Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 08 червня 2021, 01:27
5460
12

Марта КОСТЮК: «Цього року дійсно можливо виграти Великий Шолом»

Українка непогано зіграла на Ролан Гаррос

| Оновлено 08 червня 2021, 01:27
5460
12
Марта КОСТЮК: «Цього року дійсно можливо виграти Великий Шолом»
Getty Images/Global Images Ukraine

Українська тенісистка Марта Костюк (№81 WTA) завершила боротьбу в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції з тенісу, поступившись в четвертому колі Ізі Свьонтек.

18-річна тенісистка прокоментувала результат.

«Чи показала я все, що могла? Якщо глобально говорити про матч, то він дійсно вийшов класним. Єдине, чого мені не вистачило, - це досвіду. Іга все-таки на рік старша, вона рік відіграла стабільно, не знаю, скільки саме матчів, але це відчувалося. Особливо на важливих моментах, на яких або я програла, або вона забила, або я не дограла. Різниця була лише в досвіді. Я дуже задоволена турніром, я не буду картати себе за цю поразку. Все було дуже близько, кілька розіграшів всі вирішили, незважаючи на те, що матч пройшов в двох сетах. Але це гра і такі матчі - це те, чому я граю в теніс. Для мене було дуже важливо зрозуміти, на якому рівні я сьогодні знаходжуся, над чим ще мені треба працювати. Я це чітко побачила, я вважаю, що в цьому році дійсно можливо виграти Великий Шолом. Я щиро це кажу, щиро в це вірю, просто я дуже сподіваюся, що мені вистачить здоров'я і правильної підготовки, щоб це сталося. В цілому це була класна гра, але вийшло, як вийшло.

На корті я виглядала дуже сконцентрованою? Звичайно, я над цим працюю, але є дуже багато факторів, за якими я почала стежити. Насправді неможливо відповісти на це питання конкретно, що я поміняла, щоб стало так. Це величезна робота над різними моментами, навіть поза кортом, щось, що не пов'язане з кортом взагалі. І тим більше я стаю старшою, у мене ще більша фаза зростання, я швидко змінююся, багато всього змінюється... Я розумію, що мені ще рости і рости, і рости, і рости, і це не може мене не радувати. Тому що навіть з таким рівнем, як у мене зараз, я майже граю на рівних, мені буквально трохи не вистачило. Головне - працювати.

Якщо говорити про рівень Іги Свьонтек, мене він не здивував. Я думала, що вона б'є в рази сильніше. Я була готова до якоїсь неймовірної швидкості, але її сьогодні не було. Мені не вистачило трошки сміливості десь активніше зіграти. Я на багатьох простих м'ячах сьогодні помилилася просто з тієї причини, що я не грала на цьому покритті стільки, скільки вона. Я думала, що буде якась колосальна між нами різниця, але ні. Я такого не відчула і це теж мене радує. Я думаю, що наступна наша зустріч буде ще цікавішою», - сказала Костюк.

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
Интересно Марту читать всегда... Небанально говорит и откровенно. Умная девочка.
По факту да... Главный итог матча - Марта проверила себя на топ уровне и увидела, что не так страшен черт
Publius
Виграти мейджор у цьому році? Навіть якщо Марта справді так думає, краще не озвучувати це на публіку. Рано ще розповідати Богу про свої плани...
Stelios Komnin
Хороший турнир провела. Может обратят внимание тренеры с именем, закрепится в первых 50.
vizuals
Даєш траву. Для початку пальнути десь на 500-тніку, а потім вийти на УІ з набитою рукою
KeniSan
Ты была готова к невероятной скорости, но ее не было. Тогда почему же ты не выиграла?)