Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 червня 2021, 14:22
11487
14

Поляки ще поборються: біло-червоні зіграли внічию з Іспанією

Іспанці виграли перший тайм, а в другому не забили пенальті

| Оновлено 20 червня 2021, 14:22
11487
14
Поляки ще поборються: біло-червоні зіграли внічию з Іспанією

Команди, які виходили сьогодні на поле в Севільї, в першому турі втрачали очки. Якщо поразці Польщі від Словаччини особливо ніхто не здивувався (не те що поляки були явними аутсайдерами, але програли – та й програли), то Іспанія своєю нічиєю з шведами таки вразила. Тому обом командам, щоб продовжити боротьбу на Євро-2020, обов’язково треба було вигравати. Адже перед матчем в Швеції було чотири очки (що, як відомо, практично гарантує вихід з групи), в словаків – три.

Варто відмітити присутність в стартовому складі Іспанії Жерара Морено, якого Луїс Енріке поставив у склад, здавалось, під тиском громадськості, посадивши в запас Феррана Торреса. У Польщі  відзначимо гру в два форварди, що й не дивно, враховуючи необхідність забивати. Пару незмінному Левандовські склав Свідерські.

На шостій хвилині поляки провели, здавалося б, нічим не особливу атаку, але вона закінчилася дуже гарним ударом Кліха метрів з двадцяти, після якого м’яч пролетів над лівою дев’яткою. Взагалі, було видно настрій на гру «кадри», агресія і зарядженість навіть не те що читалися, а були явно видні. При відборі м’яча моментально відбувався швидкий рух вперед.

«Фурія Роха» грала звично – контроль м’яча, перевід з флангу на фланг. На 18 хвилині в штрафному поляків було гаряче, здавалося (після повтору), що Беднарек ліквідував небезпеку ціною фолу. Але арбітр не зафіксував порушення, Левандовські побіг від свого штрафного в контратаку. Був би це Мбаппе чи Бейл у свої кращі роки, був би вихід сам на сам і претендент на гол чемпіонату. Але в Роберта інші козирі, тому захисники спокійно не дали щось зробити польському голеадору.

Іспанці, позиційно атакуючи, таки добилися свого. На правому фланзі відбулася втрата м’яча. Захисник Польщі хотів вибити, але на секунду втратив рівновагу. Цим скористався Мората, який видряпав м’яч, віддав на Морено. Той змістився в центр і пробив – Альваро вискочив за спину захисникам і переправив круглого у ворота. Лайндсмен зафіксував офсайд, але відеоасистент підказав, що гол був чистим. Є перший гол Іспанії на Євро!

Поляки знітилися, а «фурія» побігла добивати. Морено до асисту ледь не додав гол, коли пробивав зі штрафного по центру майже з самої лінії карного майданчика, та м’яч розминувся з лівою штангою.

Getty Images/Global Images Ukraine

Пара форвардів гостей таки організувала свій момент – Левандовські прострілив, Свідерські зіграв на випередження, але пробив над перекладиною. Та це, як виявилося, була лише розминка – через кілька хвилин той-таки Свідерські отримав м’яч перед іспанським майданчиком після втрати захисників, змістився в центр і пробив – стійка! Це не кінець епізоду – Левандовські підхопив м’яч, опинився перед голкіпером, але безхитрісно пробив у Сімона!

Морено міг подвоїти перевагу перед свистком на перерву, але не влучив по воротах після передачі Альби. З тим команди і пішли відпочивати.

Після перерви поляки скористалися тим, що Іспанія заспокоїлася. І зрівняли рахунок – Левандовські замкнув головою передачу справа, перегравши в повітрі Ляпорта. Але! Модер зразу ж наступив на ногу Морено в своєму штрафному, арбітр пішов дивитися «телевізор». Вердикт – пенальті. Сам постраждалий виконував удар і погіршив і без того жахливе співвідношення забитих/незабитих пенальті на Євро, влучивши в ліву стійку.

Getty Images/Global Images Ukraine

Почалася гра на зустрічних курсах, схожа на перший тайм – іспанці небезпечно атакували, «кадра» пробувала вжалити контратакою.  Але нічого не відбувалося такого, що варте було б уваги. Розбудив вболівальників (особливо своїх) Щенсни, коли двічі випускав м’яч з рук, але Ферран Торрес, хоч і боровся, як лев, не зміг заштовхати круглого у ворота. 

Getty Images/Global Images Ukraine

Вже в іншому епізоді Беднарек знову, як показав повтор, фолив на Мораті, але чомусь суддя не поставив пенальті. Дивні були рішення судді, там і гол Левандовські був спірний, і ще були моменти, в яких VAR не використовувався належним чином.

Щенсни тим часом реабілітувався за попередній кумедний епізод, врятувавши після удару Морати впритул. І все – більше нічого в матчі не відбулося. Іспанці зобразили фінальний штурм, але дуже слабкий. «Червоно-білі» з ним впевнено справились і набрали перший заліковий пункт. В підопічних Енріке стало два бали.

Як і прогнозувалося, в цій групі очки втрачають всі. Хто займе яке місце, спрогнозувати неможливо, залишається дочекатися третього туру.

Євро-2020. Грyпа Е. 2 тур.

Іспанія - Польща - 1:1.

 Мората (25) - Левандовський (54).

 Пау Торрес (81), Родрі (90 + 4) - Кліх (36), Модер (57), Южвяк (59), Левандовський (90+3).

На 58 хвилині Морено не реалізував пенальті (штанга).

Іспанія: Симон, Лапорт, Пау Торрес, Льоренте, Альба, Коке (Руїс, 68), Родрі, Ольмо (Ферран Торрес, 61), Педрі, Морено (Сарабія, 68), Мората (Ойарсабаль, 87).

Польща: Щенсни, Беднарек (85), Глик, Берешиньский, Свідерський (Франковський, 67), Кліх (Козловський, 55), Модер (Лінетти, 85), Зелінський, Южвяк, Пухач, Левандовський.

Арбітр: Даніеле Орсато (Скіо, Італія).

Стадіон: «Естадіо де-ла-Картуха» (Севілья, Іспанія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

54’
ГОЛ ! М'яч забив Роберт Левандовскі (Польща).
25’
ГОЛ ! М'яч забив Альваро Мората (Іспанія).
Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Брюгге вдруге обіграв грецький ПАОК і впевнено вийшов до 1/2 фіналу ЛК
Футбол | 19 квітня 2024, 00:12 0
Брюгге вдруге обіграв грецький ПАОК і впевнено вийшов до 1/2 фіналу ЛК

Бельгійська команда забила два м'ячі і у півфіналі зіграє з Фіорентиною

Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд
Футбол | 18 квітня 2024, 01:40 8
Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу-відповіді головного єврокубка

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Igor Pryshliak
А може бути диво групи. Словаки катають нічейку. Поляки виграють. І Іспанія на 4 місці. 🤣
K_Sarioglo@i.ua
Слава Польщі! Давай, Словаччина, не підведи, відправ Іспанію додому з заслуженим останнім місцем!
Юрий Карпенко
2 игры не выиграть у себя дома, наверное игроки Реала виноваты
u6464u
поляки молодцы,отдались игре, выложились по полной,как они восстановятся к шведам будем посмотреть,но тур.таблица в группе огонь,болею чтоб испанцы были четвёртые, это им за ничью в ЛН со швейцарией.
Сергей Шец
Рад за поляков, молодцы!) держались и играли сильно!)
mvv71ua
Сусідам полякам респект!!! Молодці!!!
Олег Мандрівник
Повторюсь - всё чудесатее и чудесатее
Но в плей-офф мне кажется будет всё предсказуемо
joe-777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
var
Хвурия хвэерит. А поляки шведов могут уделать на раз.
Сергей Чёрный
С приходом системы Вар законичаль эпоха доминирование Испании , совпадение не думаю.
garik_trinity
Ещё одна ненавистная мне сборная обгадилась
avk2307
Испания старалась, Поляки не могли. Но пенальти все таки испанцам ещё один надо было дать. Тем более учитывая гол Левандовского