Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 червня 2021, 03:16
9873
72

Помаранчевий настрій в Амстердамі. Нідерланди впевнено обіграли Австрію

Команда Франка де Бура - в плей-оф Євро-2020

| Оновлено 18 червня 2021, 03:16
9873
72
Помаранчевий настрій в Амстердамі. Нідерланди впевнено обіграли Австрію
Getty Images/Global Images Ukraine

Другий домашній матч для збірної Нідерландів пройшов проти збірної Австрії. Обидві команди виграли перші ігри, тому підходили до цієї в хорошому настрої. Порівняно з матчами в першому турі наставники зробили по одній заміні – в господарів Тімбера змінив де Лігт, а в австрійців автор голу у ворота Північної Македонії Грегоріч вийшов замість Калайджича.  Крім того, автор ще одного голу, Марко Арнаутович, був дискваліфікований на одну гру за нецензурні висловлювання.

Як і в матчі з українцями, Нідерланди активізувалися з перших хвилин. Вже на п’ятій хвилині Ульмер претендував на пенальті, але арбітр не поставив. Але через кілька хвилин господарі добилися свого – якщо контакт захисника з де Вреєм арбітр теж проігнорував, то падіння Думфріса після того, як Алаба (який, до речі, грав у центрі захисту) наступив йому на ногу  на боковій лінії штрафного, таки потягнуло на «точку», правда, після перегляду відеоповтору. Депай пробив у лівий нижній кут, воротар хоч і вгадав, але був безсилий – 1:0. Відзначимо, що захисник «ораньє» взяв участь в четвертому голі з чотирьох своєї команди на Євро!

Getty Images/Global Images Ukraine

Австрію зовсім не було видно на полі у ці хвилини. М’яч якщо і опинявся на половині поля господарів, то виключно після їх перепасовок. Вони, до речі, теж активно не форсували події, пробували підійти до воріт суперників через пас. Запам’ятався удар з правого кута штрафного майданчика від Депая в ближній кут, після якого м’яч розминувся з ближньою «дев’яткою» на кілька сантиметрів.

І тільки після цього австрійці прокинулися. Баумгартнер пробивав по воротах з меж штрафного, і варто обов’язково подивіться відео, як де Лігт зупинив м’яч своєю головою (!). Непогано прикладався до м’яча Хінтеррегер здалеку, але пробив трохи вище воріт.

Австрія в ці хвилини грала високо, зустрічаючи суперників вже на їх половині. Відчутних дивідендів це не приносило, але тримало в напрузі підопічних де Бура.

А нідерландці під кінець тайму створили супермомент – Вегхорст вискочив на ворота справа, міг пробивати сам, але вирішив віддати паралельно воротам направо на Депая. М’яч після невеликого рикошету опинився в Мемфіса, а той з вбивчої позиції зарядив вище! Момент нагадав аналогічний з сьогоднішнього матчу нашої збірної, коли Яремчук віддавав на початку гри на Маліновського.

Getty Images/Global Images Ukraine

Другий тайм почався з активності австрійської команди, яка, щоправда, була дуже короткотерміновою. Господарі відповіли ударом Вейналдума, який заблокував Драгович. Після цього градус напруги був доволі високим, але небезпечних моментів не було. Команди впевнено переходили центр поля, а далі були з створенням проблеми. 

Гру сколихнув момент, в якому два захисники «ораньє» могли забивати – спершу де Врей пробив після подачі головою, Бахманн відбив, а де Лігт на добиванні зіграв дуже незграбно.

Тренери спробували освіжити гру замінами, щоправда, робили їх строго за позиціями, внаслідок чого тактичні схеми не мінялися. І зразу ж Мален, який вийшов на заміну, вискочив з центра поля на побачення з кіпером, міг бити сам, але віддав на порожні ворота Думфрісу - 2:0. Зупиніть хтось його!

Getty Images/Global Images Ukraine

До честі австрійців, вони не опустили руки. Характер в цієї команди однозначно є, немає досить кваліфікованих виконавців, щоб претендувати на щось серйозне з більш майстерним суперником. За винятком, звісно, Алаби – за десять хвилин до закінчення основного часу Давид стріляв метрів з тридцяти в дальну «дев’ятку», якби влучив, був би гол туру. Онісіво пробивав метрів з п’яти головою, але – читайте на кілька рядків вище.

Нідерланди виграли і достроково забезпечили собі перше місце в групі. Австрія ж посперечається (надіємось, невдало) з Україною в останньому турі групового етапу за другу позицію.

Чемпіонат Європи. Група С. Тур 2.

Нідерланди - Австрія - 2:0

 Депай, 11, Думфріс, 67

 Де Роон, 14

Нідерланди: Стекеленбург, Де Врей, Де Лігт, Блінд (Аке, 65), Думфріс, Де Роон (Гравенберх, 67), Вейналдум, Ф. Де Йонг, Ван Аанхолт (Вейндал, 65), Вегхорст (Мален, 65), Депай, (Л. де Йонг, 82)

Австрія: Бахманн, Ульмер, Хінтереггер, Драгович, Лайнер, Алаба, Лаймер (Грілліч, 62), Шлагер, Баумгартнер (Лазаро, 70,) Забітцер, Грегоріч (Калайджич, 62)

Арбітр: Орел Грінфілд, Ізраїль

Стадіон: «Йохан Кройф Арена», Амстердам, Нідерланди

НІДЕРЛАНДИ – АВСТРІЯ. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

67’
ГОЛ ! М'яч забив Дензел Дюмфріс (Нідерланди).
11’
ГОЛ ! З пенальті забив Мемфіс Депай (Нідерланди).
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках
Футбол | 19 квітня 2024, 10:54 13
Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках

А англійські команди вперше з 2015 року не пробилися до півфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії
Футбол | 18 квітня 2024, 21:20 1
Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії

Рустам Худжамов висловився про останні успіхи кіпера збірної України

Коментарі 72
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
Ох, как би ми теперь не стали на 0-0 с Австрией играть...
OKs100
Получается ,у Нидерландов были проблемы только с нами, всех остальных в группе они пройдут в полноги.
MAKS7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mr.Budd
Из комментариев делаю выводы :
1.Многие допускают, что Уэльс может обыграть Италию, а Украина не может. Это почему так?
2. Выйти с 3го места и вылететь в 1/8 от потенциальной Франции, Германии или Испании многих устраивает почему-то больше, чем потягаться с Италией
Сергей Чёрный
Австрия вообще мёртвая, мы куда лучше выглядели , если бы не брат Беседина Мемфис то был бы разгром .
euro2012_za_2012euro
Хитрож пые австрийцы получили то чего хотели - рокирнулись с Украиной.
Orko PS4Gaming
Якщо Ви вболывальники не вірите в нашу збірну, шукаєте, рахуєте якісь можливості попасти на слабшу збірну то нашим світить вічно грати з такими як Македонія, бути кращими серед второсортних команд. Це здається менталітет наш такий. Якщо хочемо ТОП збірну то нам тільки треба грати на перемогу і показувати свій футбол, щоб нас боялись! Іграти з топовими командами. В нас молода команда потрібно набиратися досвіду з топовими командами. Хто б там не випав Італія чи Уельс треба старатися і іграти на перемогу!!
Orko PS4Gaming
В мене одного враження що "помаранчеві" іграли в пів ноги, економили сили? Після швидкого голу зупинилися і просто катали мяч, не рвалися забивати?
winner2012
Теперь нас устроит ничья в матче с Австрией, чтобы занять 2-е место. Но лучше об этом не думать... и вообще, там Италия)
Я уже даже думаю, а может лучше с третьего!
нестор
Хоть какой то штрих в нашу пользу с Австрией.))) Лишь бы итальянские помощники не уболтали Николаевича на катеначчо в автобусе ЛАЗ.
Доживём - увидим.
euro2012_za_2012euro
Северная Македония едет.домой.
Т.к. проигрывает по личным и нам и австрийцам.
0:2 устраивает Австрию.
После этого матча Украина рокирнется с Австрией.
1 Нидерланды 6 УЖЕ ЖЕЛЕЗНО ПЕРВЫЕ т.к. обыграли нас и австрийцев.
2 Украина 3 разница 4-4. За счет большего количества забитых.
3 Австрия 3 разница 3-3.
////////
4. Сев. Македония УЛЕТЕЛА
Darkness1984
Немного это евро туповатое. Голландия вторую игру проводит дома.
ShakhtarFCSD
Красавцы оранжевые
avtv5555
Ну вот и сбылась мечта Македонии. Нидерланды заняли 1 место и на матч с ними выйдут немотивированными. А если серьезно желаю им завоевать хотя бы 1 очко.
Ёкарный Бабай
Когда надо было всего-то подождать несколько часов, чтобы передвинуться на строчку повыше
garik_trinity
Теперь всё в руках Украины П.С. Дюмфрис подорожал ещё на пару миллионов
RUX
Я також думаю що Франція, Іспанія це не краще чим Італія з ними також можна грати. Але якщо це дійсно буде Франція і Іспанія, а не допустимо Швеція і Португалія. Ось в чому питання.
Mr.Budd
Любая команда, занявшая в своей группе 1е место, будет в матче с нами фаворитом
Igorok Киев
не чего бояться, кто там нам попадет, дальше все равно будет не легко, будем играть в свой футбол, надо проходить как можно дальше
Леонід Леонідович
Македония гудбай...