Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 26 травня 2021, 21:03
10593
10

Вільярреал - Манчестер Юнайтед. Прогноз і анонс на фінал Ліги Європи

Класичне протистояння іспанців та англійців

| Оновлено 26 травня 2021, 21:03
10593
10
Вільярреал - Манчестер Юнайтед. Прогноз і анонс на фінал Ліги Європи
Getty Images / Global Images Ukraine. Унаї Емері і Уле Гуннар Сульшер

У середу, 26 травня, відбудеться фінал Ліги Європи, в якому зіграють «Вільярреал» і «Манчестер Юнайтед». Зустріч відбудеться в Гданську на стадіоні «Energa Arena». Стартовий свисток француза Клемана Тюрпена прозвучить о 22:00 за Києвом.
 
Якщо англійський клуб спочатку був серед фаворитів, то іспанців у фіналі відверто не чекали. В єврокубковій історії вболівальники добре пам'ятають сезон 2005/06, коли «жовта субмарина» Мануеля Пеллегріні була зупинена лише на стадії півфіналу Ліги чемпіонів «Арсеналом», у складі якого грали Анрі, Бергкамп, Пірес і інші зіркові футболісти. А за два роки до цього Рікельме і компанія побували в півфіналі Кубка УЄФА, де програли майбутньому чемпіону - «Валенсії». Також у цей час були дві перемоги в Кубку Інтертото, але це зовсім інший турнір, як то кажуть. Більше подібних досягнень в європейських турнірах у «Вільярреала» не було, на відміну від багатьох інших іспанських клубів, які регулярно досягають успіху на міжнародному рівні.
 
У поточному сезоні команда Унаї Емері, який тричі поспіль брав Лігу Європи з «Севільєю» і грав у фіналі з «Арсеналом», на стадії плей-оф встигла обіграти «РБ Зальцбург», київське і загребське «Динамо», а також хоч якось помститися «Арсеналу», який вже давно не той. Сам Емері намагався повернути «канонірів» до життя кілька років тому, але нічого у іспанця не вийшло. Саме після вояжу до Лондона Унаї і переїхав до невеликого міста Вільярреал, в якому проживають трохи більше 50 тисяч жителів.
 
«Манчестер Юнайтед» вже видав один з найкращих сезонів після відходу Алекса Фергюсона. У чемпіонаті було впевнено здобуте друге місце, є шанс зачепитися за трофей на євроарені. Років десять тому такий сезон можна було вважати невдачею, але в теперішніх реаліях доводиться радіти будь-яким успіхам. По дорозі до фіналу ЛЄ «червоні дияволи» розібралися з «Реалом Сосьєдад», «Міланом», «Гранадою» і «Ромою». Опозиція точно солідніша, ніж у суперника по фіналу. Але протистояння за титул складається з одного матчу, тут все може бути. Уле Гуннар Сульшер прекрасно знає, як все може перевернутися за декілька хвилин.
 
У майбутньому поєдинку Емері не зможе розраховувати на нігерійського півзахисника Чуквуезе, навряд чи зіграє і захисник Фойт, який з травня не з'являвся на полі. У Сульшера в лазареті Марсьяль, Магуайр і Джонс. Були невеликі проблеми в Фреда, але він начебто готовий грати.
 
«Манчестер Юнайтед» - явний фаворит фінальної зустрічі, але персона Унаї Емері може зіграти свою роль. Іспанський тренер має величезний досвід виступу в Лізі Європи, в тому числі і перемогу над «Ліверпулем» в 2016-му, і може піднести сюрприз навіть такому топовому супернику, як МЮ.
 
Орієнтовні склади:
 
«Вільярреал»: Рульї - Гаспар, Альбіоль, Торрес, Педраса, Трігерос, Парехо, Капуз, Гомес, Бакка, Морено.
 
«Манчестер Юнайтед»: де Хеа, Ван-Біссака, Ліндельоф, Туанзебе, Шоу, Мактоміней, Фред, Решфорд, Фернандеш, Погба, Кавані.

 
  • 4.98
  • 3.64
  • 1.85
Сделать ставку
 
  • 4.75
  • 3.4
  • 1.83
Сделать ставку
 
  • 4.8
  • 3.6
  • 1.85
Сделать ставку

26 травня, середа

«Вільярреал» – «Манчестер Юнайтед»
Гданьск. Стадіон «Energa Arena». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2» і відеосервісі MEGOGO
ВІЛЬЯРРЕАЛ — МАН ЮНАЙТЕД. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
АрбІтр: Клеман Тюрпен (ФранцІя)
Прогноз Sport.ua — 1:2

Опитування

Голосів 221
Спрогнозуйте результат фіналу Ліги Європи 2020/21 між командами Вільярреал (Іспанія) та Манчестер Юнайтед (Англія), який відбудеться 26 травня у польському Гданську.

Велика перемога Вільярреала

9 голосів 4.07 %

Мінімальна перемога Вільярреала

51 голос 23.08 %

Перемога Вільярреала по пенальті

19 голосів 8.6 %

Перемога Ман Юнайтед по пенальті

20 голосів 9.05 %

Мінімальна перемога Ман Юнайтед

105 голосів 47.51 %

Велика перемога Ман Юнайтед

17 голосів 7.69 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tospokitos
Да, тот финал где МЮ вырвал победу у Баварии - незабываем ! 👹
Igor Gumeniuk
Давайте не забувати, що МЮ вже в групі ЛЧ на наступний рік, а Вільяреал, якщо сьогодні не переможе, то буде лише в плей-оф Ліги Конференцій. В Емері точно не такі цілі. Тому хто буде надмотивованим цілком зрозуміло.
avk2307
Надеюсь Вильяреал победит
ManUtd
Унаи Эмери знает как выигрывать финалы, да и возможность попасть напрямую в ЛЧ станет сверхстимулом для испанцев. Так что лёгкой прогулки не будет. Пусть победит сильнейший
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
2-1 перемога тренера
hidalgo65
amunt Villareal
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
нестор
Испанцы нам не друзья, а вечные обидчики.
За МЮ!
Хотя они очень бледно выглядят после полуфинала ЛЧ. Может это коварство Сульшера.)