Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 09 червня 2021, 07:42
7610
12

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Наше завдання на Євро – вихід з групи»

Наставник збірної України – про завдання на Євро і основні принципи

| Оновлено 09 червня 2021, 07:42
7610
12
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Наше завдання на Євро – вихід з групи»
Getty Images/Global Images Ukraine

Головний тренер «синьо-жовтих» озвучив завдання, яке стоятиме перед командою на Євро, а також назвав ключові принципи збірної України.

Про завдання та суперників: «Наше головне завдання - вихід з групи. Ми розуміємо, що проти нас зіграють дуже хороші команди. У нашій групі є явний фаворит - збірна Нідерландів. Австрія - це команда, яка на високому рівні провела відбірковий турнір і показувала хорошу гру. В її складі сильні гравці, у неї є певний стиль, за рахунок якого вона досягає результату.

Північна Македонія - теж дуже пристойна команда. Це показали і відбіркові матчі чемпіонату Європи, і перемога над збірною Німеччини [в кваліфікації ЧС-2022]. Цю команду ні в якому разі не можна скидати з рахунків. В її складі теж є якісні футболісти, які завжди можуть показати хорошу гру».

Про ключові принципи збірної: «Ми готуємо команду до вирішення її завдань. Найголовніше - у нас є свій стиль, від якого ми ні в якому разі не будемо відмовлятися. Ми завжди дотримуємося наших принципів. За останній рік ми однозначно стали більш гнучкими в тактичному плані. Ми можемо змінювати систему гри, але не відмовляємося від своїх принципів.

Ми можемо скоригувати систему в рамках індивідуального підходу до кожного суперника. Це може бути 4-3-3 або 3-5-2, але принципи гри ні в якому разі не будуть змінюватися. Я дуже був задоволений після гри з Францією [1:1 в кваліфікації ЧС-2022] тим, як команда сприйняла [тактичні зміни], але потім у нас були матчі, в яких страждала реалізація. Цей аспект нам треба підтягнути.

Ми сподіваємося, що в цьому також допоможуть гравці, які в тих матчах були травмовані. Той же [Андрій] Ярмоленко, який набрав зараз хорошу форму», - сказав Шевченко.

Збірна України стартовий матч на Євро-2020 проведе 13 червня проти збірної Нідерландів.

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Володимир Ляшенко
Не кажи "гоп"... Бо он на минулому Євро вже були такі "оптимісти", і що з того вийшло?
The_Kostbest
Трішки везіння і все вийде ! Віримо у Збірну))
Alex Suz
Интересно
А какая ещё может быть задача.....
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Задача якась мала, тому що далі можна пройти навіть з 3 місця. Чотири з 6 команд йдуть далі. Не вірю, що Україна може посісти 3 місце, та й ще бути гіршою за інші треті місця
Алексей Ильин
Проще сказать что "не смущает" )
oppy
Это только 1).
Юрий Карпенко
Принципы это пасы поперек и назад?
euro2012_za_2012euro
1/8 финала
26 июня — Лондон
Италия (или Швейцария) Победитель группы A

против

Украина 2-е место группы C .
/
Давайте будем реалистами Италию мы не пройдем, а Швейцарию надо наказывать!!!
west-ukr5555
Навіщо їхати на Євро із завданням вийти з групи? Що це дає для збірної і країни в цілому? Може скластись ситуація коли, в разі виходу з групи, гравці подумають, що основна ціль досягнута а далі вже не гріх і програти. Приїдуть додому і скажуть, що в принципі завдання ми виконали. Тьху, блін!!! На Євро потрібно їхати тільки за перемогою. Як там вийде - час покаже. Звісно, що суперники вищі за класом, але потрібно битись за вищі цілі ніж вихід з групи.
OKs100
Как-то не амбициозно. Группу нужно выигрывать.