Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 червня 2021, 00:38
3764
1

Євген ЛЕВЧЕНКО: «Зі збірною Нідерландів можна було грати»

Спеціаліст – про поразку команди Андрія Шевченка в стартовому матчі Євро-2020

| Оновлено 19 червня 2021, 00:38
3764
1
Євген ЛЕВЧЕНКО: «Зі збірною Нідерландів можна було грати»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній півзахисник збірної України Євген Левченко прокоментував поразку команди Андрія Шевченка від Нідерландів (2:3) в матчі групового раунду Євро-2020.

«Зі збірною Нідерландів потрібно грати було і можна було грати. Всі говорили про ту схему, за якою грає Франк де Бур. Це система 3-5-2 або 5-3-2, як би це не називали. Склад Нідерландів практично не здивував. Стекеленбург зіграв у воротах, як ми і припускали, єдине, про що я думав, як буде грати зліва Патрік ван Аанхолт, гравець «Кристал Пелас», до цього ми знаємо, що Франк де Бур довго награвав Вейндала з АЗ, молодого хлопця. Чого не позичати Франку де Буру - це нахабства і завзятості. Вся критика, яка була в Нідерландах з приводу цієї схеми, на неї Франк де Бур відреагував так: «Хлопці, я граю за цією схемою - для мене це найважливіше в даний момент, футболісти починають її розуміти». Але, був шквал критики, всі ЗМІ говорили, як можна перебудуватися з схеми 4-3-3 на схему 3-5-2, але Франк де Бур вистояв і сьогодні результат ми бачимо.

Франк де Бур витримав, більш того, Луї ван Гал сказав, що це з найкраща схема, за якою може грати збірна Нідерландів, тому якщо такі корифеї як Луї ван Гал і Франк де Бур говорять про це, то варто прислухатися до них. Були матчі, такі як з Шотландією - нідерландці грали не дуже добре, але сьогодні вони дійсно зіграли в хороший футбол. З нічого майже витягли, моментів було мало, і тут 3:2. За перші 10 хвилин голландці вдарили 10 разів по воротах збірної України. Бущан в перші 10-15 хвилин витягнув дуже багато м'ячів, тому в цьому йому комплімент. У Дензела Думфріса 2 серця, який носиться, грає в ПСВ. Його сватають в англійські клуби, він просто машина. Він бачить поле і читає гру. Думфріс сьогодні був невтомний, бігав туди-сюди, носився вперед-назад і нам було дуже важко його наздогнати. Заміна Зубкова послабила команду. Коли ти виходиш на футбольне поле, ти повинен просто відпрацьовувати і відпахувати, тим більше, що це гра не з Північною Македонією, де ти можеш базікати вліво-вправо, а це голландці, які всі біжать, Думфріс, якого потрібно перекривати, потрібно з ним до кінця добігати, яким ти футболістом не є, ти повинен з ним допрацьовувати. Важливий момент, в якому стані голландська збірна підійшла до цього матчу. Може, нам місяця підготовки було занадто багато.

Закриватися повністю в обороні не вийшло б, нестися вперед теж не вийшло б. Єдина тактика, яку обрав Шевченко - це контролювати м'яч в центрі поля. Збірна України проявила характер, коли стало 2:2, коли ми забили - ми стрибали і танцювали. Голландці були кращими - це факт. Після таких помилок ми повинні стати краще. За гол Ярмоленка можна аплодувати стоячи. Я радий, що Андрій Ярмоленко відіграв весь матч, я думав, чи витримає чи ні, але він реально був хороший. Колишня бельгійська зв'язка спрацювала - Маліновський і Яремчук, Яремчук круто забив м'яч. Те, що вийшов Шапаренко, це, реально, круто. На жаль, Марлос не показав того футболу, який ми хотіли і це принесло певний баланс в нашу гру. Я думаю, Марлос нам ще стане в нагоді в іграх проти Північної Македонії та Австрії. Не дарма, на Думфріса полюють провідні клуби Європи на даний момент, молодий і перспективний, два роки тому грав у «Спарті», тому, зараз на провідних ролях в ПСВ, сьогодні дуже здорово зіграв. Кажуть, що він трохи заграється, йде вперед, але сьогодні він був правим вінгером. Він носився вперед і назад і доставляв нашим дуже багато проблем.

Думфріс - не той футболіст, який часто забиває головою, я в чемпіонаті Нідерландів практично не бачив, як він забиває головою. У Нідерландах всі ЗМІ трубили, що вони готуються до найвищих завдань. Психологічного тиску на голландців немає, тим більше, всі знають, наскільки «хають» Франка де Бура. Думфріс сьогодні дуже здорово провів матч. У першому таймі Бущан витягнув дуже багато важливих моментів. Я думаю, якби він пропустив, то тоді б на другий, на третій хвилині - ми б розвалилися. У першому таймі була чудова гра Бущана. Насправді, нічого не сталося, трагедії не було. Якби нам перед матчем сказали, що ми програємо з рахунком 2:3, ми б сприйняли це як належне. Але, після того як ми повернулися, 2:2 був рахунок, і всі звичайно ж засмутилися через те, що на останніх хвилинах пропустили такий безглуздий м'яч. Нічого катастрофічного не відбулося. Я думаю, з Північною Македонією і з Австрією у нас буде достатньо шансів, щоб забити», - сказав Левченко.

Джерело Футбол 1/2/3
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст
Футбол | 28 березня 2024, 09:16 10
Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст

Кевіном Келсі всерйоз цікавляться за океаном

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 1
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Игорь Петров
Не только можно, но и нужно было обыгрывать, у них защита ни какая и вратарь пенсионер, если бы 1,5 тайма не просидели трусливо в обороне, результат был бы другой, с Австрией будет гораздо сложнее, судя по-первому матчу, команда более сбалансированная.