Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 21 червня 2021, 03:55
899
0

К'єза визнаний зіркою матчу. Повтор рекорду Італії в 30 ігор без поразок

Італія мінімально перемогла Уельс і посіла перше місце в групі A

| Оновлено 21 червня 2021, 03:55
899
0
К'єза визнаний зіркою матчу. Повтор рекорду Італії в 30 ігор без поразок
УЄФА. Федеріко К'єза

Італія мінімально перемогла Уельс (1:0) і посіла перше місце в групі A, команда Гарета Бейла за рахунок кращої різниці м'ячів стала другою.

Італія повторила власний рекорд, встановлений в період з 1935 по 1939 рік, знову провівши 30 матчів поспіль без поразок.

Головний тренер збірної Італії Роберто Манчіні:

«Кращого й уявити не можна. Напевно, ми могли забити більше, але було жарко і фізично важко. Так що хлопці зіграли добре. Важливо, щоб команда зберігала свої кращі властивості навіть при заміні трьох-чотирьох гравців. Кожен з них знає, що робити, і від перестановки сума не змінюється.

Кожен гравець довів своє право виходити на поле в стартовому складі. Перемагати було не обов'язково, що ускладнювало завдання з точки зору підходу до неї. Але ми все одно прагнули до перемоги, і це дуже важливо.

Рекорд з 30 матчами без поразок? Поццо крім цього завоював безліч найважливіших титулів, так що ми все ще далекі від його рівня. Кожен учасник 1/8 фіналу може виграти Євро. Звичайно, ми не можемо дозволити собі сприймати кожну перемогу як належне».

Крайній нападаючий збірної Італії Федеріко К'єза, визнаний найкращим гравцем матчу:

«Сьогодні ми довели, що кожен з обраних тренером гравців може виступити успішно. Я був і сам близький до того, щоб забити, але, на мій жаль, валлійський захисник якимось чином зумів вибити м'яч з лінії воріт».

Захисник збірної Італії Алессандро Бастоні:

«Ми показали, що навіть при значній зміні складу залишаємося відмінною командою і можемо видати хороший результат. Завжди чекаю свого шансу і намагаюся використовувати кожну можливість, переймаючи секрети у більш досвідчених гравців. Це мрія, і тепер сподіваємося пройти якомога далі».

Автор голу збірної Італії Маттео Пессіна:

«Не думаю, що до сих пір усвідомив, що сталося. Коли тільки перший раз оголошували склад збірної, мене в ньому ще не було, а тепер я ось забив переможний м'яч за збірну Італії. Ми награвали такий розіграш штрафного, але на ближню стійку повинен був йти не я, а Толой. У самий останній момент він сказав мені зайняти його позицію, і все вийшло вдало».

Півзахисник збірної Італії Марко Верратті:

«Коли ми вимовляємо, що це - команда кожного з нас, то це не порожні слова. Нас 26 чоловік, і всі ми пишаємося тим, що представляємо нашу країну. Чи готові докласти максимум зусиль. Нам дуже пощастило з тим, що ми граємо в цій команді. Бути тут - велика честь незалежно від того, виходиш ти на поле чи ні.

Я дуже задоволений. Було нелегко, так як перед початком Євро я навіть не був упевнений в тому, чи встигну відновитися після травми і зіграти на цьому турнірі. Так сталося зі мною в 2016 році, і я боявся, що все повториться знову. Дякую медичному штабу і тренеру за те, що дочекалися мого повернення на поле. Це особливий день, і я просто щасливий».

Головний тренер збірної Уельсу Роберт Пейдж:

«Нам не хотілося розкриватися і грати на зустрічних курсах, пропустивши через це два-три м'ячі. У перерві розраховували на атакуюче тріо, але, звичайно, коли залишилися вдесятьох, стало важко. У захисті ми відіграли добре.

Це схоже на перемогу, так як ми зайняли друге місце. Знали, що нас чекає важка гра і що доведеться грати глибше в обороні. І в повному щось складі складно, а вже вдесятьох - немов потрібно додатково підніматися в гору. До честі хлопців, у мене не вийде сказати про них краще, ніж вони того заслуговують. Пишаюся ними.

Всі вони виконали свої завдання. Перемагати хочеться кожен раз, і перед грою мені довелося приймати непрості рішення. Все в повній мірі заслуговують похвали. Так, ця поразка, але нашою метою був вихід з групи. Ми увійшли в першу двійку».

Захисник збірної Уельсу Кріс Гантер:

«Не знаю, коли турнір для нас закінчиться, інакше б я розбагатів. Але ми будемо рухатися від матчу до матчу. Сьогодні ми не тримали в голові різницю забитих і пропущених м'ячів, а просто намагалися не пропускати».

Півзахисник збірної Уельсу Аарон Ремзі:

«Щасливий за себе. Не можу навіть пригадати, коли ще грав три рази за тиждень. Попереду - футбол на виліт. Трапитися може всяке. Сьогоднішня поразка в чомусь схожа на перемогу: ми пропустили всього один раз, прагнули пройти в наступний раунд і зробили це.

Більшу частину матчу нам довелося тяжко. Ми грали проти чудової команди: провести 30 матчів поспіль без поразок - це досягнення. Так що все справедливо. Знову ж ми проявили характер - сумнівів у його присутності у цієї команди ні в кого не виникає, адже всі ми викладаємось без залишку. Для нас було важливо зберегти компактність в грі і спробувати створити кілька моментів. У нас знайдений хороший баланс в цьому плані, так що потрібно просто залишатися більш послідовними».

Капітан збірної Уельсу Гарет Бейл:

«Ми з самого початку представляли, що буде складна гра. Довелося багато захищатися, бігати - все втомлювалися. Звичайно ж, пишаюся хлопцями. Ми хотіли спробувати домогтися позитивного результату, але в підсумку це не мало сенсу, адже ми все одно фінішували другими. Ми вгризалися в землю, і тепер настав час відновити сили. Залатаємо болячки і все зробимо заново».

Події матчу

55’
Ітан Ампаду (Уельс) отримує червону картку.
39’
ГОЛ ! М'яч забив Маттео Пессіна (Італія).
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

ФОТО. З ким зустрічається Беллінгем? Гаряча модель, яка старша на 5 років
Футбол | 25 квітня 2024, 05:25 1
ФОТО. З ким зустрічається Беллінгем? Гаряча модель, яка старша на 5 років

Джуд перебуває в романтичних відносин з Лаурою Селією

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.