого м'яча. Гольовий пас з лівого флангу виконав Шоу і Стерлінг з лінії воротарського вдало підправив м'яч у сітку воріт. Це був третій його гол на нинішньому Євро.

Getty Images/Global Images Ukraine

А на 81-й хвилині той же Стерлінг ледь не став антигероєм, коли грубо помилився, віддаючи пас назад. М'яч перехопив Хаверц і дивовижною передачею вивів до воріт Мюллера. У хокеї такі випади називають булітом. Досвідчений німецький футболіст, здавалося, все робив правильно і цілився в лівий від себе кут воріт, але промахнувся зовсім трохи.

Втім на 86-й хвилині збірна Англії збільшила свою перевагу. Причому комбінація дуже нагадувала ту, при якій був забитий перший гол. Тільки тепер зліва подавав Гріліш, а замикав цей простріл ударом головою Кейн.

Німці, звичайно, ще намагалися відігратися і Йоахім Льов випустив на поле ще трьох нових футболістів, але все вже було марно. Господарі поля діяли в обороні спокійно і довели справу за перемоги.

2:0, і збірна Англії у чвертьфіналі. Німеччина вирушає додому.

Чемпіонат Європи. 1/8 фіналу.

Англія - Німеччина - 2:0

Стерлінг (75), Кейн (86)

Райс (8), Філліпс (45), Магуайр (77) - Гінтер (25), Госенс (72)

Англія: Пікфорд, Вокер, Магуайр, Стоунз, Тріпп'єр, Філліпс, Райс (Хендерсон, 88), Шоу, Сака (Гріліш, 69), Стерлінг, Кейн.

Німеччина: Нойер, Рюдігер, Хуммельс, Гінтер (Джан, 88), Госенс (Сане, 88), Кроос, Горецька, Кімміх, Мюллер (Мусіала, 90+2), Хаверц, Вернер (Гнабрі, 68).

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Стадіон «Вемблі» (Лондон, Англія)

АНГЛІЯ - НІМЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

86’
ГОЛ ! М'яч забив Харрі Кейн (Англія).
75’
ГОЛ ! М'яч забив Рахім Стерлінґ (Англія).
Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
В 1/8 Группу смерти ВСЮ перебили.
Rys2575
А говорили, що група F це група смерті та Франція, Португалія, Німеччина називалися фаворитами, як же помиляються букмекери, тим і цікавий футбол, що м'яч круглий і всі команди мають рівні можливості
Александр Федько
Англичане 4-й матч проводят дома. Объективность наше всё на этом Евро
Правий Сектор
За годину всі за Україну!
MaxUa
Да уж... С каждым днем мы теряем фаворитов. Вчера Франция, сегодня Германия... Сдается мне, что этот чемпионат Европы теперь может выиграть кто угодно.
Trollface
Немцы толкают свою разбитую тачку домой.
Gateway_enemy
Вибули: Нідерланди, Франція, Португалія, Німеччина... такого футбольний Світ давненько не бачив
Ukraine_Kiev_Fan
Я же говорил, все сдулись. Батарейки позже наших сели. Геррмания вообще не бегала во вторром тайме. Ждем Украину)
scorpio16
Немцы сами виноваты , шанс минимум сравнять у них был , 1на1 чего стоит у Мюллера. По сути сейчас остался только один реальный фаворит это Италия , все на кого делали ставки уже дома сидят.
Ёкарный Бабай
«В футбол играют 22 человека, а побеждают англичанцы»
_NATSGUL_
Всё логично, немцы на этом чемпионате на себя не похожи(чего стоит отскок от Венгрии). И выходы один на один нужно реализовывать, если команда хочет стать чемпионом.
Ну, и пока на воротах стоит любимчик тренера - Нойер, немцам мало, что светит.
В подтверждение моих слов.
Матч против Франции: 1 удар в створ - 1 гол.
Матч против Португалии: 2 удара в створ - 2 гола.
Матч против Венгрии: 4 удара в створ - 2 гола.
Матч против Англии: 4 удара в створ - 2 гола.
Итого: 11 ударов в створ за 4 матча и 7 голов!!!!! 64% пропускаемости!!! И это первый вратарь страны????
Честно говоря напрягает на этом чемпионате дроч тренеров на своих любимчиков. Энрике на Морату, Лев на Нойера и т.д. Люди проваливают игры, но всё равно играют в основе.
Markobarielo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alexey Antonenko
Ну в этот раз хоть с группы вышли.
Trasher311987
Я буду скучать по нюхачу
Віталій Ткачук
Льов мав піти ще після провального ЧС. Німці вже давно не виглядають "машиною".
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pol Chopa
Класс!Так *тихою сапкою* дойдем до финала.Матч класичний,майже без помилок,хіба що Стерлінг як герой так анти,так як видав передачу на Мюллера,якби той забив?І взагалі він пер на захисників без результату,коли треба було грати на команду,одного (Фодена) за таке Гарет притримює на лавці.Ждемо може в Рим приїдуть наші.
der_MaiStier
15 років на тренерське місце збірної Німеччини було насрано. Шикарне покоління німецьких гравців грало само по собі і не добрало регалій. Нарешті це жахіття скінчиться
Lion
А где те специалисты кооторые писали что все играют футбол а Германия выигрует, отозвитесь....
Ibracadabra
Гуд, те, кто хотел пригласить путина на саммит ЕС, поехали домой