Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 червня 2021, 03:51
1010
0

Неймовірна гра: помилка воротаря, крутий камбек! Реакція Іспанії і Хорватії

Іспанець Серхіо Бускетс названий Зіркою матчу 1/8 фіналу Євро-2020

| Оновлено 29 червня 2021, 03:51
1010
0
Неймовірна гра: помилка воротаря, крутий камбек! Реакція Іспанії і Хорватії
УЄФА. Серхіо Бускетс

Збірна Іспанії обіграла Хорватію (5:3) в овертаймі поєдинку 1/8 фіналу Євро-2020. Іспанець Серхіо Бускетс названий Зіркою матчу.

Головний тренер збірної Іспанії Луїс Енріке:

«Унай Симон дав урок всім дітям в світі. Футбол складається з помилок, і його реакція на них, його чудові сейви пояснюють, чому ми впевнені в ньому. І коли я був гравцем, і коли вже став тренером, у нас бували дуже напружені матчі, але в цьому було взагалі все, що можна.

Я готовий до таких ігор, якщо вони ще будуть, але не впевнений, що мої рідні і вболівальники поділяють мою думку. Я підготував команду до таких ігор і, якщо чесно, думаю, що ми зробили тільки одну велику помилку. Кінець матчу був прекрасний - я радий, що ми отримали другий шанс виграти.

Я не думаю, що в світі є хоч один тренер збірної, яка не оцінив би Морату і все, що він робить для команди. Він виграє верх, він фізично сильний, він забиває голи. Ми повинні радіти, що у нас є такий нападник.

Ми не будемо грати в оборонний футбол з довгим пасом, навіть якщо така гра буде приносити такі перемоги, як сьогодні. Ми будемо захищатися, тільки намагаючись оволодіти м'ячем і ведучи свою гру».

Президент Королівської іспанської футбольної федерації Луїс Рубіалес:

«Це був неймовірний матч. У якийсь момент ми боялися, що вилетимо з турніру, але потім Мората забив чудовий гол. Я дуже ним задоволений. Нам довелося сьогодні потерпіти, але я щасливий. Це була найкраща гра на турнірі, і ми обіграли дуже сильного суперника, який на останньому чемпіонаті світу дійшов до фіналу. Унай Симон продемонстрував дивовижний характер. Він готовий ризикувати, але це властиво всій збірної».

Нападаючий збірної Іспанії Ферран Торрес:

«Мені не важливо, з ким грати в чвертьфіналі. Ми підійдемо до будь-якого матчу з упевненістю в тому, що все залежить від нас, рухомі гордістю і амбіціями. Мій гол? Говорили, що Іспанія не вміє забивати, але я ніколи так не думав. Старанна праця завжди винагороджується. Унай Сімон - відмінний воротар. Він прекрасно відреагував на те, що сталося і пару раз врятував нас, зробивши приголомшливі сейви, особливо за рахунку 3:3».

Нападаючий збірної Іспанії Мікель Оярсабаль:

«Все, чого я хотів, - шанс допомогти команді, будь-то в основі, виходячи на заміну або сидячи на лавці. Ми всі так думаємо. Пара людей зіграли зовсім мало або взагалі не з'являлися на полі, але головне, що ми всі працюємо на успіх команди, де б не знаходилися. Помилка воротаря? Це теж частина футболу, просто коли їх робить воротар, це помітніше. Ми, як і раніше, впевнені в Унаї. Мені рідко доводилося бачити команди, де панували  б така єдність і впевненість в успіху, як у нас тут».

Захисник збірної Іспанії Сесар Аспілікуета:

«Ох, ну і дісталося нам сьогодні. Уже кілька турнірів ми не могли виграти матч плей-оф. Але тепер крига скресла, та ще в матчі з віце-чемпіоном світу. Прикро пропускати два м'ячі під кінець основного часу, але в додатковий час ми грали краще і заслужили вихід у наступне коло».

Півзахисник збірної Іспанії Серхіо Бускетс:

«Ми могли рано випасти з гри, але показали характер. Коли Хорватія змінила схему, вони почали діяти набагато вище, і ми не відразу змогли пристосуватися. На жаль, Ольмо не зміг зробити рахунок 4:1 якраз перед тим, як хорвати перебудувалися. Але в цілому я дуже задоволений результатом і виходом до чвертьфіналу. Унай Симон знає, що ми йому повністю довіряємо. З автоголом не пощастило, але він психологічно дуже стійкий і амбітний, що і продемонстрував сьогодні. Після пропущеного голу він грав виключно надійно і зробив декілька відмінних сейвів».

Посол Євро-2020 Гаїска Мендьєта:

«Яка неймовірна гра! Я дуже радий перемозі Іспанії. Мені подобається характер цієї команди, її дух, віра гравців в те, що і як вони роблять. Мені подобається, як вони оговталися від удару і подолали всі складнощі, що виникали протягом усього турніру, в тому числі сьогодні. Мені подобаються заміни Луїса Енріке. Дані Ольмо був особливо чудовий сьогодні, але Луїс Енріке молодець, тому що всі члени команди доклали руку до того, чого вона вже домоглася».

Головний тренер збірної Хорватії Златко Даліч:

«Ми добре грали. Ми зробили все, що могли, відігралися і зробили рахунок 3:3, у нас було кілька моментів, але в кінцевому підсумку перемогти ми не змогли. У нас була мета вийти в плей-оф, і ми зробили це, але тут зіткнулися з дуже сильною іспанською збірною. Відсутність навіть одного ключового гравця - велика втрата для нашої команди, а у нас не вистачало двох - Ловрена і Перішича. Ми зробили все можливе, щоб добитися хорошого результату, і у нас майже вийшло».

Капітан збірної Хорватії Лука Модрич:

«Ми повели в рахунку після випадкового голу. Після цього вони грали краще - принаймні, перші 60 хвилин. Ми занадто глибоко відходили на свою половину поля і давали їм грати. Коли ми стали більше атакувати, гра пішла краще, ми створювали більше моментів, і ось тоді вдалося зрівняти рахунок. Ми продемонстрували хорошу гру і характер. На початку додаткового часу ми вели гру, але не реалізували два хороших моменти. Потім гра повернулася не на нашу користь, і ми не змогли ще раз відігратися».

Нападаючий збірної Хорватії Анте Будімір:

«Ми дійсно зробили все, що могли. Ми відігралися в дуже складній ситуації і могли навіть вийти вперед. Було дуже здорово грати в присутності своїх вболівальників, вони нас дуже підтримували. Нам багато що вдавалося на цьому чемпіонаті, але є і речі, над якими треба працювати».

Вінгер збірної Хорватії Міслав Оршич:

«По-перше, хочу подякувати вболівальникам - було справжнім задоволенням грати перед ними. Ми билися до самого кінця, але вони забили майже всі свої моменти і заслужено перемогли. Були шанси за рахунку 3:3. На жаль, в той момент нам не вдалося забити. Якби вийшло, хто знає, як закінчилася б гра? Але тепер потрібно дивитися вперед і думати про майбутнє».

Події матчу

104’
ГОЛ ! М'яч забив Мікель Оярсабаль (Іспанія).
100’
ГОЛ ! М'яч забив Альваро Мората (Іспанія).
90’
ГОЛ ! М'яч забив Маріо Пашаліч (Хорватія).
85’
ГОЛ ! М'яч забив Міслав Оршіч (Хорватія).
77’
ГОЛ ! М'яч забив Ферран Торрес (Іспанія).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Сезар Аспілікуетта (Іспанія).
38’
ГОЛ ! М'яч забив Пабло Сарабiя (Іспанія).
20’
ГОЛ ! Автогол забив Педрі (Іспанія).
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 3
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 00:28 17
Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ

Український воротар здійснив найбільшу кількість сейвів в одному матчі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.