Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 червня 2021, 08:08
6627
0

Девіс йде за спадщиною. Поєдинок з Барріосом є важливим для його кар'єри

Лев Кравців – про те, як Джервонта Девіс збирається боксувати зі здорованем

| Оновлено 27 червня 2021, 08:08
6627
0
Девіс йде за спадщиною. Поєдинок з Барріосом є важливим для його кар'єри
Getty Images/Global Images Ukraine

Джервонта Девіс несподівано робить крок назустріч до величі. Американець підбирається до чемпіонства у третій ваговій категорії. У вазі, де суперники величезні, а він - маленький навіть для попередньої категорії. Ймовірно, шлях вибраний не від бажання хайпонути, але він все одно правильний і може привести до реальних досягнень.

На думку аналітиків Parimatch, Джервонта має набаго більше шансів на перемогу. На нього можна поставити за 1.22. На Барріоса - за 4. Все ж, такі котирування не зовсім відповідають дійсності.

Маріо - хороший боксер. Не Джош Тейлор - абсолют у цій же вазі, але досить хороший, щоб доставити зірковому суперникові купу проблем. Звичайно, цей варіант - один з найкращих для входження Девіса в нову вагу. Поєдинок із Тейлором зараз навряд чи мав логіку - Джош на піку, а американець не відчув нову категорію. Як і зустрічі з хлопцями на зразок Хосе Карлоса Раміреса або Ріджиса Прогрейса - вже дуже вони небезпечні.

Барріос - простіший, але вже з поясом звичайного чемпіона за версією WBA. Є можливість відразу стати чемпіоном, як Джервонта зробив у легкій вазі, спробувати себе, але і не нарватися на моментальні проблеми. У Девіса є все, щоб здивувати, але ймовірність поразки в цьому поєдинку в рази вище, ніж у попередніх.

Все просто: правило про хороших великого і маленького боксерів працює практично завжди. Є ймовірність, що спрацює і цього разу.

Насправді, цей бій вигідний всім. Якщо Джервонта програє - він нічого не втратить, крім того самого нуля. Скаже, що суперник дуже великий і все. Якщо виграє - покаже, що може бити хлопців і побільше, тим самим підколовши всіх: від Ломаченка до Теофімо. Якщо виграє Барріос - стане зіркою на деякий час і гонорари на найближчі поєдинки виростуть. Програє - нічого дивного. Джервонту ще не бив ніхто, чому саме Маріо повинен?

Проте, для спадщини Девіса цей поєдинок є дуже важливим. Зараз він - розпіарена зірка з відмінним ударом і даними, який, по суті, побив лише декілька великих імен. Чемпіонство в третьому дивізіоні і перемога над гігантом - найважливіший крок і до спадщини, і до величезних поєдинків одного з найбільш захищених боксерів сучасності.

Може, хоча б після цього Флойд повірить, що Джервонта вже виріс і йому можна битися з великими та іменитими дядьками.

Джервонта несподівано перейшов в першу напівсередню, хоча в легкій вазі були проблеми

Getty Images/Global Images Ukraine. Джервонта Девіс

Від природи Девіс - не найбільш маленький хлопець. Широка кістка, як то кажуть. Тобто, Джервонта схильний до повноти і набору ваги, хоча зріст і розмах рук у американця не вражають. Звідси два моменти. Позитивний в тому, що американець може влучити так, що прокинешся нескоро. Негативний в тому, що тримати себе в рамках легких ваг дуже важко.

Між боями Девіс пристойно набирає. Вага може підбиратися навіть до сімдесяти кілограмів, хоча в бою Джервонта довгий час боксував у другому напівлегкому дивізіоні - до 58,9 кілограмів.

Це приносило свої плоди. По-перше, суперники часто падали. Жорстоко, страждаючи. По-друге, той же Хосе Педраса, замучений згонкою ваги, без шансів поступився американцеві, а Джервонта бравірував своїм приголомшливим виступом, порівнюючи його з легковажною версією Хосе в бою з Ломаченком. Ясна річ, що це зовсім різні Педраси були.

І довго можна було б за це дорікати американцеві, якби він не втомився від того, що і самому доводиться обмежувати себе. Все-таки у 22-23 роки робити таке зі своїм організмом простіше, ніж у 26 і далі. Тому, Девіс увірвався в легку вагу. Але не з шашкою наголо, роздаючи всім свої аперкоти і бокові у стрибку, а тихенько - так-сяк перемігши Юріоркіса Гамбоа.

Гаразд, Гамбоа - не подарунок у свої роки, але від персонажа рівня Джервонти завжди чекають яскравості. Так вже він і його промоутери його поставили. По іншому бути не може. А з Юріоркісом вийшло нормально. І особливо не сильно вражаюче, враховуючи, що кубинець - не найбільший легковаговик.

Поєдинок проти Лео Санта Круза - відмінний подальший крок і, як здалося, розуміння від американця, що з великими хлопцями битися не варто. На кону стояло відразу два пояси в двох різних вагових категоріях - легкій і другій напівлегкій вазі. Один з найкращих нокаутів 2020 року повернув Джервонті втрачені акції, а далі Девіс побіг на підвищення. Оголосив про поєдинок у ще важчій категорії - першій напівсередній (до 63,5 кг).

Барріос може створити Девісу купу проблем

Getty Images/Global Images Ukraine. Маріо Барріос

Маріо Барріос - 26-річний американець з нулем поразок у кар'єрі. Великий, габаритний, з відмінним ударом. Стилістично вони з Джервонтою нагадують один одного. Ніяких швидких рухів на ногах або багатоударних комбінацій. Типова американська школа боксу: широка стійка, акцент на кількох ударах в атаці, хороший захист корпусом.

Головна небезпека для Девіса - габарити опонента. Зріст Джервонти - 166 сантиметрів, зріст суперника - 178 см. Розмах рук Девіса - 171 см, в той час, як розмах рук опонента - 180 см. Барріосу цілком під силу протримати маленького суперника на дистанції. З мінусів - йому доведеться включати ноги і працювати другим номером, якщо не вийде настільки сильно влучати по Джервонті, що той зупиниться.

Імовірність такого є. Маріо відмінно працює по поверхах. Наприклад, у поєдинку проти Хуана Хосе Веласко, Барріос перерубав суперника саме ударом в корпус. При цьому, в останній атаці поєдинку американець класно попрацював по поверхах, додавши після удару в корпус ще і влучання в голову. Просто візаві відчув саме боковий по печінці.

Джервонті доведеться вмикатися у трохи невластивій йому манері: прориватися на ближню дистанцію, обходити джеб опонента, бути весь час поруч. Інакше є всі шанси залишитися з поразкою за сценарієм поєдинку Ломаченко - Лопес, коли менший з бійців просто чекав, поки потрапить на зручну дистанцію. Та й різниця між Василем і Теофімо відчутно менше, ніж у майбутньому поєдинку американців.

У свою чергу, в бою з Лео Санта Крузом Джервонта показав, що вміє зближуватися і працювати на ближній і середній дистанції. Саме там він нокаутував суперника. Через лівий боковий у стрибку американець класно зближується, а завдяки роботі корпусом і важким ударам назустріч може змусити опонента працювати в зручній саме для нього манері.

Поєдинок Маріо Барріос - Джервонта Девіс відбудеться в ніч з суботи на неділю, 27 червня, в Атланті. Орієнтовний початок бою - 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі
Хокей | 07 травня 2024, 12:30 5
Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію
Футбол | 07 травня 2024, 23:57 94
Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію

Безславний виліт від підопічних Луїса Енірке, які ледь не зламали каркас чужих воріт

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.