Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 03 липня 2021, 03:07
2182
9

Леся ЦУРЕНКО: «Були думки завершити кар'єру, але я занадто люблю теніс»

Українська тенісистка - про проблему з ліктем

| Оновлено 03 липня 2021, 03:07
2182
9
Леся ЦУРЕНКО: «Були думки завершити кар'єру, але я занадто люблю теніс»
Getty Images/Global Images Ukraine

Українська тенісистка Леся Цуренко, яка вчора пробилася в основну сітку Вімблдону, розповіла про свої проблеми з ліктем і про те, чи замислювалася вона про завершення кар'єри:

«Зараз я граю в рукаві. У нас дуже комплексний підхід, ми робимо все, що можемо. Ми розуміємо, що лікоть на стадії відновлення, потрібно робити точну роботу. В принципі він дозволяє грати. Вімблдон був для нас експериментальним. Ми розуміли, що сценарій Ролан Гаррос теж можливий: що я зіграю один матч і лікоть сильно розболиться.

Але тут вже я відіграла три матчі поспіль. Коли я граю, то він болить, і, як мені пояснили, він буде боліти якийсь час. Я можу тільки терпіти і робити все можливе: носити компресійний рукав, виконувати вправи, розтяжки тощо.

Думки про завершення кар’єри? Бували й такі моменти, але я занадто сильно люблю теніс. Я дуже позитивно ставлюся до життя, навіть такі труднощі не можуть збити мій настрій. Історія з ліктем почалася, напевно, в найкращий момент моєї кар'єри. Я реально ці два роки, скільки я з ним займаюся, в мене весь час відчуття, що я то ого-го, я можу грати, я просто чекаю, коли ми його повністю переможемо і я зможу спокійненько грати.

Ніяких інших фізичних проблем у мене немає. І я дуже класно себе почуваю, я багато тренуюся і отримую від тенісу істинне задоволення. А від турнірів тим більше. Ось вчора я сиділа і раділа, що я і давненько не грала три матчі поспіль, і ще три перемоги оформила, і лікоть дозволяє це робити. Я дуже філософськи ставлюся до тенісу, до життя і радію кожній дрібниці».

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024
Футбол | 03 травня 2024, 19:12 8
Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024

Національна збірна України не буде обділена бонусами

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avtv5555
Молодец Леся. Удачи на Уимблдоне.
Viktor Kosta
Травма ліктьового суглоба набагато складніше лікується ніж того ж колінного суглоба. Доречі, колінний суглоб за пів-години операції міняється на ендопротез, а лікоть не поміняешь. В медицині, у напрямку реабілітації спортсменів, є таке поняття, як "лікіть тенісиста".
AleksMih
Кроме того, на стоковой версии первичка под кожу очень тонкая и жесткая , если поменять на синтетическую потолще - травмоопасность будет ниже, а играть комфортнее . Кстати, на нерекомендованном производителем коротком замахе за счет свина-массы без заметной отдачи тоже отлично и бьет и контролирует. Вес при балансе 305 не напрягает нисколько. Вообщем хороший выбор.
AleksMih
Постоянно, конечно, не нужно. Но даже попадая всегда центром неудачной ракетки локоть «порадует».
Viktor Kosta
Если в настольном теннисе ты не смотришь на мяч при накатах, то большой теннис требует постоянно смотреть на мяч, по-этому часто теннисисты лупят на лопату противнику. Не будешь смотреть на мяч при ударе - будешь иметь хронические травмы кисти, локтя, плеча.