Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 червня 2021, 10:37
3196
0

Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Це щастя, що ми програли лише 0:1»

Фахівець вважає, що вся справа в психології

| Оновлено 22 червня 2021, 10:37
3196
0
Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Це щастя, що ми програли лише 0:1»
Getty Images / Global Images Ukraine. Андрій Шевченко

Екс-півзахисник збірної України Сергій Ковалець вірить, що команда Андрія Шевченка пройде до 1/8 фіналу Євро.

- Сергію Івановичу, в матчі з Австрією ми не побачили ту збірну України, яку звикли бачити. Чому?
- Дуже складно відповісти на це питання, не перебуваючи всередині колективу, оскільки перед поєдинком всі заявляли, що ми будемо грати на перемогу. Чому нічого не вийшло, знову ж таки, питання. У австрійців, можна сказати, виходило, все. В обороні збірної України, як здалося, мало що виходило, особливо в першому таймі. Дуже хочеться сподіватися, що синьо-жовті все-таки потраплять до 1/8, а з цієї поразки тренерський штаб зробить висновки. Важко сказати, що сталося з нашою командою, яка не була схожа сама на себе.

- Чому з перших хвилин ми віддали ініціативу супернику?
- Мені здається, що ніхто до цього не був готовий, ні тренерський штаб, ні футболісти. Було дуже багато промахів в передачах, програні підбори. Багато помилок допустили Миколенко, Зінченко, Маліновський. Начебто, хлопці старалися, але, на жаль, у фізичному стані чомусь австрійці були на голову вище. Благо, Бущан знову був на висоті, інакше про шанси потрапити до 1/8 можна було б забути після фінального свистка.

Дивує те, що підстав для такої гри не було, враховуючи, як все відбувалося до цього не тільки на чемпіонаті Європи, а й при підготовці до турніру.

- Чи міг статися якийсь прорахунок при підготовці до цього матчу?
- Мені здається, що тут вся справа в психології. Нас влаштовувала нічия, можливо, це десь і зіграло свою роль. Настрій австрійців на цю гру виявився вищим.

- Перед Євро вся надія українських уболівальників і фахівців була на Зінченка і Маліновського. Але, як, здалося, поки вони не виправдали надій...
- У цих хлопців є досвід матчів за свої клуби, але на великих турнірах у складі збірних, він відсутній. Тим більше не варто забувати, що обидва цих виконавці провели дуже складний і насичений сезон за «Манчестер Сіті» і «Аталанту».

Той же Андрій Шевченко розуміє, що на нього йде великий тиск, з цим непросто впоратися. Причому не варто забувати, що в складі збірної України близько 10-ти дебютантів таких турнірів.

- У матчі з Австрією, хто для вас був найсвітлішою плямою у складі збірної України?
- Георгій Бущан і... вболівальники. Але я не можу сказати. що команда не намагалася. Але знову ж таки, що пішло не так, сказати важко. Це щастя, що ми програли лише - 0:1. Це дає шанс кваліфікуватися в 1/8. Будемо в це вірити.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.