Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 03 червня 2021, 11:51
6967
12

Еліна Світоліна - Енн Лі. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос

Матч проти молодої та перспективної американки

| Оновлено 03 червня 2021, 11:51
6967
12
Еліна Світоліна - Енн Лі. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

У четвер, 3 червня, українка Еліна Світоліна (№6 WTA) зіграє матч другого кола основної сітки Відкритого чемпіонату Франції з тенісу. Суперницею українки стане американка Енн Лі (№75 WTA). Час початку матчу - 12:00 за Києвом..
 
Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток 29 тисяч євро призових на додаток до €84 тисяч, які вже завойовані. Світоліна поки що не заробить очок до рейтингу, адже минулого року дійшла до 1/4 фіналу. Лі може отримати за перемогу 60 очок.
 
Суперниця
 
Енн Лі всього 20 років, вона входить до десятки найкращих тенісисток туру до 21 року в рейтингу WTA. Розпочала професійну кар'єру чотири роки тому і вже досягла непоганих результатів. Має три виграних титули ITF, в тому числі і пам'ятний фінал проти Марти Костюк в Тайлері, після якого обидві тенісистки дебютували в топ-100. У поточному сезоні непогано проявила себе в Австралії, дійшовши до фіналу одного з підготовчих турнірів (матч за титул не проводився). На самому Australian Open дійшла до третього кола, де була знищена Аріною Соболенко. Також має вихід до третього кола US Open-2020. На юніорському рівні грала у фіналі Вімблдону-2017.

Getty Images/Global Images Ukraine. Енн Лі

В основі Ролан Гаррос Енн грає вперше, раніше вона тільки одного разу намагалася пройти кваліфікацію, але невдало. Варто відзначити, що в першому колі представниці США пощастило з суперницею. Гаспарян мало того, що зараз не в формі, так і ще й зовсім не фахівець з гри на грунті (0-5 у поточному сезоні).
 
До Ролан Гаррос Лі не грала кілька місяців, відновлюючись після травми м'язів живота. Але судячи з результату першого матчу, підготувалася вона непогано.

Шлях на турнірі

Стадія  Світоліна   Енн Лі
1-е коло  Бабель (6-2 7-5) №1111 WTA  Гаспарян (6-0 6-1) №100 WTA

Статистика у 2021 році
 
   Світоліна   Енн Лі
матчі (виграних) 20-9 (69%) 10-2 (83%)
% першої подачі 59.7 59.0
виграних очок на першій подачі, % 66.8 66.9
виграних очок на другій подачі, % 46.2 50.7
виграних очок на прийомі, % 45.6 46.9
ейси, % 4.4 2.5
тай-брейки (виграних) 5-6 (45%) 2-1 (67%)

Прогноз
 
Світоліна провела традиційний для себе матч першого кола, після якого дуже складно робити якісь висновки. Вона намагалася зберегти сили на більш сильних суперниць, але ледь не віддала одну з партій тенісистці з рейтингом 1111. Хоча її перемога сумнівів не викликала. Добре, що все закінчилося у двох сетах, але вже з американкою доведеться грати на повну силу.
 
Лі непогано подає, впевнено володіє ударом справа і відмінно пересувається по корту. З бекхендом проблем більше, ймовірно, саме на нього і буде тиснути Світоліна, у якої цей удар часто робить різницю. Еліна більш досвідчена і майстерна, але головним для неї буде добре налаштуватися. У американки будуть палати очі, вона точно захоче здобути першу перемогу над тенісисткою з топ-10 і просто так віддавати цей матч наміру не має.

Прогноз: перемога Світоліної у двох сетах

 
  • 1.3
  • 3.7
Сделать ставку
 
  • 1.22
  • 4.33
Сделать ставку
 
  • 1.26
  • 3.85
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Ясно, що Еліна фаворит і має проходити далі. Але не забуваємо, що зараз вона здатна програти кому завгодно, коли щось піде не так. Букмекери це також розуміють, і тому, наприклад, кеф на Марту проти китаянки завтра є навіть нижчим, ніж на Еліну. Особисто я, чесно кажучи, очікую проблем. Сподіваюсь, що Еліна з ними зможе впоратися.
dudigo78
Коефіціент на Марту нижчий, бо зіграла свій попередній матч яскравіше, поюс суперниця в Еліни реально сильніша за китаянку. Я б взагалі розцінив шанси в матчі Еліни як 2до3
Shchebet
Без валідолу не буде...
Sashamar
Знайшов свої враження від гри Лі з Мартою: " Сильну першу Марти їй важко приймати, але якщо вже починається розіграш, тут вона на коні." Отже не можна втягуватися у довгі розиграші. Хоч Еліна, звісно, тактично більш гнучка, ніж Марта півроку тому.
axylinam
Американке почти 21 год,достижений в теннисе по мировым масштабам никаких,если Элина хочет на этом турнире хорошо выступить,то теоретически и практически должна побеждать в двух сетах,чего ей и желаем
KirTheKing
завтра Элина, после матча, как победитель, должна будет написать на камере традиционное послание для Монфиса, игра которого стоит сразу следующим запуском.. поэтому шансы Ли на победу равны нулю думаю..
сергей богданов
Да не очкуйте минусеры, Элина разберёт ли на молекулы