Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 травня 2021, 10:28
32755
22

Кого купить Шахтар, і коли гірники почали вести переговори з Де Дзербі

Карло Ніколіні розповів багато цікавого італійській пресі

| Оновлено 28 травня 2021, 10:28
32755
22
Кого купить Шахтар, і коли гірники почали вести переговори з Де Дзербі
ФК Шахтар

Асистент директора з футболу «Шахтаря» італієць Карло Ніколіні прокоментував прихід в клуб його співвітчизника Роберто Де Дзербі, а також розповів, який проект разом з тренером планують вибудовувати «гірники», і яких футболістів можуть придбати під нового наставника.

- Ви можете нам пояснити, чому Де Дзербі обрав «Шахтар»?
- Роберто зробив вибір на користь «Шахтаря» через проект і нашу філософію, а не через економічні питання. Те, що писалося в газетах - неправда, першочерговим для нього був проект. Це головне, що мене зараз хвилює. У сторін була одна й та ж ідея і одне бачення, тому нам нескладно було дійти згоди. За його словами, наша мета буде полягати в тому, щоб вигравати за допомогою хорошої гри. Також ми зробили медіаудар - це велика справа, тому що один з найяскравіших тренерів Європи прибув до «Шахтаря». Де Дзербі був у списку всіх спортивних директорів клубів за свій новаторський футбол.

- Коли виникла ідея переконати його прийти в «Шахтар»?
- Чесно кажучи, домовитися про зустріч з ним складно. Але ми з ним на зв'язку дуже давно, і завжди сперечалися один з одним про наші клуби. Він великий знавець футболу, завжди ставив мені запитання про «Шахтар». Ідея покликати його народилася в грудні, коли я був абсолютно впевнений, що Роберто захоче спробувати себе в топ-клубі. Незважаючи на те, що говорять деякі недосвідчені люди в Італії, «Шахтар» - це топ-клуб. Ми завжди рухалися в напрямку договору з Де Дзербі. У певний момент ми вирішили почекати, поки він закінчить чемпіонат з «Сассуоло». Ми ніколи не прагнули перешкодити комусь або форсувати ситуацію.

Getty Images/Global Images Ukraine. Роберто Де Дзербі

- Де Дзербі вже запитував інформацію по «Шахтарю»?
- Так, безумовно. Роберто останнім часом не цікавився «Шахтарем», але раніше він вже питав мене про лігу, клуб, гравців. Я знаю його понад тридцять років, адже був його першим тренером, і завжди стежив за його кар'єрою. Коли його ім'я було згадане, всі менеджери в клубі погодилися. Срна, який грав в Італії, знав його, тому був дуже впевнений в Роберто. Після перших контактів у нього з'явилася можливість перебратися до нас. Переговори пройшли зразково.

- Дивно, що контракт підписаний на два роки. Чому не на більший термін?
- Тому що я думаю, що це відповідний і необхідний час для проекту, який ми будемо створювати разом. Ніхто не встановлював жодних обмежень: якщо Роберто буде добре себе показувати, контракт буде легко продовжений.

- Чи вважаєте ви, що італійський футбол буде шкодувати про втрату топ-тренера?
- Нехай про це шкодує італійський футбол, але Де Дзербі переконаний в своєму виборі. Клуб постарається підтримати його роботу і задовольнити його запити, які є функціональними для нашої філософії, він постарається ще більше поліпшити наших молодих гравців, допоможе їм рости. Для них це буде ідеальний спосіб порівняти себе з європейським футболом.

- «Шахтар» продовжує традиції Made in Italy: Скала, Лукареллі, Ніколіні, тепер ось Де Дзербі.
- За кордоном італійський футбол завжди вважається одним з кращих в Європі. «Шахтар» пишається тим, що нам вдалося найняти італійського тренера з таким профілем. Так само, як Роберто цінує повагу і довіру, які ми відчуваємо до нього. Для нього це усвідомлений вибір, заснований на аналізі, знаннях, контактах, і ми переконані, що отримали топ-тренера.

- Вигравати з красивою грою непросто. Якщо цього не буде, чого чекати?
- Ми намагаємося, тому що переконані, що з хорошою грою буде більше шансів на перемогу. Це філософія, яку ми не змінюємо, навіть якщо розуміємо, що не завжди можемо перемагати. Де Дзербі не виграв Скудетто, але з не найсильнішими гравцями він показував більш кращий футбол, ніж багато хто з інших команд Серії А. «Сассуоло» встановив власний рекорд за очками.

Getty Images/Global Images Ukraine. Марлон

- Багато гравців «Сассуоло» зараз пов'язані з можливим переходом в «Шахтар». Могли б ви пролити світло на це?
- Правда в тому, що «Шахтар» планує здійснити два-три трансфери. Роберто сказав нам, що у нас хороші гравці, а ще запропонував список з тих, хто підходить до його гри та нашої філософії. Цікаво, що він хоче посилити команду точково. Він прийшов сюди не для того, щоб пропонувати дорогих футболістів, наші цілі - молоді і досвідчені хлопці за дуже низькою ціною. Він попросив одного або двох гравців «Сассуоло», з іншого боку, він дуже цінує наших футболістів.

- У газетах пишуть про Локателлі, Берарді, Марлона...
- Я не можу називати імена, але можу сказати, що це не Локателлі і не Берарді, тому що на цих позиціях у нас є провідні футболісти, і немає сенсу вкладати гроші в цю затію. Те, про що писали в газетах, в більшості своїй неправда. Інтерес є тільки до Марлона, тому що він дуже подобається тренеру. Але «Шахтар» не купує дорого і багато. Футболісти, яких ми будемо оцінювати, повинні відповідати нашим ідеям і нашій філософії. Купувати гравців можна також в Італії, а не тільки в Бразилії. Роберто прийшов не для нав'язування конкретних футболістів, він виявився дуже відкритим у порівнянні і діалозі.

Чому чутки про топ-трансфер Локателлі в Шахтар - мильна бульбашка з преси

Оцініть матеріал
(215)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SEPULTARA
А шо, Даша не потянула штурвал?
Александр Шевченко
Он пришел сюда не для того, чтобы предлагать дорогих футболистов, наши цели – молодые и опытные ребята по очень низкой цене. Значит либо трансферов не будет, либо всякий шлак наберут. А кроты там думали, что рыжий ублюдок с Лондона, уже живущий под Киевом им накупит игроков на 30 лямов)))
Bosh1908
Філософія клуба! Кращий проект планети! Незацікавленність в фінансовому питанні! Ці газетні крики душі - ліга сміху з ранку до ночі.
Yura Юрий
"Скала, Лукарелли, Николини," если за все эти годы, это "традиции", то ...нахрен такие традиции ))))
Bolshoi
Почему наша пресса пишет Де Дзерби, когда латиной пишется De Zerbi?
Александр Шевченко
Ждем уже ЕВРО, тогда новости на месяц устаканяться про этого фашиста
Сергій Кулиняк
Итальянский чемпионат считается один из лучших в Европе ..... бестолковый человек
Они бы в рейтинге занимали 1 место как сейчас Англичане а так подлизпл жопу
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил