Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 14 червня 2021, 20:35
5001
8

Микола МАТВІЄНКО: Матч з Північною Македонією потрібно виграти обов'язково

Захисник збірної України - про наступний матч команди

| Оновлено 14 червня 2021, 20:35
5001
8
Микола МАТВІЄНКО: Матч з Північною Македонією потрібно виграти обов'язково
Getty Images/Global Images Ukraine. Микола Матвієнко

Захисник збірної України Микола Матвієнко поспілкувався з пресою після стартового матчу Євро-2020 проти Нідерландів (поразка 2:3):

- Наскільки критичною стала травма Зубкова в матчі з Нідерландами?
- Саня Зубков - важливий елемент нашої команди, ми дуже сильно на нього розраховували, шкода, що так вийшло. Думаю, те, що нідерландці перехопили ініціативу після цього, не пов'язане з його заміною безпосередньо. Кожен, хто виходить на поле, знає, що йому робити. Марлос вийшов, і, по-моєму, непогано виконував всі функції.

- У матчі з Нідерландами команда виглядала впевнено. Якою була психологічна установка на гру? І чим вам запам'ятається цей матч?
- Матч запам'ятається тим, що для багатьох з нас це перший великий турнір. З приводу мотивації і впевненості - ми довго до цього йшли і хотіли показувати свій футбол. І місцями непогано виходило.

- У ЗМІ з'явилася інформація про конфлікт між Ярмоленком і Марлосом. Який психологічний стан команди зараз?
- Звичайно, всі засмучені, але ми знаємо, що у нас ще дві дуже важливі гри. Сьогодні ми вже з новими силами готуємося до наступної гри.

- Вчора на стадіоні було досить багато українських уболівальників. Як би ви підтримували команду, якби були простим вболівальником?
- Чесно кажучи, прямо на кожен виїзд я б не їздив. Але вибирав би найцікавіші матчі і міста, і обов'язково б відвідував. У дитинстві я жодного матчу не пропускав.

- Яка ваша думка з приводу партнера по команді Яремчука як людини? Який він як форвард?
- Тут багато говорити не потрібно. Дуже хороша людина і сильний нападник, хижак. Проти нього завжди дуже важко грати на тренуваннях. Надалі я сподіваюся, що він перейде в якийсь топ-клуб.

- А як ви можете охарактеризувати Горана Пандєва, з яким вам незабаром належить зіграти? Ви бачили вчорашню гру Північної Македонії?
- Ми встигли подивитися перший тайм вчора. Теорії у нас ще не було. Це досвідчений гравець, пограв в хороших командах. Видно рівень, добре чіпляється за м'ячі. В силу віку вже не такий швидкий, але це не заважає йому показувати високий рівень на такому турнірі.

- Незважаючи на поразку, вболівальники називають ваш матч найбільш видовищним в першому турі, а Андрія Ярмоленка - найкращим гравцем. Що думаєте з цього приводу?
- Сьогодні чехи вже цікавіший гол забили. Ми всі прагнули до цього, довго йшли, викладаємось на 100%, показуємо все, що можемо.

- Наступний матч у вас в Бухаресті. Як думаєте, румунські вболівальники будуть підтримувати збірну України?
- Я дуже на це сподіваюся. Думаю, українці, які переїхали жити сюди, нас підтримають. Всім запрошуємо на стадіон, ми будемо чути нашу підтримку.

- Для вас обов'язково вигравати матч з Північною Македонією?
- Звісно. Ми прагнемо перемагати в кожній грі - не важливо, товариська це гра чи офіційна. Зараз це один з найважливіших матчів для нас на цьому етапі, і його потрібно виграти обов'язково.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrii_MKh
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
maneKen
Да-да, Зина тоже говорил после ничьей с Францией, что нужно обязательно побеждать Финляндию и Казахстан, чем все закончилось мы помним. Будем болеть и надеяться на выход из группы, но тут только две победы нужны!
Mr.Budd
Не сказал бы, что гол чехов в пустые ворота интереснее.
нестор
Просто выиграть, это мало. Ыгсперты на Еспресо TV приказали выиграть разгромно! 3:0 это минимум.
XBanat
Хахаххах тупить перестаньте в защите миколенку гусю передай пускай когда у него мяч выбивает похрен в аут только не вратарю
Сергей Владимирович
Второй гол на его совести. Отдал голевой пас сопернику.