Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 01 червня 2021, 17:41
16095
26

Світоліна виграла матч 1-го кола Ролан Гаррос, полоскотавши нерви фанатам

Українка провела не найвидатніший поєдинок у своїй кар'єрі, але здобула потрібний результат

| Оновлено 01 червня 2021, 17:41
16095
26
Світоліна виграла матч 1-го кола Ролан Гаррос, полоскотавши нерви фанатам
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) стартувала з перемоги в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції з тенісу.
 
У матчі першого кола українка, посіяна під п'ятим номером, здолала 17-річну Осеан Бабель з Франції (№1111 WTA), якій організатори видали вайлд-кард.
 
Ролан Гаррос. Перше коло
Еліна Світоліна (Україна) - Осеан Бабель (Франція) - 6:2, 7:5

Починалося все досить прогнозовано. Юна француженка нервувала, через що у неї мало що виходило. Хоча потрібно віддати Бабель належне, вайлд-кард вона отримала не за красиві очі. По ходу матчу ми переконалися, що у неї є солідний потенціал. Але в стартовій партії Осеан мала всього один брейкпоінт, коли вже програвала з рахунком 1:4. Це все, що потрібно знати про інтригу. Так, Світоліна не показувала якогось високого рівня тенісу, але і цього цілком вистачало для виграшу.


 
У другому сеті все змінилося. Бабель трохи заспокоїлася і почала влучати. Еліна виявилася до цього не готовою, через що відразу ж програла три гейми поспіль. Далі боротьба йшла тільки на геймах француженки. Еліна мала величезну кількість брейкпоинтів, але таке поняття, як реалізація, сьогодні літало десь далеко в хмарах. Справа дійшла до того, що Осеан вийшла подавати на сет, навряд чи хтось міг собі навіть уявити подібне перед матчем. Але з цього моменту гра змінилася. Світоліна взяла гейм під нуль і до кінця зустрічі грала так, як і очікувалося до старту.
 
Неприємна розслабленість, яка в матчі з більш досвідченою суперницею може коштувати як мінімум програшу сету. На довгій дистанції мейджору кожна така помилка зменшує шанси на загальний успіх.
 
У другому колі Світоліна зіграє проти Енн Лі зі США (№75 WTA), яка раніше декласувала Маргариту Гаспарян (№100 WTA), віддавши росіянці всього один гейм.

Раніше до другого кола вийшли Ангеліна Калініна і Марта Костюк.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Нейтралку» знищено. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 04:39 5
«Нейтралку» знищено. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі

Даніель Коллінс у двох сетах розгромила Катерину Александрову у півфіналі змагань

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maxno
Элина дола хозяйке турнира поиграть ну в конце показала кто правит балом!!! ВСЕХ С ПОБЕДОЙ!!! ЭЛИНЕ УДАЧИ!!!
сергей богданов
Всем доброжелателям посвящаю! А вы знаете сколько девушек играет по всему миру в теннис? Вы знаете что такое полуфинал например уимбла? Вы представляете сколько нужно сил чтобы так пахать и быть в топе не один год среди большой конкуренции? И наконец друзья Рубик и другие да пошли вы со своим характером у Эли яйца больше чем у многих здесь ее комментирующих! И ещё сколько нас тут было на ветке тенниса до восхождение Элины на вершину тенниса! И да Эля номер один и прима этой игры в нашей стране! И мира! Удачи дальше наше солнце, всем адекватам Элина мы тебя любим! КАМОНИЩЕ!
Александр Ад
любит наша звезда нервишки нам потрепать
RoNIkyo
Елю з перемогою.
Таке враження, що "Українка провела не найвидатніший поєдинок у своїй кар'єрі, але здобула потрібний результат" можна писати під кожним виграним матчем Елі
Sashamar
Не бачив гру, можу судити тільки по перебігу рахунку. Але не кваптесь.
Припустимо, що Еліна проводила доброзичливий майстер-клас. Може й невипадково цю Ocean Babel кинули саме до без п'яти хвилин Madame Monfils, яку французи вважають майже своєю. Так що, розчавити її за сорок хвилин та й піти собі? Ні, нехай дівчина якомога довше побуде на Філіп Шатріє, візьме кілька геймів глядачам на радість, коли ще вона наступного разу сюди потрапить. За рік? Не певен.
Але в цій діжці меда величезна ложка дьогтю. 10 (прописом: десять) нереалізованих брейків поспіль. Не те, щоб наступнв китаянка була настільки сильной, це з Маргошею щось трапилось, але таку нереалізацію брейків не вибачить. Не вибачить.
Andrian Harandzha
Перемога є перемога! Можна критикувати, можна хвалити, що тримається в першій десятці. Світоліна вже навряд зміниться. А таких спортсменок потрібно просто цінувати!)
Elis
Еліна вчергове загралась в топа. І жодна Жиль Тайхман її не вчить. Так, взяла себе в руки і кінцівку другого сету дограла. Але блін. Якщо по той бік сітки буде якась Тайхман чи Подороска, що зуміє вчепитись зубами... Ну чому досвід Еліну нічому не вчить?
А взагалі з перемогою!
kollekciy
Питання "що це було в 2 сеті"? Еліна піднімала кефф на себе в Лайві.
Stanislav Matusevych
Можна, звичайно, казати про рівень суперниці і те, що з нею можна грати настільки розслаблено та все одно перемогти. Але ж нестабільність стала головною проблемою Еліни останніх років. І якщо вже вона дається взнаки навіть із дівчиною з другої тисячі, потрібно з цим щось робити. Не забуваємо, що Еліні на двотижневих турнірах зазвичай не вдається набирати форму по ходу змагань. Тобто, цілком реально очікувати проблем і проти Енн Лі.
ЖЕНЯ БУРЛАКА
Так держати!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
olya403
З перемогою! І хоч матч виграний, але осад від гри залишився.
Енн Лі - це та сама, що в Марти в фіналі ITF виграла? Тоді вона гарно грала, і комбінувала, і агресивно. Якщо Еліна не налаштується потрібним чином, то буде мати більше проблем, ніж сьогодні
Semiramida
Да уж, с трудом выиграть у аж...1111 ракетки мира - это большой подвиг украинской теннисистки из Ильичевска! Если Элина каким-то чудом победит 75 -ю ракетку мира, то ей уже можно будет присваивать звание "Герой Украины!" Можно, конечно, и дальше иронизировать с игр Свитолиной с низкорейтинговыми соперницами, но такие матчи лидера женского тенниса Украины вызывают, мягко говоря, удивление! Свитолина - это девушка-НАСТРОЕНИЕ!
SportsMan
Было бы удивительно, если бы НЕ пощекотала.
Nyeyedyaka
Здійснила камбек, на матч подала з першого разу, виграла з першого матчпойнту, як для Еліни, то класна гра.
POWER
техника у нее норм. она подпрыгивает при ударе, так наверное и нагрузка на колени меньше при развороте. И сила удара добавляется.
Clyde С.
З Енн Лі буде дуже важко.
Vytas Meskauskas
Здесь все понятно, вылет как только с более менее сильной соперницей встретиться.
axylinam
Тренировочный матч превратился в похабное зрелище,но победа как говорится-не пахнет