Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 червня 2021, 05:36
7494
13

МАЛІНОВСЬКИЙ: «Самовіддача, бажання - такі моменти навіть не обговорюються»

Хавбек збірної України - про поразку від Австрії

| Оновлено 23 червня 2021, 05:36
7494
13
МАЛІНОВСЬКИЙ: «Самовіддача, бажання - такі моменти навіть не обговорюються»
Getty Images/Global Images Ukraine. Руслан Маліновський

Півзахисник збірної України Руслан Маліновський поспілкувався з пресою після матчу третього туру Євро-2020 проти Австрії (поразка 0:1):

- Кажуть, від любові до ненависті один крок. Ви це відчули після вчорашнього матчу?
- У футболі завжди так. Коли після вдалих ігор ідуть невдалі результати – це нормально з боку уболівальників. Ми хотіли зіграти по-іншому, не показали свій найкращий футбол. Я впевнений, що ця команда здатна робити більше.

- Наскільки важкий сезон міг вплинути на те, що збірна вчора показала не надто хорошу гру?
- Ніколи не ставлю разом збірні і клуб, тому що це різні речі. У збірній ти граєш в один футбол, в клубі - зовсім в інший. З приводу фізичної готовності - за гру ми пробігли навіть більше, ніж збірна Австрії, наскільки я зрозумів. Треба брати всю гру в комплексі. Ми багато помилялися, приймали невірні рішення. Вони були кращими в тих моментах, коли в футболі робиться різниця. Це більше від голови, ми не увійшли в гру, тому такий результат. Але у нас ще є шанси, будемо сподіватися і зробимо правильні висновки. Ми і тренерський штаб отримали поживу для роздумів.

- Зараз, в цей складний момент, після поразки, ви надалі відчуваєте себе командою, чи кожен сам по собі?
- Я вважаю, що у нас команда, незважаючи ні на що. Всі засмучені, хтось злий на себе, але команда є. Не бачу, щоб хтось на когось ображався, команда є.

- У вас залишається шанс пройти далі, Фінляндія вже позаду вас. В 1/8 фіналу ви можете зіграти з Францією. Які сильні та слабкі сторони у цієї команди?
- Ми повинні дивитися результати матчів, які будуть гратися сьогодні і завтра, і вже після цього думати про нашого наступного суперника. Але ми вже грали з Францією, це фантастична команда, вони можуть набрати чотири команди. Їхньому тренеру було важко вибрати 26 чоловік на Євро-2020.

- Зараз у збірній один з наймолодших складів на Євро-2020. Якою ви бачите збірну в наступному відборі? Якщо раніше була збірна Ярмоленка та Коноплянки, то можна сказати, що зараз це буде збірна Зінченка та Маліновського?
- Я думаю, після нашого перфомансу з вами багато хто посперечаються. Звичайно, у нас молода команда, але дуже великий потенціал у всіх. Можливо, ми побачимо багатьох хлопців в європейських чемпіонатах. А якою буде збірна через кілька років - я не знаю. Потенціал у нашої молоді дуже великий, і є досвідчені хлопці. Цей мікс завжди добре взаємодіє.

- Як вам спалося цієї ночі? Ви задавали собі питання про те, що було зроблено не так?
- Спалося, якщо чесно, не дуже. Думаю, думки про те, що було зроблено не так, були у кожного, але треба брати команду в цілому. Всі вчора набігалися, втомилися, віддали багато сил. Ти відчуваєш спустошеність, що міг зробити більше. Ти можеш від себе чогось вимагати, але потрібно відштовхуватися від команди.

- Ви граєте в топових чемпіонатах, в сильних клубах. Вболівальники багато чого від вас чекають. У збірній ви відчуваєте підвищений тиск через це?
- Футбол в збірній і в «Аталанті» сильно відрізняється. Очікування від цього Євро у мене були великі. Вважаю, що я зіграв не дуже, не показав свій максимум, міг дати більше. Звичайно, я відчуваю відповідальність, тому що вся Україна переживала за нас. Самовіддача, бажання - такі моменти навіть не обговорюються. Ми програли дві гри за рахунок інших моментів. Очікування були вищими, але я сподіваюся, що у нас буде час реабілітуватися за цей матч.

Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 0
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 155
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Igorok Киев
Нам сейчас не помешал бы тот не забитый тобой Малина пенальти а так остаётся только надеяться на фарт
fifa2020
"В 1/8 финала вы можете сыграть с Францией"
Аффтар, ну какая Франция? Мы на победителя группы Е выходим!
BekXan
Даже если бы команда устала даже команда пусть не бегала и стояла в самый поганый сценарий вопрос возникает один вы резко разучились играть в футбол?Все пасы в никуда ни одного подбора ни одного отбора вы не могли просто попасть ногой по мячу с первой минуты.Как это вы обьясните это не усталость?Статистика просто звиздец по этой теме.Многие бывшие футболисты или просто люди знающие футбол и тренера пишут что нада розбираться и что это было.Не про игру и не про счёт на табло а про сами действия команды.Сам Зинченко отдал пасов 10 в никуда зряче когда рядом были партнёры или просто за боковую что это было?Не нада нам рассказывать про самоотдачу и т.д.
Игорь Левченко
Малина с Зиной ещё те два звездуна)
Алексей Степанов
Уже после первой игры, было видно, что ряд игроков не играют в отборе! Если, в первом тайме с Македонией, это не проявлялось, то потом (особенно это было видно на стадионе в Бухаресте) стало ярко видно, что Малиновский и Зинченко (Ярмоленко вообще с мешком цемента бегал), не участвуют в отборе. Да и команда вся физически подсевшая! Игроки безусловно виноваты, но что делал тренерский штаб? Посмотрев на лицо Шевченко после перерыва с Австрией, стало все понятно, понятно что проиграем!
Istm
Руслане, а де вони?
DoktorVit
Малиновский -- к тебе без претензий -----как смог на уколах , так и дал , хотя , конечно , мечталось и ожидалось ,,, но
Выздоравливай и , думаю , мы еще будем тебе аплодировать
adidas777
Где он там играет?
На ЕврЕ
Какой примитивный уровень общения, такой же уровень игры!
Salamon
Руслан ты поймал звездочку, столько обрезок и потерь вместе с Зиной вы нахуевертили на пять матчей вперед..после твоего исполнения пенальти, которое ты не реализовал, а взял на себя ответственность, и в последствии улыбался как хряк, после случки с самкой...это вся твоя отдача и патриотизм о котором ты говоришь... ! Ты просто Пижон ,и за сборную Украины больше не играй,зарабатывай себе на пропитание где тебе удобно,но если играешь за державу,то выкладывайся вместе со своей подстилкой Зиной по полной,либо хуеверте себе по барам, и дайте другим пацанам по настоящему защитить честь Украины !!!