Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 28 червня 2021, 03:10
6578
0

Чехам аплодували чужі фанати. Реакція Нідерландів і Чехії на матч Євро

Опорний півзахисник збірної Чехії Томаш Голеш визнаний кращим гравцем

| Оновлено 28 червня 2021, 03:10
6578
0
Чехам аплодували чужі фанати. Реакція Нідерландів і Чехії на матч Євро
УЄФА. Томаш Голеш

Збірна Чехії святкує перемогу над Нідерландами (2:0) в матчі 1/8 фіналу Євро-2020. Опорний півзахисник збірної Чехії Томаш Голеш, який відкрив рахунок і віддав гольовий пас, визнаний найкращим гравцем матчу.

Головний тренер збірної Чехії Ярослав Шилгави:

«Вважаю, результат матчу говорить сам за себе. Наші перестановки в стартовому складі виявилися вірними. Всі три нових гравця показали, чому вони тут, з нами. Кожен з них провів відмінний матч. Не можна не відзначити гру Томаша Вацліка, який в потрібний момент допоміг нам своїм прекрасним сейвом. А Томаш Голеш провів фантастичний матч, найактивнішим чином взявши участь в обох гольових атаках. Я повинен висловити слова подяки обом цим гравцям.

Пишаюся своєю командою: ми перемогли дуже сильного опонента. Всі мої футболісти чудово відіграли тактично. Радий, що ми добилися цього успіху на очах у багатьох з наших вболівальників. Це велика честь, коли вболівальники суперника аплодують і так оцінюють вашу гру. У нас мурашки побігли, як тільки ми вийшли з підтрибунного тунелю. Дуже раді кожному, хто приїхав сюди підтримати нас».

Віце-капітан збірної Чехії Томаш Соучек:

«Пишаюся. Багато говорилося про те, що у нас в команді чудова атмосфера, хімія, і що це допоможе далеко пройти, – сьогодні ми всі це довели. Це величезний успіх і, вважаю, ще не кінець. Ми щасливі від того, що повірили в себе. І дякую всім, хто теж в це вірив. Завжди кажу: ми, чехи – не індивідуалісти, у нас вибудована команда. І тільки потім ця команда створює в кожному з нас свою індивідуальність. Сьогодні ось Томаш Голеш дуже здорово відіграв. Ми пишаємося ним і нашою командою в цілому».

Бомбардир збірної Чехії Патрік Шик:

«Дуже хочу подякувати вболівальникам за те, що вони приїхали сюди в такій кількості. Вони створили справді фантастичну атмосферу, і після фінального свистка ми насолодилися нею сповна. Мій гол? Так, Томаш Голеш здорово мене знайшов, і я цілився поруч з ближньою штангою – забити вже було не так вже й складно. Краще й бути не могло. Ніхто не очікував, що ми пройдемо так далеко. Обіграти збірну Нідерландів по такій грі – це просто фантастика. Впевнений, всі вболівальники, що дісталися сюди сьогодні, прекрасно провели час. Це чудово».

Зірка матчу, опорний півзахисник збірної Чехії Томаш Голеш:

«У мене в основному оборонні завдання в грі, і іноді мені вдається отримати з цього вигоду, адже суперники думають, що я буду тільки оборонятися, і не прикривають мене. Радий, що сьогодні все у мене склалося таким вдалим чином. Вважаю, ми продемонстрували чудовий командний футбол. Мені вдалося забити, що і приємно, і свого роду бонус за старання, але вирішальним фактором стала саме наша командна гра».

Головний тренер збірної Нідерландів Франк де Бур:

«Суперник нам дістався непростий, однак, думаю, до пред'явлення червоної картки ми грали краще. Ми домінували по ходу зустрічі. Дензел Дюмфріс кілька разів тікав від своїх опонентів, як і Патрік ван Аанхолт. Однак, в будь-якому випадку, завершальні удари повинні були бути кращими.

Було відчуття, що ми втомилися, хоча я гадки не маю, чому ж. Ми дуже хотіли виграти – для багатьох хлопців це був найважливіший матч у кар'єрі. Справа не в тому, що ми виявилися не підготовленими тактично. Звичайно ж, ніякої недооцінки суперника у нас не було. Іноді таке трапляється: ми не змогли зловити свою гру.

Насправді, при рахунку 0:1 я хотів перейти на схему 3–3–3, вивівши на правий фланг Бергхейса, на лівий – Квінсі Промеса і віддавши центр нападу Вауту Вегхорсту. Але прямо перед заміною чехи довели рахунок до 2:0, і довелося відмовитися від цієї ідеї.

У матчах на кшталт сьогоднішнього все залежить від одного-двох моментів. Один з них був у Доніелла Малена, а вже через кілька хвилин після нього ми залишилися вдесятьох. Найгірше, що могло статися в цій ситуації, – це пропустити від такої команди. Вона змогла потім грати в свій звичний футбол».

Захисник збірної Нідерландів Маттейс де Лігт:

«Звичайно, це жахливо. По суті ми програли через те, що зробив я. Озираючись назад... Я не повинен був дати м'ячу так відскочити. Мені здавалося, гра у нас під контролем. У нас було кілька моментів, особливо в першому таймі. Не склалося у мене, і відчуття, що суперник створював багато небезпечних ситуацій. Але червона картка, очевидно, вплинула».

Капітан збірної Нідерландів Джорджиньо Вейналдум:

«Весь матч цілком склався для нас непросто. Чомусь ми не могли впоратися з тим, як нас пресингували. Ми не знаходили на полі вільного простору. У першому таймі ми створили кілька моментів, проте цього недостатньо. Голи, які ми пропустили, шанси, які упустили самі, – ось все, що зараз приходить в голову. Після пред'явлення червоної картки нам було складно чинити тиск. Стало тільки важче».

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Патрік Шік (Чехія).
68’
ГОЛ ! М'яч забив Томаш Голеш (Чехія).
55’
Матейс де Лігт (Нідерланди) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 10:51 2
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.