Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 червня 2021, 05:36
10070
30

Олександр ЗІНЧЕНКО: «Нам не звикати до критики. І ми її заслужили»

Гравець дав коментар за підсумками групового турніру Євро-2020

| Оновлено 23 червня 2021, 05:36
10070
30
Олександр ЗІНЧЕНКО: «Нам не звикати до критики. І ми її заслужили»
Getty Images/Global Images Ukraine

Хавбек збірної України Олександр Зінченко на наступний день після поразки від Австрії (0:1) на Євро-2020 відповів на питання журналістів.

 Чи згодні ви з тим, що від любові до ненависті один крок?
 Нам не в перший раз звикати до такої критики. І ми її заслужили. Дійсно, в футболі від любові до ненависті один крок, все швидко змінюється. Ми не виправдали очікування багатьох, в тому числі свої. Шанси виправити ситуацію ще є, ще можемо вийти в плей-оф і реабілітуватися перед країною і уболівальниками.
 
 Чи є фізична втома після сезону?
 У мене був довгий сезон, багато ігор. Можна говорити про втому, але це відмазки і доля слабких. Я люблю починати з себе і шукати причини в собі. Після фіналу Ліги чемпіонів був важкий період, кілька найважчих днів у моєму футбольному житті... але з першого дня в збірній мене реанімували, так що я переключився на збірну. Я віддаюся повністю. Так, я провів не найкращі ігри за збірну, але відмазок шукати не буду. Відчуваю фізично себе нормально. Можливо, це більше психологія. Я сам шукаю причину і готовий до критики. Все це зробить сильнішими і мене, і команду. Хочемо повернути ту віру вболівальників, яка була у відборі до Євро.
 
 Яка була реакція Шевченка після Австрії?
 Яка може бути реакція? Будь-які слова були зайвими, всі розуміють ситуацію. Ми трохи відійшли, але зараз у нас негативні емоції, тому що гра не вдалася.
 
— Яка ситуація в команді, яка атмосфера?
— Після приїзду в готель після гри ми зібралися з хлопцями і кожен озвучував думки з приводу ситуації. Ми довго розмовляли і продовжили розмову вранці. Це хороший сигнал, що ніхто не байдужий і кожен хоче виправити ситуацію.
 
Чому після двох матчів хороших був зіграний поганий?
 Ви сказали, що перші два матчі були хорошими, але я б так не сказав. Я б сказав, що всі три матчі ми не провели на тому рівні, на якому могли. А гра з Австрією була ще гіршою, ніж перші дві. Не знаю, що сталося. Багато причин. Я б сказав, що сам не зіграв так, як хотів. Потрібно продовжувати працювати і ситуація покращиться. У футболі всі можуть програти. Але ми повинні прийняти відповідальність за результат. Що стосується вболівальників, то було круто грати, тому що весь стадіон був жовтим. Шкода, що ми не подарували їм потрібний результат.
 
 У збірній є шанси зіграти з Францією у 1/8 фіналу. Що думаєте з цього приводу?
 Ви забігаєте вперед. Є багато варіантів з приводу виходу далі. Що стосується Франції, то це чемпіон світу, що ще додати. У них, напевно, є чотири різні склади, всі з яких можуть дійти до півфіналу. Зараз не хочеться говорити про суперника, тому що ще два ігрових дні.
 
 Якою ви бачите збірну в наступному відборі?
 Я б сказав, що у нас хороший сплав молодості та досвіду. І хочеться давати результат зараз, а не потім. Вже входить в звичку розповідати про наступні відбори, про наступні турніри. Потрібно зараз, а не говорити про майбутнє. Вважаю, що у нас хороша збірна, яка може здобувати результат. І якщо ми пройдемо в плей-оф, то потрібно щось змінювати в грі, тому що ми не заслужили вчора навіть той результат, який був.

 Як вам спалося після поразки?
 Особисто я навіть після успішних матчів намагаюся шукати причини, де я міг би зіграти краще. Завжди є місце, де додавати. Навіть перед грою ми стояли разом і я бачив бажання кожного гравця. Ми заслужили на критику, але говорити про те, що ми не хотіли, я б не став. Кожен повинен розібратися в собі, тому що у нас була виграшна позиція. Ми багато помилялися і багато дали Австрії. Пройшла важка ніч, всі погано спали.

 Як можете особисто оцінити груповий турнір. 
Свої виступи оцінюю невдало на Євро. Коли я в збірній, то тиску не відчуваю. Тут така атмосфера, що я насолоджуюся кожним днем. Звичайно, я відчуваю відповідальність перед уболівальниками і Україною. Зараз, можливо, відчуваю це більше, ніж раніше.

 Що будете робити найближчі дні?
 Ми будемо сподіватися, що все буде так, як потрібно в інших матчах. Ще є шанси. Якщо є мінімальні шанси, то сподіваємося, що все вийде.

Оцініть матеріал
(85)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 4
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
coba777
Яка там атмосфера. Цікаво, кого в одному з епізодів Миколенко на...й посилав. Це чітко видно на відео
Mac_Gyver
Есть большие сомнения по поводу хорошей атмосферы в СбУ. На поле нормально и спокойно вёл себя только Бущан.
DoktorVit
Зинченко запорол все три игры---обрезки , пасы сопернику на своей половине ---проанализируйте ---из 5 пропущенных голов ---3 начал Зина , языком молоть и рожи в камеру строить научили --а при потере мяча вступать в отбор , а не футбол смотреть уже слабо -- позорник
Vladislav Pohily
Я бы на месте Шевы провел ротацию, если мы все же пройдем в 1\8. Миколенко явно проводит не лучшие матчи, можно было бы попробовать Соболя или даже Матвиенко на этой позиции, а в центре защиты пусть бы сыграли Забарный-Попов. Вместо Зинченка можно попробовать Безуса или Макаренка, а Зину придержать на замену. Вместо Беседина однозначно нужно дать шанс Довбику. Может сыграем не лучше, но по крайней мере будет встряска команде.
Сергей Шец
Молодец, что признался! За это уважуха! Но сейчас сборная разобрана полностью!...
Будь что будет... Хуже уже точно некуда!) 😂
Нас на ЕВРО опасались, а сейчас каждый рад сыграть с нами!...
Вова Чертрогатый
если команда не выдержала физической нагрузки, тогда вопрос зачем было дополнительно грузить команду тренировками перед началом ЧЕ? Получается что Шева со своим штабом неправильно вели подготовку, надо было дать больше отдыха
Sergii Sila
2008год-у нас молода команда все попереду.2012-у нас молода команда все попереду.2016- унас.....2020 у нас молода команда все попереду. Якісь безсмертні коли вони уже виростуть,окрепнуть,і навчаться грати в футбол??? Чи будуть далі кормити нас завтраками?
tsidyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
аоот оооит
Ноу ноу хватит, по домам
AЛВ
Просто немає слів..........3,14 ; 3,14 ; 3,14.........
Александр Мельничук
В шоці від коментарів(
Ну послав Миколинко Яремчука, і що? Він образився і пішов мамі жалітись? Чи Зіна образився на Яремчука за жарт про фінал ЛЧ?) Нормальна в команді атмосфера, робоча!!!! Раніше в стиках вилітали і на Євро не попадали. Коли почали попадати то зразу хочете пів-фінал мінімум?)) В нас одна з наймолодших збірних. Все попереду! Хай продають, Забарного, Миколенка та інших наших молодих, щоб не маринувались в нашій гнилій УПЛ і тоді зовсім інша буде гра... Так як і в 1/8 якщо складеться все в інших групах!
stalker digga
Как с гуся вода.
Alex.P67
Найшли що обговорювати. Хто куди і кого послав. Збірна ліга джентльменів, хто б міг подумати. У кожного освіта, як кіт наплакав. А емоції – це правда яку важко приховати. Легко говорити і засуджувати за лайку футболістів, тренерів, а як не йде гра, фізуха підводить. Але це все лірика. Головним тренером стають не тоді коли до нього звертаються по імені і по батькові, а коли є досвід роботи з командами, як низького рівня, так і високого. І з ними набувають досвід. Гравців бачать в грі … Рівень збірної не поганий до якого не дотягує тренерський штаб. У Петракова ні хто не купував місце в збірній, час гри … Чому ФФУ не дало шанс тренерському штабу Петраковської молодіжки? Це є питання! Одним словом кумовство достає більше ніж образи гравців на полі. Не буде єдності на полі якщо немає спільної мови. Великий приклад Білорусів, тільки вчора згадали свою рідну мову, і що, а цар на місці! Так в і нашій збірній хтось не вчив, комусь стидно розмовляти українською … Вивчають іноземну це класно, а як іноземці грати можуть? А тренувати, як іноземці можуть? На жаль одні питання і остаються.
Віталій Ткачук
Більш-менш адекватне інтерв'ю. ..."не виправдали очікування багатьох, в тому числі свої" - це так, але потрібно змінити багатьох, на всіх . Зате самокритичний.
adidas777
Это бла бла бла
С серьёзной физиономией, мы видели только в этом году уже много раз!
- Не верю!!!
Kevko
В целом самокритично. Может все таки центр поля это не для Зинченко? Может Гвардиола нашел действительно лучшую позицию (левый защитник) с учетом возможностей Зинченко?
Trollface
Лучше не играйте. Нужно разогнать этот ленивый сброд, во главе с тренером самоучкой.
Андрей Саламаха
Зінченка "піжона англійського" геть із збірної. Ган....н він штопаний! Обосрався та ще говорить, що критику готовий сприйняти.
POWER
Нужно не критиковать, а поддерживать команду, еще не все потеряно!