Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 25 травня 2021, 15:26
2767
1

Металіст 1925 на виїзді з великим рахунком обіграв Прикарпаття

Харківська команда робить ще один впевнений крок до потрапляння в УПЛ

| Оновлено 25 травня 2021, 15:26
2767
1
Металіст 1925 на виїзді з великим рахунком обіграв Прикарпаття

У 27-му турі Першої ліги «Металісту 1925» належало в Івано-Франківську зіграти з командою, яка бореться за збереження прописки в першому дивізіоні українського футболу.

У нинішній сезон команда «Прикарпаття» входила з наставником Русланом Мостовим, який у вересні 2020-го змінив на тренерському містку Володимира Ковалюка. Однак чотири перемоги в 22-х матчах змусили керівництво «Прикарпаття» вдатися до негайних «реанімаційних» заходів в заключній частині сезону. Роль «рятувальника» команди від вильоту в Другу лігу була відведена відомому в минулому голкіперу Олегу Рипану. І судячи з останніх результатів, з призначенням тренера, нехай і з приставкою «в.о.», в «Прикарпатті» не помилилися. Починаючи з 1-го травня (моменту призначення) виграно два з трьох матчів і є чотири очки гандикапу над прямим конкурентом «Кременем», що додає уболівальникам прикарпатської команди певну порцію оптимізму.

«Металіст 1925», в свою чергу, має великі амбіції і прагне вийти в Прем'єр-лігу. Команда Валерія Кривенцова явно підійшла до матчу з великим натхненням, з огляду на розгром лідируючого «Вереса» (4:1) в попередньому турі.

А ще у харківської команди хороша статистика в іграх з «Прикарпаттям». У п'яти попередніх матчах «Металіста 1925» з командою з Прикарпаття у харків'ян було – 4 перемоги і 1 нічия, різниця м'ячів 11:5 на їхню користь. Хоча варто сказати про те, що два виїзди харківської команди в гості до «Прикарпаття» не були легкими для харків'ян. З рахунком 3:2 вдалося виграти під акомпанемент зливи на початку минулого сезону, а ось у кінцівці сезону 2018/19 на той момент новачкам Першої ліги довелося і зовсім поділитися очками з івано-франківською командою (2:2).

Господарі поля, гнані своїми вболівальниками уперед, на старті були активнішими за харків'ян. Перший удар в матчі вийшов якраз від «Прикарпаття», але Василь Геник пробив над воротами Сидоренка. А на 14-й хвилині у івано-франківців вийшла дійсно небезпечна атака, після передачі на хід від Семотюка Цюцюра пробив по центру з меж штрафного, але воротар гостей впорався з цим ударом. Підопічні Кривенцова повинні були чимось відповісти і зробили це на 20-й хвилині. Після навісу від Западні небезпечно пробивав головою Габелок, але у ворота не влучив. Пізніше Віталій Кольцов приклався здалеку по воротах «Прикарпаття», але промахнувся.

Перший тайм наближався до завершення, а господарі продовжували грати на рівних з «Металістом 1925». Знову пробивав по воротах харків'ян Цюцюра після пасу Семотюка, проте його удар став легкою здобиччю для Сидоренка. Гості відповіли двома ударами Пономаря, але спершу м'яч після його спроби заблокував Ульянов, а потім виручив Іван Піцан. У підсумку на перерву команди пішли при нулях на табло.

Команда Олега Рипана непогано почала і другий тайм, але все ж на 54-й хвилині вперед вийшов «Металіст 1925». Після подачі кутового від Батюшина Піцан кулаками вибив м'яч за межі штрафного, звідти Западня знову доставив круглого в штрафний господарів, м'яч відскочив від Ульянова до Олега Голодюка, і той ударом в один дотик пробив кіпера «Прикарпаття» – 0:1. Господарі швидко відповіли небезпечним ударом Назарія Воробчака, м'яч пролетів вище воріт. Швидко міг забити другий м'яч «Металіст 1925», але шкіряний прокотився в сантиметрах від дальньої штанги після удару Батюшина, якому скинув м’яча Савін. Гравці «Прикарпаття» в надії відігратися стали частіше пробивати з різних дистанцій по воротах Сидоренка, можна згадати удари від Волошиновича і Геника, але обидва рази м'яч у створ воріт харків'ян не влучав.

А на 72-й хвилині команда Валерія Кривенцова забила другий м'яч: після подачі зі штрафного з правого флангу від Жичикова м'яч підхопив Віталій Пономар, розвернувся і з близької дистанції відправив круглого в сітку – 0:2. Гості після другого голу розійшлися не на жарт і провели третій м'яч, який зняв всі питання про переможця: Дмитренко протягнув м'яч вперед, відпасував на Шершеня, а той зробив простріл на Пономаря, який спокійно пробив у кут і оформив дубль – 0:3. Це шостий гол нападника «Металіста 1925» в п'яти останніх матчах. Після цього гості на класі спокійно довели матч до чергового 14-го поспіль безпрограшного матчу.

У підсумку «Металіст 1925» продовжує просуватися до виходу в УПЛ. Команда Валерія Кривенцова залишається на третьому місці, випереджаючи на два очки «Агробізнес», котрий переслідує харків'ян. На два очки команда з Харкова відстає і від «Чорноморця», який посідає другий рядок у турнірній таблиці. Якраз в наступному турі підопічні Кривенцова вдома зіграють з моряками. Судячи з усього, саме в цьому матчі багато вирішиться в подальших розкладах претендентів на підвищення в класі. «Прикарпаття» залишилося внизу турнірної таблиці і продовжить боротьбу за виживання.

«Прикарпаття» – «Металіст 1925» – 0:3

Голи: Голодюк (54), Паламар (72, 78).

«Прикарпаття»: Піцан, Курко, Сикач, Волошинович (Сондей 81), Геник (Андрійчук 87), Воробчак, Семотюк (Кохман 71), Ульянов, Дитко (Хома 68), Цюцюра, Пастух.

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков (Цвіренко 90), Ткачук, Шершень, Западня, Кольцов (Криськів 70), Савін (Дмитренко 70), Голодюк (Резепов 87), Габелок, Батюшин (Ченбай 74), Пономар.

Попередження: Семотюк (67) – Ткачук (65).

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі
Футбол | 19 квітня 2024, 23:59 1
Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі

Відставання скоротив Душан Влахович, автогол Альберто Досени приніс нічию

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Frost
Якраз в наступному турі підопічні Кривенцова вдома зіграють з моряками. Судячи з усього, саме в цьому матчі багато вирішиться в подальших розкладах претендентів на підвищення в класі.