Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 28 червня 2021, 00:44
30844
55

Хто завоює Золоту бутсу на Євро-2020?

Намагаємося визначити фаворитів у боротьбі за перемогу в гонці бомбардирів чемпіонату Європи

| Оновлено 28 червня 2021, 00:44
30844
55
Хто завоює Золоту бутсу на Євро-2020?
Getty Images/Global Images Ukraine. Кріштіану Роналду

Після тринадцяти днів божевільного марафону ігор в рамках групової стадії Євро-2020 настав невеликий перепочинок перед початком поєдинків плей-оф. На турнірі проведено вже 36 матчів, а має бути ще 15. Забито 94 м'ячі, що є вельми непоганою результативністю, адже в середньому на один поєдинок приходиться по 2,62 голи, або кожні 34 хвилини глядачі бачать те, заради чого і приходять на футбол - радість від забитого або смуток від пропущеного м'яча.

Нині найкращим голеадором Євро-2020 з 5 забитими м'ячами в активі є португалець Кріштіану Роналду. Чи виграє він «Золоту бутсу», яка вручається кращому бомбардирові турніру, або ж у престижного призу буде інший власник? Спробуємо виділити п'ятірку фаворитів у боротьбі за цю нагороду.

5. Патрік ШИК (Чехія)

Матчів на Євро-2020: 3
Голів на Євро-2020: 3

Getty Images/Global Images Ukraine

Форвард леверкузенського «Баєра» та збірної Чехії вже провів на турнірі три поєдинки, в яких відзначився трьома забитими м'ячами. 25-річний Шик забивав хорватам і шотландцям, причому у ворота останніх оформив дубль. У підсумку всі три м'ячі, які провели чехи на турнірі, в активі Патріка, що робить його однозначним лідером в своїй національній збірній та надією на успішне просування по плей-оф.

В 1/8 фіналу Чехії належить зіграти проти збірної Нідерландів - команди, яку часто відносять до когорти фаворитів, але яка майже завжди є дуже непередбачуваною і може провалитися на будь-якому відрізку шляху. Ось і зараз, незважаючи на 9 очок, набраних «помаранчевими» в групі з Австрією, Україною та Північної Македонією, Нідерланди не виглядають колективом, який точно зуміє пройти чехів. Останні не пропускали більше одного м'яча за матч, хоча стикалися з Англією та Хорватією, так що підопічним де Бура навряд чи буде просто. У той же час, якщо у Чехії хто і заб'є, то як показує хід турніру, з високою ймовірністю цим героєм виявиться Шик.

Якщо чехам вдасться пройти в чвертьфінал, то там турнірна сітка для них буде не такою жорсткою, як могла б виявитися. В 1/4-тій на переможця пари Нідерланди - Чехія чекатиме переможець пари Уельс - Данія. Як ми розуміємо, чехи тут навряд чи будуть відвертими аутсайдерами, а тому у Шика знову буде шанс поповнити свій гольовий баланс і, можливо, вибратися на вершину бомбардирських перегонів.

4. Мемфіс ДЕПАЙ (Нідерланди)

Матчів на Євро-2020: 3
Голів на Євро-2020: 2

Getty Images/Global Images Ukraine

27-річний форвард збірної Нідерландів Мемфіс Депай, який нещодавно зробив сміливий крок в клубній кар'єрі, підписавши контракт з «Барселоною», також бачиться фахівцям одним з фаворитів у боротьбі за «Золоту бутсу». Тим більше, Мемфіс, здається, починає знаходити свою кращу форму, адже після «сухого» стартового поєдинку проти України він видав уже два гольових матчі, відзначаючись забитими м'ячами у воротах Австрії та Північної Македонії.

Нідерландам, як і Чехії, дуже важливо не обпектися на стадії 1/8 фіналу. «Помаранчеві» на папері виглядають однозначними фаворитами, так само як матимуть цей же статус і в чвертьфіналі проти Уельсу або Данії. Лише в півфіналі нідерландцям може випасти зустріч з кимось із топових опонентів - Англією або Німеччиною. До цієї стадії у Депая буде маса хороших можливостей поповнити свій гольовий баланс на турнірі і вирватися вперед у бомбардирських перегонах. Головне тільки, щоб уся команда не підкачала, і де Бур не почав винаходити черговий тактичний велосипед, який може розвалитися на рівному місці.

3. Чіро ІММОБІЛЕ (Італія)

Матчів на Євро-2020: 3
Голів на Євро-2020: 2

Getty Images/Global Images Ukraine

31-річний форвард «Лаціо» Чіро Іммобіле провів черговий якісний та результативний сезон на клубному рівні і тепер напевно хоче проявити себе також на міжнародній арені. На груповій стадії Чіро зіграв у двох поєдинках - проти Туреччини та Швейцарії, причому в обох забивав, а італійці святкували перемоги з рахунком 3:0.

У плей-оф в Італії намічається непростий шлях до фіналу. Спершу доведеться зіграти проти австрійців, які вміють чудово пресингувати і оборонятися, а також грамотно володіти м'ячем і створювати можливості у чужих воріт, а потім, в разі успіху, вже в чвертьфіналі «Скуадрі адзуррі» доведеться помірятися силами з переможцем пари Бельгія - Португалія. І якщо перед Євро-2020 в подібній баталії мало хто поставив би на італійців навіть кишеньковий дріб’язок, то зараз, після трьох перемог в групі з сумарним рахунком 7:0, шанси підопічних Манчіні не виглядають аж такими безперспективними.

Що стосується персонально Іммобіле, то зайвий раз не варто говорити, наскільки цей форвард буквально притягує до себе гольові нагоди. Інстинкт хижака - це те, чим Чіро однозначно може похвалитися, і те, що дає йому шанс залишатися в топі бомбардирів серед європейських чемпіонатів вже кілька останніх років. Та й в самій збірній Італії саме Іммобіле є ключовим бомбардиром, що на папері, що в реальності, так що тут ставка на перемогу в гонці бомбардирів цілком може виявитися виправданою.

2. Кріштіану РОНАЛДУ (Португалія)

Матчів на Євро-2020: 3
Голів на Євро-2020: 5

Getty Images/Global Images Ukraine

Зірковий португалець вже побив рекорд француза Мішеля Платіні за голами у фінальних частинах чемпіонатів Європи. І, схоже, зупинятися на досягнутому Кріштіану не збирається, хоча його намірів може виявитися недостатньо, якщо враховувати те, який подальший турнірний шлях належить пройти Португалії на Євро-2020.

Уже в 1/8 фіналу португальці зіграють проти Бельгії, де далеко не всі фахівці бачать фаворитом команду Роналду. Більшість все-таки віддає перевагу бельгійцям, які впевнено виграли всі три матчі на груповій стадії і тепер ризикують стати командою перед якою складе свої повноваження чинний чемпіон Європи збірна Португалії. Звичайно, забити бельгійцям і поповнити свій і без того вже суттєвий гольовий доробок з п'яти м'ячів Кріштіану може, однак якщо піренейці вилетять, то на цьому досягнення Роналду на турнірі й зупиняться.

Навіть якщо Португалія пройде в чвертьфінал, то там їй, швидше за все, доведеться зіграти з Італією, а в півфіналі - з Францією або Іспанією. Судіть самі, наскільки нинішні португальці здатні змагатися з усіма цими грандами, особливо якщо зустрічатися з ними доведеться кожні три дні. Зрештою, самому Кріштіану вже 36 років, і далеко не факт, що він зуміє витримати гольову конкуренцію з більш молодими опонентами, особливо якщо не буде 11-метрових, як проти Франції...

1. Ромелу ЛУКАКУ (Бельгія)

Матчів на Євро-2020: 3
Голів на Євро-2020: 3

Getty Images/Global Images Ukraine

Ромелу провів чудовий сезон у «Інтері», де переживає в буквальному сенсі слова ренесанс своєї кар'єри. Потужний, добре навчений тактично Лукаку, який до того ж володіє добротними технічними якостями, бачиться головним фаворитом в боротьбі за «Золоту бутсу» на Євро-2020, навіть не дивлячись на те, що нині він має на два м'ячі в активі менше, ніж Кріштіану Роналду.

Дуже важливо для Лукаку (так само як і для Роналду) буде протистояння в 1/8 фіналу. Якщо далі піде Бельгія, то шанси забити ще кілька м'ячів обов'язково будуть у Ромелу, якщо ж сильнішими виявляться португальці, то фаворит в боротьбі за «Золоту бутсу», природно, зміниться. І ця грань, насправді, тут досить тонка, а тому питання про найкращих голеадорів Євро-2020 нині залишається не тільки дуже актуальним і цікавим, але й вкрай загадковим. Втім, вгадати тріумфатора в такій ситуації буде ще приємніше!

Оцініть матеріал
(128)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 8
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 06:23 0
Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги Європи

Коментарі 55
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sashaddd25 Саша (металлолом сдали на приёмку)
Ярмола !!!
vitaha33
Не думаю що хтось пережене роналду. Догнати ще можуть, а ось перевершити ні. Якщо хтось і може, то це Бензема
наша задача - выйти из группы
Бенз!на нема!
Barsa_che
Роналду не может завоевать золотую бутсу. Малиновский же четко сказал, Роналду не топ игрок.
DV
Всякое может случиться. Помнится мне, что Саленко в 1994 году, Камеруну 5 забил + голевой пас выдал.... Выстрелил в одном матче и этого хватило, чтобы стать лучшим на ЧМ. Так что "будем посмотреть". Ну и удачи нам всем и сборной!
Владислав Антонов
Роналду з 6 голами візьме Бутсу.
Іммобіле і Лукаку заб'ють 4-5.
Решта - не більше 3.
_MaKs_7777_
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Квентин Шафасин
Ромелу ЛУКАКУ (Бельгія) Золоту бутсу за гол расеюшки .
gvs58
А чому пан журналіст забув Бензіма, Ярмоленка, Яремчука? До речі, ми пройдемо шведів! Роналду це круто! Але скільки голів з 5 він забив з пенальті? Отож!
Алексей Голяченко
Если пройдут 1\8 то Рон без вариантов
FanVadimam
Мені здається на даний момент Бельгія сильніше виглядає ,якщо Бельгія пройде хочаб до півфіналу Лукаку заб'є ще голів п'ять.
barca_messi
Значит, берём какого-то игрока и вычитаем легкие голы, леваки всякие и т.д. Так получается?
barca_messi
По поводу пенальти. Как-будто это два пальца об асфальт! Во-первых, не каждый забьет. Во-вторых, есть такие голы, что в пустые ворота, или с рикошетом, или случайно (редко, но бывает).
Irrlicht
з приводу Золотої бутси чемпіонатів Європи. У 1984 Платіні її виграв з 9 голами, після того лише у 2016 Грізман забив 6. Усі інші рази перемагали з 5 голами, а іноді і взагалі з трьома. Так що Роналду має гарну нагоди виграти бутсу, вилетівши в суху від бельгійців.
GloryUkraine
Пра-пра-прадід Бєсєдіна,який родом з Полтави, залишив заповіт Артему, розірвати шведів на шматки, забити ім не менше п'яти голів.
А ви кажете Роналду, Лукаку.
VIPsector1
Ризикну. Роман Яремчук!
Oleksandr Kelym
Можливо 5 голів Роналду вже і буде досить для перемоги !
DAFS2122
и можно щас долго спорить кто больше потерял
например, Испания с Рамосом без Хавиньесты
или Барселона с Месси без Хавиньесты
боюсь, Лео бы не проигрывал бы в плей-офф россия(на)м или полякам/словакам/украинцам отдавал бы очки ... чтобы не выйти в финальную часть турнира (Лиги Нации или Евро), хотя всякий эквадор-боливия-венесуэла и с ним может приключиться впервые (например, на этой КА)
сложно Сереге с повязкой без топов? а гномам ишачать до финалов или опять казнят, выйдешь ты финал без лучших помощников или нет!
но один млин тряпка, а второй вожак вожаков ... вожак млин до очередного Дзюбы или Зоммера))
DAFS2122
Что Роналду выиграл без, рамоса, маресло и бензема?
---
это примерно, что выиграл Салах на фоне какого-то там Чичарито? или Видука на фоне Али Даеи?
не играющих в одной конфедерации ...
а играли они НА ЧМ, НА ОИ, НА Ю 20 (или там где они могли пересечься ЧМ 2018 в крайний раз на уровне сборных) один-на-один, то НИХУА порток не выиграл, НИХУА
---------------------------------------------------------------------------
------------------------
если не ошибаюсь, то национальная сборная - это все возраста (юниоры/олимпийская команда/сесеньоры)
с 15-16 лет и на клубном уже считай профи уровень