Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 02 червня 2021, 21:06
69814
13

Сергій РЕБРОВ: «Команду вирішили зібрати без моєї згоди»

Український тренер «Ференцвароша» - про нерозуміння з керівництвом угорського клубу

| Оновлено 02 червня 2021, 21:06
69814
13
Сергій РЕБРОВ: «Команду вирішили зібрати без моєї згоди»
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Ребров

Український тренер Сергій Ребров прокоментував чутки про конфлікт з керівництвом «Ференцвароша».
 
- Сергію Станіславовичу, президент «Ференцвароша» Габор Кубатов сказав, що ще на початку лютого ви передали через свого агента, що не плануєте працювати в клубі після закінчення сезону. Чи було так насправді?
- У кожного, як це часто буває, своя правда. Я довго мовчав, читав публікації в ЗМІ, але не хотів все це коментувати, поважаючи свій контракт з клубом. Але, мабуть, час, оскільки вся ця ситуація мене дуже сильно напружує...
 
Після того як на початку року в трансферній політиці «Ференцвароша» виникли певні нюанси, я сказав президенту, що не згоден з деякими речами. Вважаю, що після трьох чемпіонських титулів, після виходів в Лігу Європи і Лігу чемпіонів точно заслуговую, щоб перед запрошенням нових гравців моя думка була почута. Президент мене запевнив, що не буде ніяких трансферів без моєї згоди, а після цього клуб... підписав ще одного новачка.
 
Я, звичайно ж, відреагував на цю ситуацію і в бесіді зі своїм агентом Шандором Варгою сказав, що так далі працювати не буду. Слів про те, що розриваю контракт, йду - не було. Я попросив менеджера передати це керівнику клубу тільки для того, щоб ми зустрілися і за круглим столом вирішили всі питання. Минуло вже майже чотири місяці, але зустріч так і не відбулася, хоча президент не раз говорив журналістам, що хоче зі мною поговорити. Розумію, що Габор Кубатов зайнятий в уряді країни, але у «Ференцвароша» мільйони уболівальників, і доля клубу їм не байдужа. Люди зустрічали мене на вулицях і питали тільки про одне: «Сергію, ви що, йдете?»
 
Безумовно, розбіжності і непорозуміння є у будь-якої команди, але всі ці проблеми потрібно вирішувати конструктивним шляхом, за рахунок звичайної комунікації. Але зустрітися з президентом мені так і не вдалося.
 
- Я так розумію, що розбиту вазу вже не склеїш...
- У мене діючий контракт терміном ще на рік, і я поважаю цей договір. Я не з тих людей, які біжать за першої ліпшої нагоди, побачивши поліпшені умови. Перед стартом минулого сезону у мене були дуже хороші пропозиції від дуже хороших клубів. Але у мене такий характер - якщо працюю з кимось, вірю в цих людей, то не можу просто так розірвати контракт. І я радий, що залишився у «Ференцвароші».
 
Взаємна повага керівників, тренерів, гравців - це перше, з чого я починаю розмову в новій команді. Але те, що відбувається зараз, трохи негарно по відношенню до мене. І, найголовніше, дивно. Все-таки за три роки роботи у нас були хороші відносини, були успіхи, і я завжди буду вдячний керівникам клубу за те, що мене сюди запросили, а також уболівальникам, які підтримували в усьому. Але прийшов час поважати і мене. Прийняли якесь рішення - поінформуйте.
 
- У вас контракт, а це значить, що скоро потрібно виходити на роботу?
- Так, за моїм планом «Ференцварош» виходить з відпустки 8 червня, але мені відомо, що спортивний директор клубу поінформував тренерів і футболістів про те, що потрібно зібратися 4-го числа.
 
- Може, вони вас підштовхують до того, щоб ви самі пішли, і не хочуть платити компенсацію?
- По-перше, про це ми можемо тільки здогадуватися, а, по-друге, сума цієї компенсації не така вже й велика. Далеко не мільйон, як писали в ЗМІ. Але для мене це принципове питання, адже я не збирався йти з «Ференцвароша», мені подобалося тут працювати. Однак якщо клуб щось говорить гравцям за моєю спиною, значить, клуб зробив якийсь вибір. Загалом я планую бути в Будапешті 8 червня, як і було домовлено раніше. Може, тоді і будуть якісь пояснення.
 
- Грецький АЕК, англійський «Тоттенхем», клуби з ОАЕ. Ви вже розпочали переговори з новими роботодавцями?
- Ні. Якісь пропозиції є, але я всім відповідаю тільки одне - у мене діючий контракт з «Ференцварошем». Як тільки він буде розірваний, ми неодмінно поговоримо.

Оцініть матеріал
(654)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 24
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Leo Leo
Таки цыгане есть цыгане.. Удачи Станиславыч
BekXan
Ну раз сказал попросил второй раз сказал на третий раз уже нет смысла.Руководству пофиг и делают свои дела значит работать там нет смысла просто не дадут.
Mercedes-Benz
Не хорошо как-то они все сделали с ним и это странно, хотя прорыв для клуба он сделал достаточно значимый, без вливаний $
bonv
Ребров порядна людина.
Pol Chopa
Цей Кубатов як Д.Леви,сам купує гравців,без погодження з тренером,про це не раз говорив Почеттіно.
Саша Яковенко
Похоже на то, что руководство хочет сплавить Реброва и присвоить его успехи.
Пару дней назад появился венгерский материал с раскладками куда , когда и за сколько уходит Ребров. Наверняка, это был информ-вброс от руководства Ференцвароша.
Несогласованное поведение с приобретением игроков могут выдавать амбиции руководства или наличие теневых сторон в этом самом руководстве.
А причины поведения президента Ференцвароша, мне кажется, лежат на поверхности. Это недавнее противостояние венгерского клуба с ДК в одной группе ЛЧ. Куда ж Кубатову деться от сомнений?
Сергей Иванамофф
Надеюсь увидеть Реброва тренером Динамо еще раз через несколько лет.
Ребров был самый успешный тренер Динамо после Лобановского. А это было еще до того, как он поехал набраться опыта. Держись Сергей. Через тернии к звездам!
Михаил Степанов
уважение это главный фактор в совместной работе, а если руководство клуба игнорит тренера, тем более добившегося таких результатов, это элементарное НЕуважение и терпеть это некуй
Viktor Krichevskii
Да че нервничать Сереге...имя он себе заработал...деньги идут..страна хорошая...расслабся и получай удовольствие...контракт полюбому надо добить!