Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
3686
2

Богдан МИХАЙЛИЧЕНКО: «Динамо і Шахтар не хочуть відпускати молодих гравців»

Гравець «Андерлехта» поділився думкою про розвиток українського футболу

Богдан МИХАЙЛИЧЕНКО: «Динамо і Шахтар не хочуть відпускати молодих гравців»
Getty Images/Global Images Ukraine

Захисник бельгійського «Андерлехта» Богдан Михайличенко відповів на запитання про український футбол і талановитих молодих футболістів.

«В Україні хороших футболістів готують в основному два клуби: «Динамо» і «Шахтар». Але вони не особливо горять бажанням відпускати своїх талановитих хлопців в клуби Європи, вважаючи за краще максимально утримувати їх під своїм крилом і підтримувати їх форму завдяки виступам за молодіжні склади. Рівень чемпіонату України залишає бажати кращого, а молодіжної першості - тим більше. Через це свого часу ми вже втратили чимало талановитих футболістів. На щастя, зараз ситуація потроху змінюється на краще, і це напевно вже найближчим часом позначиться на рівні збірної країни.

Чому не їдуть в сильні чемпіонати? Потрібно трохи глибше вникнути в ситуацію. Справа в тому, що до недавнього часу зарплати футболістів в чемпіонаті України були вищими, ніж у багатьох європейських країнах, тому багато хто волів грати вдома. Але сьогодні ситуація інша. Доходи більшості клубів серйозно зменшилися, і тепер все більше талановитих футболістів воліють виїхати грати за кордоном, де є можливість заробити хороші гроші і продовжити свій професійний ріст. Маліновський, Яремчук та інші хлопці в останні роки зробили хорошу рекламу українському футболу і тепер все більше закордонних агентів і селекціонерів в пошуках перспективних талантів приїжджають на ігри чемпіонату України. Все це йде на користь українському футболу і рано чи пізно теж відіб'ється на рівні збірної країни», - сказав Михайличенко.

Раніше повідомлялося, що «Челсі» може купити Забарного.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
D.Lanskoy
Респект Богдану, мудр не по годам.
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил