Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

06 червня 2021, 15:00
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Азербайджану 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 06 червня 2021, 18:56
7453
16

Перес виграв неймовірну гонку в Баку, катастрофа Ферстаппена і Хемілтона

Феттель і Гаслі заїхали на подіум, а Ферстаппен і Хемілтон залишилися без очок

| Оновлено 06 червня 2021, 18:56
7453
16
Перес виграв неймовірну гонку в Баку, катастрофа Ферстаппена і Хемілтона
Getty Images/Global Images Ukraine

Топ-10: Перес, Феттель, Гаслі, Леклер, Норріс, Алонсо, Цунода, Сайнс, Ріккардо, Райкконен

Несподіваний поул Шарля Леклера на Гран-прі Азербайджану не відміняв боротьбу за титул Льюїса Хемілтона і Макса Ферстаппена, які стартували якраз позаду пілота Феррарі. Все ж у Мерседеса і Ред Булла є перевага в швидкості над Феррарі, тому були сумніви, що Шарль на довгий час збереже лідерство.

У підсумку на старті Леклер зберіг свою позицію, однак Хемілтон активно насідав, а Ферстаппен тримався третім. Відзначимо прорив Серхіо Переса на 4-е місце. Саме те, що потрібно Ред Буллу для боротьби з Мерседесом, адже Валттері Боттас залишився 10-м.

Вже за підсумками другого кола Мерседес, який чудово виглядає на прямих, допоміг Хемілтону пройти Леклера і вийти в лідери! Феррарі в гоночному темпі не в змозі конкурувати за перемогу, і після 6-го кола Леклера пройшов Ферстаппен, який кинувся в погоню за Хемілтоном. Через коло Леклера обігнав і Серхіо Перес, відкинувши володаря поула на 4-е місце. Такий провал змусив Леклера одним з перших їхати на піт-стоп і запустити хвилю зупинок.

Серед лідерів першим на піт поїхав Хемілтон! Сама зупинка пройшла нормально, але пілот втратив час, поки був змушений пропустити Гаслі, який якраз їхав по піт-лейн. І Ферстаппен, який поїхав на піт на наступному колі, вийшов в лідери! Відмінний піт-стоп від Ред Булла. Більш того, Серхіо Перес після свого піта вискочив на 2-е місце, випередивши Хемілтона. Льюїсу залишалося тільки питати у команди по радіо, чому так вийшло.

Хемілтон спробував швидко пройти Переса, проте кілька спроб не увінчалися успіхом і Льюїс почав відставати від дуету Ред Булла.

Ситуація, в цілому, заспокоїлася і була негативною для Мерседеса, проте багато чого змінив Ленс Стролл. Пілот Астон Мартіна потрапив в жорстку аварію на прямій і викликав машину безпеки. Можна було їхати на піт за новою гумою, але ніхто з лідерів не наважився на це. У такій ситуації зупинка відкинула б занадто далеко, а до кінця гонки залишалося 15 кіл.

На рестарт топ-3 зберегли свої позиції, а ми відзначимо Себастьяна Феттеля. Пілот Астон Мартін змінив шини якраз до сейфіті-кара, тому мав перевагу перед конкурентами. Феттель вискочив на 4-е місце і, можливо, почав думати про подіум.

В результаті здавалося, що Ферстаппен легко виграє гонку, але за 4 кола до кінця на його боліді лопнула ліва задня шина! Неймовірно. Судячи з усього, повторилося те, що раніше призвело до аварії Стролла, у якого відмовила якраз ліва задня покришка. Є питання до гуми Піреллі. Такого бути не повинно. Болід на величезній швидкості вилетів у бар'єри, і тут не тільки питання боротьби за титул, але питання безпеки гонщика. На щастя, з Максом все нормально.

Природно, виїхала машина безпеки, а потім з'явилися червоні прапори. Дуже болючий удар по Ред Булл і шансах Ферстаппена, який міг втратити лідерство в загальному заліку.

Дирекція гонки вирішила, що варто провести рестарт гонки за три кола до кінця. Після червоних прапорів був старт з місця, що давало Хемілтону додаткові шанси пройти Переса і виграти цей неймовірний гран-прі.

У підсумку на рестарті Перес зберіг лідерство, а ось Хемілтон вилетів! Пілот сильно перегальмував у першому повороті і вилетів! Можливо, щось сталося з гальмами, однак сам пілот вибачався за свою помилку.

А гонку виграв Серхіо Перес. Перша перемога мексиканця в Ред Буллі. Подіум замкнули Феттель і Гаслі. Ось це гонка.

У плані боротьби за титул нічого не змінилося, оскільки Ферстаппен і Хемілтон очок не набрали, але ось у Кубку конструкторів Ред Булл йде у відрив.

Загальний залік

1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 105
2. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 101
3. Серхіо Перес (Ред Булл) - 69
4. Ландо Норріс (Макларен) - 66
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 52

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ya_3
Гонка - обалдеть! Я предполагал после квалификации, что будет "весело", но настолько...
Перес - молодец, стальные нервы! Феттель - вообще красава! Пусть и с долей везения, но подиум у него заслуженный Ферстаппену - искренне сочувствую И даже Хэмилтон, хоть я его и не люблю, но за волю к победе, когда он поставил на кон всё и проиграл, достоин уважения!
scorpio16
Баку держит марку по интриге )) невероятная гонка
Maxcrimea10
Себ супербизон сегодня, Макса жалко, но он в любом случае за чемпионство будет бороться (теперь даже на прямых у Мерсов нет явного преимущества перед РБ)… ну а Льюис… ))
brighi10
Вот это гоночка)))
AndrahaLee
Дуже цікаво як Піреллі відреагує на проблеми з шинами
Владимир Копяк
Этого цветного Хэмильтона настигает карма.... Как он хотел всех поставить на колено.... Но Бог не фраер,все видит....
Mr.Value
Как же прекрасно, что этот мерзкий расист блмщик оподливился) И его ещё сравнивают с Великим Шумахером)
24forever
Перець молодчина
AndrahaLee
У Макса лопнула шина, а що за аварія зі Стролом?
нестор
Во времена Шумахера-старшего показывали все гонки по нашему ТВ. Вот классно было. А в Интернете смотреть - занимать комп. Так и слежу по итогам.)
Максим Катренко
У вас в прев'ю помилка. Ферстаппен набрав 1 очко !!! За швидке коло!
valdemar84
Контора вже і до формули1 добралася. Створюють штучну інтригу для ажіотажу, хоча всім і так ясно що чемпіоном буде Хем