Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 04 жовтня 2021, 22:07
5009
4

Перша ліга. Верес – чемпіон, Металіст 1925 вийшов в УПЛ

5-го червня відбулися всі матчі 29-го туру Першої ліги. У цьому турі вирішилися всі головні питання

| Оновлено 04 жовтня 2021, 22:07
5009
4
Перша ліга. Верес – чемпіон, Металіст 1925 вийшов в УПЛ
ФК Верес

«Верес» на своєму полі влаштував погром «Авангарду» і забезпечив чемпіонство в Першій лізі. Команда з Рівного виграла зустріч з рахунком 5:1 і вдруге в історії стала переможцем Першої ліги. Раніше «Верес» перемагав у Першій лізі в 1992-му році. До речі, у «Вереса» зараз 54 голи в активі і це найбільш результативна команда Першої ліги. Крім того, з 20 пропущеними м'ячами команда Вірта нарівні з «Металістом 1925» має найкращу статистику по грі в обороні. У цьому матчі відзначився голом Михайло Шестаков, у якого в активі тепер 13 забитих м'ячів. У найкращого бомбардира Першої ліги, представника «Агробізнесу» Руслана Черненка, 15 голів. «Авангард», програвши, нічого не втратив. Краматорчани йдуть на 14-му місці і не вилітають у Другу лігу.

«Оболонь» в битві міцних середняків поступилася з мінімальним рахунком 0:1 «Гірнику-Спорт». Команди йдуть по сусідству в турнірній таблиці. «Пивовари», маючи в активі 40 очок, восьмі, а колектив з Горішніх Плавнів з 38 балами дев'ятий.

У західноукраїнському дербі «Прикарпаття» на своєму полі перемогло «Волинь» з рахунком 2:0. Цікаво, що обидва м'ячі іванофранківці забили з пенальті. Спочатку точку реалізував Сондей, а потім точно пробив Цюцюра. Зараз «Волинь» йде сьомою, а «Прикарпаття» дванадцятим.

«Чорноморець», дізнавшись, що «Верес» виграв у «Авангарду», був не мотивований на перемогу над «Альянсом». Тому, цілком ймовірно, через це одесити поступилися на своєму полі гостям з рахунком 0:2.

«Металіст 1925» зробив свою справу, обігравши на виїзді «Кремінь» з рахунком 0:4. За харків'ян забивали Блажко, Голодюк і Батюшин, який оформив дубль і у якого тепер 12 голів, а це дозволяє Юрію бути третім в гонці голеадорів Першої ліги. Ця перемога дозволила харків'янам забезпечити собі вихід в УПЛ, оскільки четвертий «Миколаїв» відстає від слобожанців на 4 пункти. Також «Металіст 1925» ще має шанси зайняти друге місце. Харківська команда з 56 очками йде третьою, а у другого «Чорноморця» 58 балів. Все буде вирішуватися в заключному турі. Що стосується команди з Кременчука, то вона в новому сезоні буде грати у Другій лізі. «Кремінь» за підсумками поточного сезону залишиться на 15-й позиції в Першій лізі.

«ВПК-Агро», який вирішив задачу збереження прописки в Першій лізі, поступився на своїй території «Кристалу» з рахунком 1:2. За херсонців дублем відзначився Олег Вакуленко. На даний момент у «Кристала» тільки 12 очок і для них ця перемога як ложка меду в бочці дьогтю перед тим, як почати грати у наступному сезоні у Другій лізі.

«Нива» змогла перемогти «Агробізнес» з рахунком 1:0, а «Полісся» виявилося сильнішим за «Миколаєв». У зв'язку з тим, що «агрономи» і «корабели» поступилися, «Металіст 1925», який переміг, забезпечив собі вихід в УПЛ слідом за «Вересом» та «Чорноморцем».

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 29-й тур

5 червня

«Верес» - «Авангард» - 5:1
Голи:
Сергійчук, 8, Бородай, 16 (автогол), Дахнівський, 23, Петько, 61, Шестаков, 82 - Похитайло, 88.

«Оболонь» - «Гірник-Спорт» - 0:1
Гол:
Твердохліб, 73.

«Прикарпаття» - «Волинь» - 2:0
Голи:
Сондей, 25 (з пенальті), Цюцюра, 80 (з пенальті).

Вилучення: Неділько, 77 («Волинь»).

«Чорноморець» - «Альянс» - 0:2
Голи:
Ярошенко, 56, Шарай, 69.

«Кремінь» - «Металіст 1925» - 0:4
Голи:
Блажко, 21, Батюшин, 31, Голодюк, 33, Батюшин, 74.

«ВПК-Агро» - «Кристал» - 1:2
Голи:
Шевченко, 76 - Вакуленко, 74, 88.

«Нива» - «Агробізнес» - 1:0
Гол:
Когут, 8 (автогол).

«Миколаїв» - «Полісся» - 0:1
Гол:
Островський, 55.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Саша Лапій
Голова наглядової ради “Металіста 1925” Сергій Стороженко розповів про проблеми команди:
"Коли стало очевидним, що попри все мета вийти в УПЛ буде виконана, включилися нові сили – чесні, справедливі, що надходять завжди винятково за законом. Це вони намагаються маніпулювати свідомістю довірливого міщанина і підсилають поліцейських в офіс УАФ для вилучення документів щодо нашого клубу. Пояснити у зв'язку з яким кримінальним провадженням буде виконано вилучення документів і чи є постанова суду – не можуть.
Тут же і не просто так “Металіст 1925” став отримувати зауваження щодо ряду питань при проходженні процедури атестації для участі в УПЛ. Причому настільки смішні, що, напевно, самим авторам зауважень було соромно. І тут же пішли умисні чутки про продаж клубу, про перейменування, про відсутність коштів для УПЛ і так далі. Жалюгідні людишки. Аноніми. Що з них взяти?
У клубі знайшлися перебіжчики, які погнались за зайвою копієчкою. Вони пішли з нашого клубу, прихопивши з собою комп'ютерну техніку, різні документи, зокрема конфіденційного характеру, легкоатлетичне обладнання і навіть медичний прилад. Плітки про нібито угроблену інфраструктуру не описую, але розмова про інфраструктуру, запевняю, попереду.
І нехай нам вже загрожують всілякими обмеженнями й бідами, нехай нишком паскудять, а кандидат у мери й зовсім погрожує все відібрати, ми впевнені, що попереду не менш важкий шлях. Все тільки починається. Вболівай за своїх!”
VAD
Вот же бомбит вас раз комменты трете )
Саша Лапій
Кажуть там є запитання до 1925 щодо допуску до УПЛ