Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 24 серпня 2021, 22:29
7931
7

Реал не зміг стати чемпіоном, хоч і обіграв Вільярреал

Останній матч Зідана в Мадриді вийшов не зовсім вдалим

| Оновлено 24 серпня 2021, 22:29
7931
7
Реал не зміг стати чемпіоном, хоч і обіграв Вільярреал
Getty Images/Global Images Ukraine

Мотивація в обох команд була різною. «Реал», в разі осічки «Атлетіко» в паралельному матчі, міг стати чемпіоном Іспанії. А «Вільярреалу» перемога максимум давала місце в Лізі Європи наступного сезону. Але особливо на цьому команда не зациклювалася – участь в фіналі Ліги Європи ще поточного розіграшу дає куди більш серйозну можливість потрапити в Лігу чемпіонів.

Після початку гри забулися всі передматчеві розклади. «Вільярреал» був більш активним, особливо на лівому фланзі, де виділявся Педраса. Але нічого суттєвого мадридці не дозволили зробити суперникам. Мілітао був справжньою скелею, ідеально граючи корпусом і не даючи суперникам навіть зачепитися за м’яч. А його напарник по центрі захисту Варан ледь не опинився в нокауті, коли отримав страшний удар в голову м’ячем від Гаспара, лежачи на газоні. На щастя, все закінчилося добре.

Тим часом в паралельному матчі «Вальядолід» забив. Склалося враження, що гравці «Реала» дізналися про це і розслабилися. інакше ніяк не можна пояснити ту бездіяльність і хаос в своєму штрафному, коли після сумбуру на ударній позиції виявився Піно. Удар юного футболіста над Куртуа виявився точним – «Реал», як і «Атлетіко», теж пропустив!

Getty Images/Global Images Ukraine

Як не дивно, в ці хвилини, крім активного Бензема (Карім, без сумніву, кращий гравець вечора в мадридців), на полі виділявся тільки молодий Мігель Гутьєррес, який встигав і проходити по флангу, і навішувати, і заробляти фоли на собі, і відводити небезпеку від своїх воріт. Та все ж головий момент для своєї команди створив досвідчений француз – відібрав м’яч, партнери втратили, знову відібрав, вивів на ударну позицію Модріча. Лука схибив, хоча цілком міг забивати, бивши метрів з 12 зліва при вході в штрафний майданчик. Були ще претензії на пенальті за гру рукою в гостей, але там, швидше, м’яч знайшов руку.

До кінця тайму запам’ятався ще прохід по центру від Капу і удар вище воріт з лінії карної зони. Що робили в ці секунди опорники «Реала» - питання.

На поле після перерви вийшла, здавалося, тільки одна команда. «Вершкові» побігли забивати і могли робити це кілька разів. Мілітао пробив головою вище, Вінісіус міг пройти, але не міг вдарити. 

А Бензема забив – головою після навісу  Каземіро! Почалися святкування, але втрутився VAR – повтори показали, що Карім був в сантиметровому офсайді. «Атлетіко» тим часом зрівняв рахунок…

Зідан пішов ва-банк, використавши всі дозволені заміни задовго до кінця гри. Але вони не принесли нічого – на полі був помітний один Бензема. Француз кілька разів міг забивати, але нагадав себе молодшого, коли його реалізацію не критикував тільки лінивий. «Атлетіко» ж забив другий гол.

Врешті-решт Бензема добився свого – за три хвилини до закінчення основного часу отримав м'яч від Родріго і всадив його під перекладину! Шанси на чемпіонство значно зросли! Навіть більше – гольовий пас від Каріма на Модріча дозволив «Реалу» вирвати-таки перемогу в цьому надскладному матчі за хвилини до кінця основного часу, але… Географічні сусіди більше не пропустили.

Сьогодні в Мадриді буде святкування чемпіонства, але підопічні Зідана не матимуть до цього ніякого відношення. А наступного сезону ми, мабуть, побачимо абсолютно інший «Реал» - з новими гравцями, з новим тренером.
 

Чемпіонат Іспанії. 38 тур.

«Реал» - «Вільярреал» - 2:1.

 Бензема, 87, Модріч, 90+2 - Піно, 20.

«Реал»: Куртуа, Одріосола (Начо, 69), Варан, Мілітао, Гутьєррес (Марсело, 69), Вальверде, Каземіро (Маріано, 69), Модріч, Вінісіус (Іско, 59), Бензема, Асенсіо (Родріго, 59).

«Вільярреал»: Руллі, Педраса, Альбіоль, Гаспар, Пау Торрес, Парехо, Капу (Пенья, 66), Піно (Алькасер, 81), Трігерос (Гомес, 86), Ж. Морено (Раба, 81), Бакка (Коклен, 66).

Арбітр: Хосе Луїс Мунуера Монтеро

Стадіон: «Альфредо ді Стеффано» (Мадрид, Іспанія) 

РЕАЛ - ВІЛЬЯРРЕАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Поверніть Тухеля». Фани Баварії протестують проти планів клубу
Футбол | 26 квітня 2024, 13:49 5
«Поверніть Тухеля». Фани Баварії протестують проти планів клубу

Вболівальники не хочуть бачити тренером Рангніка

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
Атлетикоооооо!!! Диагоооо Симеонееее!!!! И, конечно, Суарес которого Барса просто вышвырнула!
И ее третье место как упрек !
Pol Chopa
Інтрига зберігалась тільки в 1ших таймах.
Batya
У Мадриді свято, однак не у цілому Мадриді...
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
rhabarber
Наконец то динамовцы выдохнут. Всё таки можно и Вилью обыгрывать.