Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 червня 2021, 04:31
1310
0

Гілмор отримав нагороду Зірка матчу. Саутгейт засмучений результатом і грою

А ось шотландці дуже раді нічиїй проти англійців на «Уемблі»

| Оновлено 19 червня 2021, 04:31
1310
0
Гілмор отримав нагороду Зірка матчу. Саутгейт засмучений результатом і грою
УЄФА

Півзахисник збірної Шотландії Біллі Гілмор став Зіркою матчу Євро-2020 проти Англії (0:0):

«Шикарний вечір. Хлопці показали приголомшливий футбол. Ми розуміли, що буде важко, проте ми вийшли на поле і класно зіграли, доставивши суперникам певні проблеми. Це приємний момент.

В останньому матчі на Хемпден Парк атмосфера була грандіозною. Це дуже важливий момент, так що перед зустріччю з Хорватією потрібно грунтовно підготуватися».

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт:

«Напевно, це справедливий підсумок. Ми зробили недостатньо для перемоги, створили мало моментів, але я не думаю, що ми заслужили поразки. Наша гра розчарувала. Треба віддати належне Шотландії. Якщо ви не збираєтеся грати на перемогу, то вам важливо не програти матч. Гості відмінно захищалися і добре володіли м'ячем. Ми не знали, як зламати їх оборону. Ми намагалися використовувати вільні зони на флангах, але часто у нас не нічого не виходило з цього.

Гаррі Кейн? Ми повинні поглянути на всю гру в цілому і на те, як ми працювали з м'ячем. Справа не тільки в одному гравцеві. Шотландці, як мені здалося, дуже добре наглядали за ним. Проти п'ятірки захисників у нас було не так багато простору, до того ж, вони дуже щільно і агресивно оборонялися. Сьогодні нам не вдалося підібрати ключі до їхніх воріт.

Заміна Кейна? Нам потрібно було більше рухатися. Я думав, що Маркус Решфорд додасть нам цей рух, адже в той момент ми розраховували на перемогу. Ми повинні бути самокритичними, в тому числі і я: сьогодні ми не награли на перемогу».

Головний тренер збірної Шотландії Стів Кларк:

«То був незабутній вечір. Ми відмінно грали. Я знав, що у нас в команді чудові гравці, і вони довели це це сьогодні. Я радий за хлопців і весь персонал збірної. У нас був шанс перемогти. У Англії теж були моменти. По такій грі складно було зрозуміти, хто справжній фаворит у матчі. І в цьому заслуга наших гравців. Найбільше мене порадувало, що ми створювали моменти, коли володіли м'ячем».

Капітан збірної Шотландії Енді Робертсон:

«Одне очко дає нам шанс на вихід з групи. Гра у вівторок буде цікавою, але непростою. Цей результат повинен надати нам впевненості в своїх силах. Це означає, що ми можемо гідно грати проти кращих команд і доставляти їм проблеми.

У Гілмора попереду велике майбутнє. Все залежить тільки від нього. У нас були відмінні шанси. Часом ми чудово тримали м'яч, ставили в тупик суперника і навіть могли заробити три очки. Це очко важливо з турнірної точки зору. Нам треба зберегти цей бойовий настрій».

Півзахисник збірної Шотландії Каллум Макгрегор:

«Завжди прикро, коли ти не в старті. Але до цього треба ставитися з розумінням, адже це рішення тренера. Коли ти отримуєш шанс вийти на поле, ти повинен зробити все, що в твоїх силах. Гілмор був чудовий. Вражаюче, що такий молодий гравець легко входить в гру, приймає м'яч, відмінно управляється з ним і володіє таким високим футбольним інтелектом. Він стане ще кращим.

Всі шалено раділи після цього матчу. Ми відчували енергію наших уболівальників на стадіоні. Я думаю, що кожен гравець був на висоті. Саме така гра нам була потрібна, щоб здобути очки на цьому стадіоні і залишитися в боротьбі за путівку в плей-офф. Ми повинні використовувати цей запал, як слід відновитися і потім налаштуватися на ще одну важливу гру у вівторок. Сьогодні нам важливо було набрати очки, ми це зробили».

Захисник збірної Англії Тайрон Мінгс:

«Я в повному захваті від того, що ми не пропустили. Ця гра була ще одним кроком до досягнення нашої мети. Часом ми грали недостатньо інтенсивно, але я брав участь у багатьох матчах, коли це призводило до поразки».

Екс-гравець збірної Англії Девід Джеймс:

«Нічия – справедливий результат в цьому бойовому матчі, не була багата великою кількістю гольових моментів. І Пікфорд, і Маршалл були чудові, коли їм доводилося вступати в гру. Хоча результат, можливо, й не такий, як хотіла б Англія, їй досить перемогти в останньому матчі в групі, щоб посісти перше місце».

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.