Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
|
1406
2

ФХУ нагадує: тільки Федерація має право проводити чемпіонат України

Триває конфлікт ФХУ і УХЛ

ФХУ нагадує: тільки Федерація має право проводити чемпіонат України
fhu.com.ua

Федерація хокею України на своєму сайті нагадала, що тільки вона має право організовувати і проводити офіційний чемпіонат України з хокею.

Зараз між ФХУ і УХЛ виник конфлікт з приводу чемпіонату 2021/22 - УХЛ, яка проводила чемпіонат останні роки, стверджує, що контракт на організацію чемпіонату діє ще рік. Федерація вважає, що це не так і має намір сама організовувати турнір. При цьому нещодавно в противагу ФХУ була створена Українська хокейна асоціація (УХА).

При цьому і УХЛ, і ФХУ приймають заявки від клубів на новий сезон, але Федерація знову нагадала, що тільки вона має на це право.

«Ніхто не забороняє новоствореній УХА проводити свої змагання, але в черговий раз підкреслюємо, що тільки одна національна федерація, статус якої є лише у Федерації хокею України, може проводити офіційний чемпіонат України згідно з Законом України «Про фізичну культуру і спорт». І саме участь в чемпіонаті України, а не в будь-яких інших змаганнях, надає команді-учасниці низку преференцій. Наприклад, нині переможець чоловічої національної першості має право представляти Україну на міжнародній арені – у хокейній Лізі чемпіонів, тоді як віцечемпіон змагань може виступити на Континентальному Кубку».

«Перемога ж на інших комерційних змаганнях на території України не дає команді такого права та можливості», - наголошує ФХУ.

Раніше УХЛ подала на ФХУ в суд, однак рішення поки немає.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sashaddd25 Саша (металлолом сдали на приёмку)
- Нас орда!
- А нас рать !
oppy
Лев сказал : Я - царь зверей!
Надо в КСУ к Тупицкому отправить дело