Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 червня 2021, 04:16
6122
5

Євген МАКАРЕНКО: «Глобальних розносів від Шевченка ще не було»

Півзахисник збірної України - про ситуацію в команді

| Оновлено 27 червня 2021, 04:16
6122
5
Євген МАКАРЕНКО: «Глобальних розносів від Шевченка ще не було»
Getty Images / Global Images Ukraine. Євген Макаренко

Півзахисник збірної України Євген Макаренко розповів про атмосферу в команді після поразки від Австрії (0:1) в рамках групового раунду Євро-2020.

- Як почуваєтеся ментально, не розуміючи, що буде завтра?
- Ми в таких обставинах ще не були. Це наш перший досвід з Артемом (Довбиком - прим.) на таких великих турнірах. На жаль, в останньому матчі ми не вирішили завдання виходу з групи. Зараз повинні сидіти на нервах і чекати результатів матчів інших команд. Але ми продовжуємо готуватися у звичайному режимі. Вчора в матчі Хорватія - Шотландія нас влаштовував результат першого тайму, у другому - хорвати перемогли.

- Про що говорили на загальнокомандному зборі після матчу з Австрією?
- Шевченко всіх зібрав і сказав, щоб всі заспокоїлися, бо всі хлопці переживають, це велика відповідальність перед усією країною і вболівальниками. Остання гра була незадовільною для нас усіх.

У нас був напіввихідний. Футболісти, які грали з Австрією, відпочивали, відновлювалися. Інша група тренувалася. Сьогодні планується перше теоретичне заняття, на якому ми будемо обговорювати останній матч і чекати подальших результатів. Глобальних розносів ще не було.

- Ви ще не зіграли жодної хвилини на Євро, для вас це важче в плані психології, що не можна допомогти команді? Або навпаки легше?
- Ми - один великий колектив і робимо одну велику справу на благо всієї країни. Ті гравці, які виходять у стартовому складі, вони ключові на момент гри. Але гравці, які на заміні, проходять той же тренувальний цикл і допомагають тим, хто виходить в стартовому складі. На трибунах ти ще більше переживаєш, ніж коли виходиш на футбольне поле.

- Якщо команда вийде з третього місця, як Португалія у 2016-му, можливо, за рахунок додаткової мотивації можна буде дійти і до фіналу?
- Не будемо брати історію з Португалією. Але якщо так складеться, що ми пройдемо далі, то я з легкістю можу сказати, що команда буде грати з потрійною мотивацією і бажанням. Виходитиме і рватиме, щоб пройти якомога далі. Щоб віддячити вболівальникам і країні за ті емоції, які були на матчах. Це колосальне задоволення бачити наших уболівальників у такій кількості.

- Андрій Шевченко після матчу з Австрією говорив, що команда втомилася фізично. Як ви себе почуваєте на даний момент? Як змінився тренувальний процес?
- У матчі з Австрією було трохи спекотно, я навіть розминаючись відчував це. Можливо, наші хлопці не так були готові, як австрійці. Але ми тренувалися, готувалися, виконали велику роботу. Можливо, це був не наш день.

- У якому форматі стежите за результатами інших команд на Євро?
- Вчора провели тренування і відразу поїхали в готель дивитися матч хорватів. Після забитого шотландцями голу весь наш поверх готелю стояв на вухах, радів забитому м’ячу. Ми збираємося разом невеликими групами по 5-7 осіб і дивимося футбол.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС
Хокей | 24 квітня 2024, 20:03 4
9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС

У такій грі перевірити свій рівень точно не вдалося

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Иванамофф
Раз тренер не делал разбор полетов, тогда читай комменты sport.ua!
Bohdan
1. Глобальних розносів ще не було - виходить команда на них ще чекає. 2. Якщо складеться, що пройдемо далі, виходитимемо і рватимемо всіх - а де були дотепер, чому не рвали Австрію.
3. Шевченко після матчу з Австрією говорив, що команда втомилася фізично. Як ви себе почуваєте на даний момент - я почуває себе супер, можу ще декілька матчів посидіти на лавці запасних.
Игорь Левченко
Несчастных случаев не был на производстве?.. будут)
Maksym Iuriev
Да про то что команда устала физически - это бред, бредовей не куда... еще почти 20 игроков есть чтоб заменить "уставших". Пусть они не "топ европейских чемпионатов", но если ноги перемещают активней наших зазвездившихся звезд - нужно выпускать вместо них. Иначе - какой вообще смысл вызывать кучу игроков, а играть только с 14-15???
Если не выпускать когда основа устала, то когда вообще выпускать????