Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 07 червня 2021, 21:35
11750
33

Марта Костюк - Іга Свьонтек. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос

Чи знайдуться у Марти прийоми проти польського лому?

| Оновлено 07 червня 2021, 21:35
11750
33
Марта Костюк - Іга Свьонтек. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос
Jimmie48 Photography. Марта Костюк

У понеділок, 7 червня, українка Марта Костюк (№81 WTA) зіграє матч четвертого кола основної сітки Відкритого чемпіонату Франції з тенісу. Суперницею українки стане полька Іга Свьонтек (№9 WTA). Час початку матчу - 22:00 за Києвом.
 
Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток 85 тисяч євро призових на додаток до €170 тисяч, які вже зароблені. Марта буде змагатися за 190 очок в рейтинг WTA і дебют у топ-60 на додаток до 240 очок, завойованих раніше. Свьонтек поки що не може нічого додати до рейтингу, адже минулої осені стала чемпіонкою. Очки за торішню перемогу, якщо вона не буде захищена, будуть списуватися лише в жовтні.
 
Суперниця
 
Багато українських вболівальників познайомилися зі Свьонтек у 2019 році, коли Україна грала матчі тоді ще Кубка Федерації в Зеленій Гурі. У протистоянні за третє місце наша команду поступилася якраз полячкам. В одиночці Свьонтек програла на харді в залі Даяні Ястремській, але пізніше вона в парі з Аліцією Росольскою в епічному матчі з трьома матчболами української команди переграли дует Марта Костюк / Катерина Козлова. На той момент Іга займала 141-е місце у світовому рейтингу.


Jimmie48 Photography. Іга Свьонтек

Швидкий прогрес польської тенісистки не змусив себе довго чекати, в тому ж році вона увірвалася до топ-100 якраз після виходу до четвертого раунду Ролан Гаррос. Програла Свьонтек румунці Сімоні Халеп, яка декласувала польку, віддавши всього один гейм. Уже наступного року Іга взяла переконливий реванш на аналогічній стадії і легко перемогла на кортах Парижа. На цей момент Свьонтек провела в рамках основної сітки Ролан Гаррос 14 матчів, в яких програла всього 3 сети. У більшості виграних партій полька дуже впевнено домінувала, не віддавши більше двох геймів (61.5%). Діюча серія перемог на грунтовому мейджорі становить 10 матчів.
 
У поточному сезоні Іга програла всього один матч на грунті, здобувши при цьому 11 перемог. Зупинити польку вдалося лише першій ракетці світу Ешлі Барті в Мадриді. У Римі, чемпіонка якого ніколи слідом не вигравала Ролан Гаррос, Свьонтек домінувала в усіх матчах і заслужено перемогла. Але цього року Відкритий чемпіонат Франції проходить на тиждень пізніше, що значно полегшує завдання виграти обидва турніри. Створити польці проблеми в Італії вдалося лише чешці ​​Барборі Крейчиковій, інші програли у двох сетах.

На Ролан Гаррос Іга, на відміну від Марти, продовжує виступ і в парному розряді, де дійшла до 1/4 фіналу в дуеті з досвідченою парницею Бетані Маттек-Сандс. У матчі 1/8 фіналу польсько-американський тандем відіграв 7 матчболів у зустрічі з лідерками посіву Елізою Мертенс і Се Шувей.

Шлях на турнірі

Стадія  Костюк   Свьонтек
1-е коло   Мугуруса (6-1 6-4) №13 WTA  Юван (6-0 7-5) №101 WTA
2-е коло  Чжен Сайсай (6-1 6-4) №57 WTA  Петерсон (6-1 6-1) №60 WTA
3-є коло  Грачова (6-1 6-2) №88 WTA  Контавейт (7-6 6-0) №31 WTA

Статистика у 2021 році
 
   Костюк   Свьонтек
матчі (виграні) 15-7 (68%) 22-5 (81%)
% першої подачі 66.0 57.5
виграних очок на першій подачі, % 60.7 67.8
виграних очок на другій подачі, % 42.6 54.9
виграних очок на прийомі, % 48.1 46.3
эйси, % 3.0 3.6
тай-брейки (виграних) 0-4 (0%) 4-0 (100%)

Зустрічі між собою

На юніорському рівні дівчата зустрічалися одного разу в 2017-му році на хардових змаганнях у Траралгоні (Австралія). Марта програла у двох сетах (3:6, 3:6), але після матчу з Грачовою розповіла, що тоді була втомленою і не особливо боролася за перемогу, адже попереду був юніорський Australian Open. Як виявилося не даремно, на кортах Мельбурна Костюк тоді святкувала перемогу.

Прогноз
 
Прогнозувати особливо нічого, Свьонтек наразі дуже сильна на грунті. На місці Костюк будь-яка тенісистка туру була б в статусі андердога. Можливо, не такого явного, але все ж. Хоча деякі шанси, за які в теорії можна зачепитися, проглядаються. Цього року Іга мала проблеми вже у двох сетах з шести, в той час, як під час минулого року цього не було жодного разу. У матчі з безумовно талановитою і потужною Анетт Контавейт справа дійшла навіть до першого тай-брейка польки на РГ. Але у естонки є свої мінуси, через які вона не може піднятися вище в рейтингу. І вони більше в ментальному плані, тому 0:6 у другій партії нікого дивувати не повинні.
 
Марта ж останнім часом показує, що на великих турнірах вона може контролювати свої емоції і дає їм вихід лише в ті моменти, коли вже не сумнівається в результаті матчу. Якщо з цим компонентом все складеться, вдасться добре стартувати, а мама Талина зможе придумати ефективну тактику проти єдиної тенісистки, яка грає в схожому стилі з Рафаелем Надалем, то чому б і не здивувати весь тенісний світ.
 
Якщо не вийде, то будемо розраховувати на реванш на інших покриттях. На сьогодні обіграти там польку шансів набагато більше. І ще один не найприємніший факт: раніше Свьонтек шість разів зустрічалася з українками і програла лише одного разу, про цей матч було сказано вище. Перемогти Ігу не вдавалося ні Світоліной, ні Козловій, ні Завацькій. Ще один шанс випав Костюк, в понеділок будемо вболівати за нашу головну надію на найближчі роки.
 
Прогноз: перемога Свьонтек у двох сетах

1xBet  
  • 7.6
  • 1.12
робити ставку
Favbet  
  • 6.5
  • 1.11
Зробити ставку
Parimatch  
  • 6.6
  • 1.1
Зробити ставку
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UPL
Як би не зіграла, але вона все одно буде молодець!
Stanislav Matusevych
Головне завтра для Марти - абстрагуватися від рівня зустрічі та суперниці, не перевантажувати себе очікуваннями від гри, а вийти і показати те, що вона вміє. Для перфекціоністки Марти вкрай важке завдання, тим більше, що матч винесли на вечір, для того, щоб перегоріти, буде купа часу. Але якщо вона зможе ці психологічні моменти подолати і видати якісний теніс, то підніметься ще на один щабель тенісних сходів. Незалежно від результату.
Олег Мандрівник
Если опять сможет бить по углам, как била с Варварой, и подкручивать короткий - то сможет и дальше пройти
vizuals
Читаєш про Швентек - ну прям Моніка Селеш з Жюстін Енен у одному флаконі
sv_2000
По матчу. Возможно, я настроен излишне оптимистично, жизнь покажет, но рискну предположить, что Марта может стать самым серьёзным испытанием для Иги за последние 2 РГ. Этот оптимизм основан разнообразием, скиллами и отличной физ готовностью Марты.
Опасение вызывает менталка. Ведь на высоком уровне по большому счету выигрывает не тот, кто лучше бьёт ракеткой по мячу, а тот, у кого ментальность крепче.В общем, если отбросит все сомнения, настроится на борьбу со Сентек, как просто на сильную соперницу, а не на королеву грунта, сможет держать необходимый уровень стабильности, то может победить. Ну и без психов надо, конечно. Пока у Марты с этим супер, но до этого все матчи проходили с явным её преимуществом, не вернётся ли прежняя неуравновешенная Марта в случае локальных игровых неудач? Очень не хотелось бы.
Кстати, будь я игроком, то зарядил бы денег сейчас на Марту. Народ так круто прогрузил на Игу, что коэффициент на Марту стал просто фантастически привлекателен.
Igor Gumeniuk
Я більш ніж впевнений, що Марта дасть бій. Але щоби виграти в дуже мотивованої сильної суперниці, потрібно буде зіграти через неможу, адже гра може тривати 3 сети і з тайбрейками, де все буде вирішуватися. Головне не перегоріти до вечора, за це найбільші переживання.
KirTheKing
как говорят, есть 4 ключевых рецепта победы на Грунте: Вращение, Движение, Дропшоты и надо быть Испанцем(кой) ))) По первым трем показателям, у Марты все в порядке.. мой прогноз, Марта закроет завтра польскую выскочку в 3 сетах думаю..
Sashamar
Хроніка поточних подій. Слухайте, ну точно всю WTA-верхівку хтось наврочив. Як не травма, то доволі ранній виліт. Ну хто очікував, що остання з могіканш Сонька так просто за годину влетить Саккарі?
axylinam
Судя по котировкам, буки шансов Костюк практически не дают,хотя при определённом стечении обстоятельств Марта может и победить
Nyeyedyaka
Сумніваюсь, що в Костюк є хоч якісь шанси, тому сильно не засмучусь у випадку невдачі. Дива трапляються, звісно, але в Марти ще все попереду, у т.ч. перемоги над Швьонтек. Добре, що заробила на турнірі і очок, і фінансів для майбутніх інвестицій, виступ уже більш, ніж успішний.
Василий Будник
В любом случае будет интересно
Sashamar
Поки що слухи про повернення Стівенс виявилися сильно перебільшеними. 6:2, 6:0 на користь Крейчіковой за годину.
сергей богданов
Я очкую Ига как каток равняет всех с землей
sirjoga
Да мою думку Швёнтек в даному матчі сильно переоцінена. Да, вона достатньо стабільна з теннисистками нижчого класу, але це не про Марту.
нестор
А где фото "лома"?
KirTheKing
это польское чудо в перьях, совсем ориентиры потеряло.. нет чтобы готовиться к матчу с Мартой в 1/8, так она вчера более 3-х часов играла пару !! в ходе которой, было отыграно 7 матчболов.. т.е. это однозначно минус в физику сегодня.. так что изменю свой прогноз: победа Марты не в 3 сетах, а в двух сетах..
Павло Бубенко
Админам неуд! Не следите совершенно за текущей ситуацией с рейтингом ВТА! Марта Костюк в рейтинге не 81-я, а уже 65-я!!!