Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 червня 2021, 01:09
7131
0

Автогол, незабитий пенальті та розгром. Збірна Іспанії розбила Словаччину

«Фурія Роха» забила п'ять голів у ворота словаків

| Оновлено 24 червня 2021, 01:09
7131
0
Автогол, незабитий пенальті та розгром. Збірна Іспанії розбила Словаччину
Getty Images/Global Images Ukraine

Поєдинок на стадіоні «Ла-Картуха» в Севільї між національними збірними Іспанії та Словаччини прикував до себе увагу українських уболівальників нітрохи не менше, ніж матчі команди Андрія Шевченка. Вся справа в тому, що від результату безпосередньо залежало, чи зіграє Україна в плей-оф Євро-2020.

Українцям в цьому поєдинку була потрібна майже будь-яка перемога однієї зі збірних, не влаштовувала тільки нічия і ще кілька рахунків, які були дуже малоймовірними. Але також не менш важливим було, щоб в паралельному поєдинку Швеція не програла Польщі. І після швидкого голу шведів, ймовірно, більшість переключилися на матч у Севільї.

На папері здавалося, що Іспанія повинна з легкістю здобути перемогу, однак у першій половині першого тайму голкіпер Словаччини Мартін Дубравка героїчно відводив загрози від своїх воріт. Спочатку він відбив пенальті від Альваро Морати, а трохи пізніше зробив ще кілька ефектних сейвів.

Після такої вдалої гри здавалося, що досвідчений воротар зловив кураж і якщо хтось і заб'є йому, то цей м'яч буде «мертвим». Але на 30 хвилині Дубравка різко до свого статусу героя додав приставку «анти-». Удар Сарабії з-за меж штрафного майданчика на себе прийняла поперечина, м'яч підлетів високо вгору, потім опустився, і Мартін долонею переправив його в свої ворота!

Просто фантастика! Ймовірно, в той момент голкіпер був засліплений яскравим сонцем, а можливо, зіграла свою роль і спека – мабуть, водопій, який був за п'ять хвилин до цього, не дуже-то і допоміг. Як би там не було, Іспанія повела в рахунку, а Словаччину такий розвиток подій не влаштовував, тому «соколам» потрібно було забивати у відповідь.

Однак до кінця першого тайму команда Штефана Тарковича так і не спромоглася створити хоча б один момент, який навіть з натяжкою можна було назвати гольовим. Зате в компенсований час пропустила другий м'яч: Морено біля лицьової навісив на голову Ляпорту, який точно пробив у дальній кут.

Другий тайм українські вболівальники дивилися вже одним очком, в більшій мірі увага була прикута до паралельного поєдинку в Санкт-Петербурзі. Якщо словаки в глибині душі і сподівалися на камбек, то незабаром залишки оптимізму остаточно вмерли.

Іспанія забила ще тричі. Сарабія записав на свій рахунок гол і результативний пас на Торреса, а ще один автогол у виконанні Юрая Куцкі довів рахунок до непристойного. «Червона Фурія» повністю переграла суперника, оскільки, очевидно, повністю перевершує його в класі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Іспанія завдяки цій перемозі вийшла в 1/8 фіналу з другого місця, а Словаччині третя позиція не дозволила пройти в плей-оф. Зате ми побачимо як мінімум ще один поєдинок у виконанні збірної України, яку влаштували результати групи E! Команда Андрія Шевченка зіграє за вихід у чвертьфінал зі Швецією, а на Іспанію чекає протистояння проти Хорватії!

Чемпіонат Європи. Група Е. Тур 3.

Словаччина - Іспанія - 0:5

 Дубравка (30, автогол), Ляпорт (45+3), Сарабія (56), Ф.Торрес (67), Куцка (71, автогол)

На 12-й хвилині Мората (Іспанія) не реалізував пенальті (воротар)

Альба (60) - Дуда (12), Шкрініар (94)

Словаччина: Дубравка, Губочан, Шкріньяр, Шатка, Пекарік, Куцка, Дуда (Дюріш, 46), Гамшик (Бенеш, 90), Гараслін (Суслов, 69), Громада (Лоботка, 46), Мак (Вайсс, 69).

Іспанія: Унаї Симон, Альба, Ляпорт, Ерік Гарсія (Пау Торрес, 71), Аспілікуета (Оярсабаль, 77), Бускетс (Алькантара, 71), Коке, Педрі, Морено (Траоре, 77), Мората (Ф.Торрес, 66), Сарабія.

Арбітр: Бьорн Кейперс (Нідерланди)

Стадіон «Ла-Картуха» (Севілья, Іспанія)

СЛОВАЧЧИНА - ІСПАНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

71’
ГОЛ ! Автогол забив Юрай Куцка (Словаччина).
67’
ГОЛ ! М'яч забив Ферран Торрес (Іспанія).
56’
ГОЛ ! М'яч забив Пабло Сарабiя (Іспанія).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Емерiк Лапорт (Іспанія).
30’
ГОЛ ! Автогол забив Мартін Дубравка (Іспанія).
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.