Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 31 травня 2021, 02:55
8501
18

Угода з совістю. Чому Ротань – жертва й жертовник водночас

Блогер Sport.ua - про те, чому в невдачах «молодіжки» винен не тільки головний тренер

| Оновлено 31 травня 2021, 02:55
8501
18
Угода з совістю. Чому Ротань – жертва й жертовник водночас
УАФ. Руслан Ротань

Молодіжна збірна України під керівництвом Руслана Ротаня докотилася до того, що програє Азербайджану й Узбекистану на домашньому Меморіалі Лобановського. Навіть не дивлячись на товариський статус турніру і той факт, що завданням «молодіжки» є підготовка гравців для першої збірної, більшої ганьби годі й уявити. Українці виглядали відверто безпомічними у грі з суперниками, яких мали б перемагати з закритими очима. Більше того, Узбекистану господарі програли 0:2, діючи півтайму в більшості. Таке безвілля змушує задуматися. І провести певні паралелі.

Судячи з коментарів окремих представників молодіжної збірної України, вони навіть не приховують, що хочуть відставки тренера. І роблять для цього все від них залежне. Данило Сікан і Михайло Мудрик у своїх коментарях відкрито говорять, що команда має проблеми з тактикою.

Хоча, безперечно, в поразках від таких грізних опонентів, як Азербайджан і Узбекистан, винен не лише Ротань. Якою б дивною віра в Руслана Петровича після стабільних провалів з безнадійною грою з боку Андрія Павелка не була. 

Але як би не сприймали тренера футболісти, грати таким чином вони права не мають. Те, що зараз демонструє українська «молодіжка» на Меморіалі Лобановського, інакше як демаршем не назвеш.

У цьому контексті згадалася історія понад 20-річної давнини. Коли «героїв», які представляють збірну U21 зараз, ще навіть не було на світі. То був відбір до молодіжного Євро і заодно до Олімпіади в Сіднеї-2000. Тоді тренером збірної України був видатний динамівський капітан Віктор Колотов.

Не відомо, з яких причин, але гравці його теж «не розуміли». І вирішили «сплавити», програвши 1:4 Ісландії, зовсім слабкій на той момент команді. Колотов усе зрозумів ще в перерві, коли рахунок був 0:1. Він сказав щось на кшталт: «Що я вам зробив?»

Люди, які спілкувалися з Колотовим, розповідали, що після матчу Григорій Суркіс вигнав тренера з посади, приправивши своє рішення гострими і образливими для Колотова словами. Для Віктора Михайловича то був сильний психологічний удар, якого він, по суті, не пережив. Ісландцям наша збірна програла 07.09.1999, а 03.01.2000 Колотова не стало. Зупинилося серце.

Важко сказати, чи брали в тодішньому демарші участь всі футболісти, але що жоден з них досі не покаявся, показово. Знаючі люди розповідають, що особливо приклалися тоді представники клубу, який у команді мав найширше представництво. Ось перелік цих прізвищ:

Перхун, Євген Левченко, Балицький, Олексій Олійник (Павло Скоропад, 73), Даценко, Зубов (к), Яксманицький (Андрій Воробей, 40), Дранов (Кріпак, 46), Несмачний, Євген Котов, Олег Венглинський; запасні – Олег Остапенко, Платонов, Тимощук, Митрофанов.

Звісно, 39-річному Ротаню пережити приниження від нинішніх підопічних трохи легше, ніж колись 50-річному Колотову. Вік ще не той. Начебто. Однак ті малята, які вважають, що мають повноваження вирішувати чиюсь долю і когось знімати чи призначати, мало б задуматися й про наслідки.

Про те, що з огляду на власні амбіції люди ганьблять честь країни, яку представляють, взагалі мовчу. Вочевидь для них такі категорії недосяжні.

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ

Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Маурісіо ПОЧЕТТІНО – про поразку від Арсенала: «Чи мені соромно? Ні»
Футбол | 24 квітня 2024, 10:10 3
Маурісіо ПОЧЕТТІНО – про поразку від Арсенала: «Чи мені соромно? Ні»

Головний тренер «Челсі» прокоментував поразку від «Арсенала»

Чотириразовий чемпіон світу сенсаційно вибув із ЧС-2024 зі снукеру
Снукер | 23 квітня 2024, 14:23 0
Чотириразовий чемпіон світу сенсаційно вибув із ЧС-2024 зі снукеру

Марк Селбі у першому ж раунді програв Джо О'Коннору

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
yan2018
Если тренер не имеет уважения дажу у юношей, то он явно не компетентен.
Vitalik_Medvid
Що за брєд? Яка ще жертва?людині дали шанс - людина провалилась на усіх фронтах, в усіх відборах, збірна показує просто жахливу гру... Якщо би була совість, то визнав би, що н справився і сам пішов би у відставку. Але ж ні - вчепився зубами за посаду як Лукашенко чи путін, і плювати він хотів і на збірну, і на результати.
axylinam
Очень плохая статья,игроки в данном случае не виноваты,в первую очередь виноват тот ,кто назначил имбицила ротаня главным тренером и сам ротань подонок,не может поступить по мужски,не получается-уйди и не мучай игроков и болел
euro2012_za_2012euro
Почему Ротань – жертва и жертвенник одновременно?
Потому что он в любом случае - козел!!!
firstromario
так виглядає що навіть автор статті перестав вірити в те що пише десь по середині. тут такий випадок коли вина 100% Ротаня і керівництва. їм хоть Мессі в капітани давай, коли такий тренер нічого не вийде зробити. ні дисципліни ні тактики, куди вже гірше?
Орест Копиця
Навіщо свого часу усунули від молодіжної збірної Олександра Головка? Це схоже на шкідництво чистої води. А Ротаню потрібно мати совість і негайно подати у відставку ...
Robert Monroe
Опублікуйте зарплатню цієї "жертви" - і все стане зрозуміло.
Алексей Столетов
О покойника плохо не говорят, но если команда сливает тренера, то виноват прежде всего сам тренер.
DKTheBest2
Виходить, що Ротань жертва?
Ніколи він мені не подобався як гравець. Не знаю чому з нього робили щось на зразок зірки. І з тренерством така сама історія.
Бездарний Русік.
Вячеслав Авдеев
Вербицкий зачем такую статью писать.Ротань пусть идёт по ногам судьям бьёт,а тренер он никакой.Нинадо искать причину в игроках,уйди будь мужиком!!!
avk2307
Он конкретный пофигист. Другой бы на его месте проанализировал давно свою работу и свалил.
В Олимпике ему это показали, а тут по моему все смотрят в розовые очки
osokor
Напевно, таких "зірок"не треба більше запрошувати в збірну.Принципово.Зрадили раз, будуть зраджувати і дальше,коли їм буде вигідно.
Yura Юрий
А что когда то бывало что прям ТОЛЬКО тренер на 100% виноват? А тут он виноват в 100 раз больше тех, кого в шею гнали где бы то ни было
Miroslav1981
Русик в тренера решил поиграть.. действительно причём тут он… жертва бл.Такой игрой и такими результатами оплевали всех болел.. после выигранного кубка мира-это вообще принять невозможно. Опустил молодёжную сборную на дно.
kylt_lichnosti
И, да. Тут можно вспомнить, что у Хацкевича с Шацких - тоже были очень плохие футболисты, с которыми невозможно ничего добиться.
kylt_lichnosti
Даже читать не хочу эти отмазки.
maxno
10 человек основы не играли турнир товарняк все уже отдыхают и готовиться к новому сезону .ВСЕ ХОТЯТ В ОТПУСК !!!