Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2021, 15:26
8955
12

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Циганков посилить нас однозначно»

Наставник збірної України – про повернення Циганкова, а також конфлікт Ярмоленка і Марлоса

| Оновлено 16 червня 2021, 15:26
8955
12
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Циганков посилить нас однозначно»
УАФ. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко висловився перед матчем з Північною Македонією в другому турі Євро-2020.

«Все в порядку, хлопці відновлюються. У нас був непростий переліт наступного дня після гри. Там були невеликі затримки. Ми добралися, все в порядку, розмістилися тут. Хлопці пройшли відновлення. Уже будемо безпосередньо готуватися саме до матчу з Північною Македонією.

Перш за все дуже важливо - це зарядитися позитивними емоціями, тому, дуже приємно те, що попри важку ситуацію в Амстердамі, ми побачили наших глядачів. Частина уболівальників приїхала все-таки підтримати команду. Сподіваємося, що в Бухаресті їх буде набагато більше. Тому, нам дуже важлива підтримка вболівальників, і я думаю, хлопці усвідомлювали, що буде непростий матч.

Я ще раз кажу, що вони зіграли з нідерландцями дуже пристойну і хорошу гру тому був такий відкритий футбол, дуже багатьом сподобався. Ми, на жаль, допустили ряд помилок тому за рахунку 2:2 упустили нічию. Сподіваємося, в майбутньому з цього ми виділимо наші помилки, більше їх допускати не будемо.

Будемо готуватися до серйозного матчу, все-таки другий матч це практично буде один з найважливіших для нас, тому, є певний стимул, перш за все грати на Євро і плюс додатково має бути, що, граючи такий матч, розуміти важливість його.

Конфлікт Марлоса і Ярмоленка - це все чутки, які не мають під собою ґрунту взагалі. У збірній відмінна атмосфера. Збірна відкрита для всіх. Ми пускаємо всіх журналістів, ми даємо інтерв'ю. Був зроблений непоганий фільм про збірну. Ми показали, відкрили двері до нашої підготовки. У нас секретів немає. Про те, що вийшла якась інформація - мені навіть смішно коментувати. У збірній панує розуміння, панує хороша атмосфера, хлопці, я більше ніж упевнений, вони все віддадуть і все зроблять для того, щоб домогтися того результату, якого від нас чекають уболівальники.

По Зубкову однозначно ні. Він зробив МРТ, лікарі подивилися, у нього є набряк. Скільки часу буде займати його відновлення?! Будемо намагатися відновити його швидше. Форсувати особливо і говорити зараз якісь певні дати немає сенсу. На цей момент хлопець проходить реабілітацію, відновлюється, тому, як тільки він буде готовий - ми повідомимо.

Те, що стосується Віктора Циганкова, то він тренується з командою вже кілька днів. Він виглядає непогано, його нічого не турбує, тому, завтра на тренуванні, сподіваюся, що все буде добре і він буде готуватися, як і всі інші гравці, до матчу з Північною Македонією. Такий гравець, як Віктор - це однозначно посилення для команди. Подивимося на його стан. Чи буде він в старті або вийде на заміну - я вже буду вирішувати перед грою. Він посилить нас однозначно.

У збірної Північної Македонії є яскраво виражений свій стиль. Вони грають в п'ять захисників, троє півзахисників і з двома нападниками. Вони можуть по ходу гри змінити трішечки свою систему гри, в принципі стиль у них не змінюється. Це така силова команда, яка більше грає на контратаках, вона має досвідчених гравців. Пандеву потрібно віддати належне, що в його віці він грає на Євро і забиває, молодець.

Однозначно збірна Північної Македонії не змінюватиме свій стиль. Ми повинні зіграти дуже впевнено та акуратно в обороні й креативно в атаці. Ми повинні дотримуватися певного балансу для того, щоб не дати їм можливість контратакувати, змінювати хід напрямки наших атак, контролювати м'яч і, звичайно ж, велику роль буде мати в грі - це реалізація моментів.

У нас є відмінний вінгер, хороший півзахист, спробуємо контролювати м'яч і створювати моменти. Для нас дуже важлива підтримка вболівальників, якщо ви ще в сумнівах, будь ласка, прийміть правильне рішення - приїжджайте і підтримайте збірну. Дякую всім, хто підтримує збірну - це для нас дуже важливо», - сказав Шевченко.

Матч Україна – Північна Македонія запланований на 17 червня. Стартовий свисток пролунає о 16:00.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 27
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 22 квітня 2024, 21:31 1
Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня королівський клуб виграв у «синьо-гранатових» із рахунком 3:2

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Liverpool1982r
Миколенко і Зінченко і Сидорчук в запас хай готуються на Австрію
Vbolivalnyk-Peter
..."У нас есть отличный вингер, хорошая полузащита..." - тобто у тас вінгер тільки один! Уся гра буде вестися через правий фланг та центр? Чи щось таки придумають на лівому фланзі? Впринципі є кілька варіантів - однак жоден з них не грав: 1. Лівий півзахисник - Соболь, 2. Лівий півзахисник - Циганков. 3. Без лівого півзахисника, Зінченко висунутий трішки вперед, а його місце займає Шапаранко (впринципі десь той варіант, з яким закінчували гру проти голандців).
bzzzzz
Марлоса можно спокойно ставить на фланг. Против глубокой обороны он то что надо. Цыганкову нужно пространство, не уверен что в матче много такого будет.
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
нестор
Значит, теперь ждать не 2:3, а 3:4?