Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 21 травня 2021, 02:29
2141
3

Вадим ШАХРАЙЧУК: «Збірна України грає з командами, які вище класом»

Наставник збірної України прокоментував гру на турнірі

| Оновлено 21 травня 2021, 02:29
2141
3
Вадим ШАХРАЙЧУК: «Збірна України грає з командами, які вище класом»
fhu.com.ua

Наставник збірної України з хокею Вадим Шахрайчук прокоментував поразку від Франції на міжнародному турнірі в Словенії.

- На які труднощі ми натрапили зі збірною Франції?

Складнощі одні й ті самі – ми зустрічаємось із командами, які вище нас за класом. Ми хоче в найближчому майбутньому складати цим збірним конкуренцію, тож зараз у Любляні ми вчимося на помилках. Хлопці це розуміють і від матчу до матчу здобувають необхідний досвід.

- На цьому турнірі за нашу команду грає чимало молодих гравців. Чи задоволені Ви їхніми виступами?

Так, я задоволений нашою молоддю. Сімчук, Ступак, Бородай, Чолач, Матусевич – доволі хороші гравці. Авжеж, їм важко даються ці змагання, адже вони ніколи не зіштовхувались із подібним рівнем. В УХЛ і близько немає таких швидкостей. Так що вони молодці, намагаються не поступатись грою. Але, на жаль, поки що їх не вистачає на весь матч. Наче проводимо хороші періоди, а от у кінцівці не вистачає сил. При цьому ми граємо майже без перерв. Це так само дається взнаки. У комплексі поки що важкувато їм, а от якщо брати окремі ігрові епізоди, то мають дуже гідний вигляд. Головне – у них є величезне бажання грати, слухати та навчатись. Думаю, після цього турніру вони стануть лише сильнішими.

- Дійсно, ми граємо з командами, які вище за класом, але програвати ніхто не любить. Як налаштовуєте хлопців на ігри та підтримуєте їхній бойовий дух?

Як і всі спортсмени, наші хокеїсти завжди хочуть перемагати – на всіх змаганнях і в усіх матчах. Неважливо, грають вони з Польщею, Австрією чи Словенією. Ми показали хороший хокей із Польщею та Францією, добре протримались половину гри з Румунією. Авжеж, трохи вибиває з колії, що не вдається перемогти в таких близьких матчах. Але тренерський штаб намагається мотивувати всіх гравців на кожну зустріч, кожен період і кожну зміну. Думаю, хлопці нас чують і віддаються на льоду повністю.  

Я сьогодні (20 травня – прим.) в роздягальні сказав, що прикро за цей матч із Францією. Наші гравці йшли на такі самопожертви – брали шайби на себе, бились до кінця, тому дуже сумно, що не вдалось заробити бодай одне очко. Але я думаю, що ці ігри – хороша інвестиція в майбутнє, яка допоможе нам на чемпіонаті світу в наступному сезоні.

- Попереду Словенія – команда однієї ланки з Австрією. Чого очікуємо від прийдешньої гри?

Ми будемо грати так, наскільки ми готові. Не варто забувати, що це вже наша п’ята гра за останні шість днів. Налаштовуємось, як і на попередні матчі. Нам необхідно винести з цієї гри максимум користі та досвіду, загартувати наші характери. Ми не ставимо зараз результат – виграти, зіграти внічию чи програти. Наше завдання – навчитись грати в сучасний хокей, у який грають та ж Австрія чи Словенія. Ці команди були ще рік тому в Дивізіоні ІА, куди ми прагнемо потрапити. Тому ці змагання для нас, у першу чергу, – навчання. Тому дякуємо нашій Федерації за можливість тут грати та організаторам турніру за запрошення. Це неоціненний досвід для тренерського штабу та гравців.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
salamanka1982
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
asonassa1983
Дякую хлопцям за самовіддану гру! Так, ми зараз відверто у дупі, але ж вона закономірна. Чому все бабло іде на футбол? Скільки разів футбольна Україна грала у фіналі Чемпіонату Світу, а скільки хоккейна у групі А? Чому те, що мало бути нашою гордістю було так тупо проігнорено? Дякую Шахрайчуку за його гру, коли він був крутим нападником. Завдяки таким людям хоккей ще живе в Україні. Тож хлопці, у Вас є вболівальники, які все розуміють та підтримують Вас!
Руслан Шевченко
Увы печаль. Я ещё помню, смотрел матчи НАШЕЙ сборной, в 5 утра по ТВ, хотя уже счёт был известен, но в спорт новостях счёт не говорили. И там были проигрыши, но была НАДЕЖДА и играли в тогда в Высшем дивизионе. Прошло времени чуть - чуть. Я не мог представить, что сегодняшний матч буду смотреть, правда слушать, прям на рабочем месте, онлайн, чтобы не попалиться. Могли ли мы когда-то представить, что поляки, румыны, словенцы будут нас обыгрывать, это как к примеру, аннексировать Крым, да никогда в жизни.