Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 03 червня 2021, 15:59
23865
45

Костюк пробилася до третього кола Ролан Гаррос, здолавши 3-ю ракетку Китаю

Українка вдруге в кар'єрі виявилася сильнішою за Чжен Сайсай

| Оновлено 03 червня 2021, 15:59
23865
45
Костюк пробилася до третього кола Ролан Гаррос, здолавши 3-ю ракетку Китаю
Jimmie48 Photography. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (№81 WTA) продовжує вигравати в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції з тенісу.
 
У матчі другого кола українка розібралася з Чжен Сайсай з Китаю (№57 WTA).
 
Ролан Гаррос. Друге коло
Марта Костюк (Україна) - Чжен Сайсай (Китай) - 6:3, 6:4

З'ясування відносин на корті почалася буквально зі старту. Дівчата обмінялися брейками, але Марті вдалося після цього відірватися в рахунку 4:1. Костюк використовувала свою перевагу в потужності, граючи першим номером. Але китаянка показувала дуже непоганий рівень. Нинішня Сайсай набагато більш небезпечний опонент на грунті, ніж та, що була два роки тому, коли Марта дуже легко виграла у Страсбурзі.
 
Українка вела перший сет до перемоги, але подати на партію виявилося непростим завданням. Спочатку Костюк кілька разів пощастило і вона заробила подвійний сетбол. У першому моменті китаянка розгубилася біля сітки, коли Костюк виконала твінер. А вже в наступному розіграші за нас зіграв трос. Але кілька невеликих аутів і ситуація вирівнялася. Потрібно віддати належне Марті, вона психологічно встояла в цьому моменті і в боротьбі на більше-менше все ж досягла успіху.


 
Друга партія була схожою за сценарієм. Костюк двічі виходила вперед в рахунку, але китаянка зуміла відіграти відставання всього одного разу. У восьмому геймі Чжен мала шанси на прийомі, але українка знову вистояла. Дуже порадував той факт, що подати на матч вдалося без проблем. Сітка Мугуруси означає, що далі не буде топової суперниці, це збільшує шанси на продовження боротьби.
 
Відзначимо, що Костюк втретє в кар'єрі пробилася до третього кола турнірів Grand Slam. Далі на мейджорах вона ще не проходила.
 
У третьому колі Костюк змагатиметься проти Варвари Грачової з Росії (№88 WTA).

Оцініть матеріал
(134)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Футбол в квадрате
Прекрасный день, для наших девчонок! Молодцы, так держать!
Карина like
Молодчинка Марта!!! Поздравляю с победой!!!
Stanislav Matusevych
Цікавий матч вийшов. Справжня боротьба характерів. І якщо в першому сеті китаянка тільки розбиралася, як боротися з Мартою, то у другому увімкнула стиль своєї попередньої суперниці, Соррібес-Тормо, і закидала українку напівгірками, після яких з будь-якого короткого м'яча переходила в атаку. Потужності їй, звісно, не вистачає, зате з точністю було все в порядку. І мінімум невимушених. Але Марта впоралася! Не попливла навіть після зворотнього брейку, не розсипалася, продовжувала за можливості атакувати. Кожне своє очко доводилося вигризати власною активною грою. І в останньому геймі не витримала вже суперниця, віддавши його на невимушених. Дійсно хороший теніс, і дуже важлива перемога. Ну і момент з виграним очком після твінеру увійде до усіх хайлайтів дня, звичайно.
Браво Марті! Далі буде хтось із гарматниць, з якими потрібно бути готовою до потужних перестрілок. Непогано було б віддати боржок за минулорічну грунтову Прагу Джорджі.
roman75zpr
Респект Марте! Научилась проявлять в нужный момент важные для спортсменки качества!
axylinam
Отличная победа,правда игра получилась достаточно сложной,хорошо,что хватило двух сетов для победы
odessa-mama
Девочки, спасибо за прекрасную игру!
P.S. Мужики, а с вами что не так? 🤔
sv_2000
Молодчинка! Очень классная игра! Красивых эпизодов для хайлайта просто вагон, причем со стороны китаянки тоже. Получил огромное удовольствие от просмотра игры, от прекрасной победы нашей звездочки над очень крепкой соперницей.
olegg1261
Сьогодні Марта нервувала набагато більше ніж в матчі з Мугурусою і усі її прихильники разом з нею.Але добре те що добре завершується вітаю з перемогою!Надалі суперниця як то кажуть по зубах,якщо грати зібрано і менш емоційно
Stanislav Matusevych
Грачова. Якщо б проти Джорджі довелося більше грати від оборони, то мордорка грає у дещо схожому на Марту стилі. Так, технічна перевага за українкою, але на перший план вийде не вона, а стабільність гри. Переможе та, хто буде менше помилятися.
Александр Ад
молодець!А чого стоїть цей дивоудар між ніг,якій ошарашив суперніцю настількі,шо та забула мяч відбиті.
Stanislav Matusevych
До речі, варто відзначити позитивний баланс ейсів/подвійних у Марти. Взагалі подвійна всього одна! Так би й надалі.
kollekciy
Марту з перемогою. Суперницю з довгим та вязким стилем витримала. Були 2 періоди в яких стара Марта 100% попливла б, після не реалізованих можливостей. А зараз швидко забуває.
sv_2000
Шикарная стата у Марты.
34-28 в пользу виннерсов, 3 эйса, 1 невынужденная, 60% первой - тоже норм. У сетки 70% - 16 из 23!
В общем цифры подтверждают впечатление качественной игры
sv_2000
Когда Марта подавала на матч я, кажется, не дышал)))
Sashamar
Марта востаннє програвала Грачовій ще до історичного матеріалізму.
Там ще, до речі, Стівенс повертається. Мінус Плішкова.
Elis
Плішкова теж аут.
Elis
Бажано, щоб сьогодні Грачова з Джорджі грали трисетовик.
Павел СН
так через час примерно будет пару играть с Саснович
sv_2000
Удивительно мощная теннисистка Джорджи, но совсем без царя в голове. Грачева тупо курсирует в 2 метрах от задней линии и возвращает. Хотя и качественно делает, глубоко под заднюю, но ничего особенного. А Камилла совсем однообразно луп вправо, луп влево