Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

28.06.2021 22:00 – FT 3 : 3
4 : 5 Серія пенальті Серія пенальті
Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 червня 2021, 16:25
46493
116

Божевілля на Євро продовжується! Франція по пенальті програла Швейцарії

В чвертьфінал насилу вийшли підопічні Петковича

| Оновлено 29 червня 2021, 16:25
46493
116
Божевілля на Євро продовжується! Франція по пенальті програла Швейцарії
Getty Images/Global Images Ukraine

У Бухаресті на стадіоні «Національна арена» в матчі 1/8 фіналу чемпіонату Європи збірна Франції зустрічалася з командою Швейцарії.

І якщо для «триколірних» вихід в 1/4 - наступний етап до головної мети - перемоги на Євро-2020, то для «хрестоносців» звитяга над чемпіонами світу - вже була б величезним досягненням.

Команда Дідьє Дешама фінішувала на 1-му рядку в неофіційно названій «групою смерті» квартеті F. Мбаппе і Ко здолали Німеччину - 1:0, а потім зіграли внічию з Угорщиною - 1:1 і Португалією - 2:2, набравши сумарно 5 очок. Ось тільки головна надія Франції і найдорожчий гравець світу Кіліан Мбаппе що поки не виправдовує покладених на нього сподівань і не відзначається результативними діями. Так що рішення коуча про повернення до збірної Каріма Бензема цілком виправдано, саме гравець «Реала» зі своїм дублем у матчі з португальцями нині головний бомбардир Франції.

Швейцарія посередньо розпочала турнір. Нічийна гра з Уельсом - 1:1 продовжилася розгромом у другому турі від Італії - 0:3. І лише в останньому матчі групового етапу підопічні Володимира Петковича відвоювали путівку в 1/8 фіналу, обігравши, як виявилося, найслабшу команду чемпіонату, збірну Туреччини - 3:1. У цих матчах у складі «хрестоносців» можна виділити Шакірі, який відвантажив туркам два м'ячі, ну і головну міць в атаці, форварда "Бенфіки", Сеферовича.

З Францією Швейцарці почали матч досить зібрано, проте в атаці Шакірі і Емболо було непросто проти габаритних Варана і Кімпембе. Французи відразу позначили свою перевагу, захопили ігровий снаряд і стали набирати відсотки в графі «володіння м'ячем. І тут, звідки не візьмись, Цубер навісив на лінію воротарського, звідки високий Сеферович головою ідеально пробив в лівий нижній кут - 0:1! 

«Триколірні» не подали і виду хвилювання. Підопічні Дешама розіграли м'яча з центра поля і продовжили свої нехитрі атаки, які добротна команда Петковича вдало читала і ліквідовувала. Можна згадати постріл Рабьо з 20-ти метрів, але більше в першому таймі команди не стали тішити своїх фанатів.

Після перерви Коман змінив Лангле і за іменами атака французів набула ще більшої міці і креативу. Але момент виник саме біля воріт Франції. Емболо прострілив справа на самотнього Сеферовича, а той в метрі від порожніх воріт махнув повз м'яч! Минуло дві хвилини і один з кращих на полі Цубер втік від Павара, але той у своєму штрафному збив гравця «Айнтрахта» - пенальті!

Getty Images/Global Images Ukraine

Подумалося, що забий швейцарці другий гол, французи викинули би «білий» прапор, але Бензема щось нашептав на вухо своєму кіперу і Льоріс взяв удар Родрігеса з «точки». І тут на полі все змінилося просто кардинальним чином!
У наступній же атаці Мбаппе віддав на Бензема і кращий бомбардир Франції на Євро-2020 пробив повз Зоммера - 1:1. А ще за дві хвилини феєричний Карім зробив дубль - цього разу йому асистував Грізманн - 2:1.

Getty Images/Global Images Ukraine

Швейцарія зажурилася і знову пропустила. Свій класний удар здалеку продемонстрував Погба. Круглий залетів прямо в «дев'ятку» воріт Зоммера - цим голом можна милуватися довго! 

Getty Images/Global Images Ukraine

Але і це ще був не кінець - Сеферович у своєму стилі головою вдруге пробив Льоріса - 3:2, а незабаром і Гавранович забив третій, але зробив це з офсайду. Та як виявилося, для Гаврановича це була розминка, адже на 92-й хвилині форвард загребського «Динамо» глибоко шокував всю Францію і змусив божеволіти від щастя Швейцарію - 3:3!

Getty Images/Global Images Ukraine

Гра перейшла в овертайм. Французи точно не хотіли ризикувати і дотягувати до серії післяматчевих пенальті. Буквально зі старту третього тайму Павар пробив під поперечину, але Зоммер витягнув м'яча. На цьому гра заспокоїлася, команди вже ходили по полю майже пішки і чекали серію одинадцятиметрових ударів. У ній кращими виявилися... швейцарці і вирішальний пенальті не забив Мбаппе і взяв Зоммер - 4:5! 

Getty Images/Global Images Ukraine

Швейцарія вибиває з турніру пасивну як для топ-команди, і беземоційну, як для головного фаворита Євро-2020, збірну Франції!!

В 1/4 на «хрестоносців» вже чекає «Фурія Роха».

Євро-2020. 1/8 фіналу.

Франція - Швейцарія - 3:3 (пен. 4:5).

 Бензема, 57, 59, Погба, 75 - Сеферович, 15, 81, Гавранович, 90+2.

Серія пенальті: 0:1 - Гавранович, 1:1 - Погба, 1:2 - Шер, 2:2 - Жиру, 2:3 - Аканджі, 3:3 - Тюрам, 3:4 - Варгас, 4:4 - Кімпембе, 4:5 - Мехмеді, 4:5 - Мбаппе (воротар).

 Варан, 30, Коман, 88, Павар, 91 - Ельведі, 32, Родрігес, 62, Аканджі, 108.

Незабитий пенальті: Родрігес, 55 (воротар)

Франція: Льоріс, Варан, Лангле (Коман, 46, Тюрам, 111), Кімпембе, Павар, Погба, Канте, Рабьо, Грізманн (Сіссоко, 88), Бензема (Жиру, 94), Мбаппе.

Швейцарія: Зоммер, Ельведі, Аканджі, Родрігес (Мехмеді, 87), Цубер (Фасснахт, 79), Джака, Фройлер, Відмер (Мбабу, 73), Сеферович (Шер, 96), Емболо (Варгас, 79), Шакірі (Гавранович , 73).

Арбітр: Фернандо Андрес Рапалліні (Аргентина).

Стадіон: «Арена Націонале» (Бухарест, Румунія)

ФРАНЦІЯ - ШВЕЙЦАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

120’ +5
ГОЛ ! З пенальті забив Адмір Мехмеді (Швейцарія).
120’ +4
ГОЛ ! З пенальті забив Преснель Кімпембе (Франція).
120’ +4
ГОЛ ! З пенальті забив Рубен Варгас (Швейцарія).
120’ +3
ГОЛ ! З пенальті забив Марку Тюрам (Франція).
120’ +3
ГОЛ ! З пенальті забив Мануель Аканджі (Швейцарія).
120’ +2
ГОЛ ! З пенальті забив Олів'є Жиру (Франція).
120’ +2
ГОЛ ! З пенальті забив Фабіан Шер (Швейцарія).
120’ +1
ГОЛ ! З пенальті забив Поль Погба (Франція).
120’ +1
ГОЛ ! З пенальті забив Маріо Гаврановіч (Швейцарія).
90’
ГОЛ ! М'яч забив Маріо Гаврановіч (Швейцарія).
81’
ГОЛ ! М'яч забив Харіс Сеферовіч (Швейцарія).
75’
ГОЛ ! М'яч забив Поль Погба (Франція).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Франція).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Франція).
15’
ГОЛ ! М'яч забив Харіс Сеферовіч (Швейцарія).
Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 116
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Allegro_Barbaro
А якщо ще й німці завтра вилетять, слідом за португальцями і французами, то вийде так, що "група смерті", з якої вони вийшли дійсно такою виявиться, бо всі "помруть" не пройшовши першу ж стадію плей-оф))
GloryUkraine
Франція була майже головним фаворитом, але піжонство вийшло боком.
euro2012_za_2012euro
"Не люблю когда результат матча решается по пенальти. Это как-то не по спортивному."
Врач кантона Люцерн. 
Александр Казюк
Когда Мбаппе подходил к м’ячу , подумал что все звёзды футбола хоть раз да не забивали важные пенальти в серии и он не забьет….. Прздравляю Швейцарию с преодолением проклятья 1/8. Хоть и не нравятся они мне из-за кантонского технаря Украине. Реально сегодня заслужили пройти такую Францию. Французы же пижоны.
Алексей Голяченко
Спасибо футбольному богу вот за такие игровые дни Евро 2020
SportsMan
Великий нападающий Мбаппе не забил ни одного гола на Евро. Даже с пенальти. Прям как наш Беседин Только у Беседина игрового времени было в 10 раз меньше.
pike1
Нам бы характер Хорватов, Шведов, Швейцарцев или Датчан)
Ukraine_Kiev_Fan
А мы на наших футболистов что-то говорили. Прросто у наших раньше села батарейка. Франция в обороне вообще сегодня как Турция отыграла. Мбаппе ни о чем) Теперь из-за отдыха я верю в неплохие шансы нашей команды. Украина вперед!!!
Mr.Value
Этот матч в очередной раз продемонстрировал, что Мбаппе явно переоценён. Кроме беготни всё остальное у него весьма на посредственном уровне.
Mad_Fer_it
после 3-1
расслабили булки
и получили помеж них
кантоны в восторге
Александр Казюк
Удивляет когда люди называют послематчивые пенальти лотереей и говорят об удаче/неудаче. Пенальти, это такой же элемент игры, определяющийся мастерством и умениями игроков, как например тот же выход один на один с вратарём , где почему-то никто не говорит об удаче, а тут вдруг говорят. Команды выбирают лучших игроков умеющих пробивать пенальти, и все зависит от того как они исполнят этот элемент , а так же как сыграет вратарь! В случае с Мбаппе - вратарь его переиграл.
nivava
Самые большие потери на этом Евро понесли Кока-Кола и Мбапе.
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Даєш фінал Україна Швейцарія!
paulgreeen
Ну вот могут же за счёт характера добиваться результата с классными командами, что Чехи что Швейцарцы.
Ну чем мы хуже их?
Надеюсь завтра этот характер наконец-то увидеть
Cruijff
Серед фантастичних Данії, Чехії, Швейцарії, останні побороли найбільшого мастодонта!
Вечір футболу вдався на 200%!
VadyaMetal
кантоны реально удивили... выцарапать у чемпионов мира - жабоедов с 1-3 на 3-3 и в итоге пройти по пеналям в матче с такими-то голами, как от Погба, к примеру, - это реально равно "воля к победе"!
ManUtd
Вот это, кантоны, дали жару
K_Sarioglo@i.ua
Французы пижоны. После 3:1 поверили что они уже в финале и так и не проснулись толком пропустив. Поделом - играть нужно до финального свистка.
Ёкарный Бабай
Хоть нас и кинули кантоны, но они молодцы, болел за них. А Франция пускай езжает со своим миллиардным активом домой, такой футбол невозможно смотреть.
Sunrise
Столько критики Мбаппе... А ничего что он сделал ассист в первом голе и ключевой пас пяткой во втором? Да, это был не лучший его матч, но даже в такой для себя игре он сделал достаточно для победы.
А вот центр обороны критику вполне заслужил, но что-то не вижу тут каждого второго коммента о Варане и Кимпембе.