Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 травня 2021, 19:15
59213
31

Шкода, що Де Дзербі йде в Шахтар - екс-асистент Луческу про вибір гірників

Про коуча «Сассуоло», роботу з Мірчею Луческу та цікаву ситуацію з Жерсоном Родрігешем...

| Оновлено 18 травня 2021, 19:15
59213
31
Шкода, що Де Дзербі йде в Шахтар - екс-асистент Луческу про вибір гірників
ФК Динамо. Дієго Лонго та Мірча Луческу

Колишній асистент Мірчі Луческу в «Динамо» Дієго Лонго, який залишив київський клуб на початку року за, як тоді було заявлено, сімейними обставинами, дав обширне інтерв'ю італійському порталу Tuttomercatoweb.com, почавши з топ-теми, якою є ймовірне призначення Роберто Де Дзербі головним тренером донецького «Шахтаря».

- Де Дзербі тренуватиме великий клуб, і «Шахтар» з ним зробить величезний крок вперед. Чесно кажучи, мені дуже шкода, я б волів бачити його в кращому італійському клубі, але в Італії ми завжди на крок відстаємо в розумінні цінності наших тренерів.

- Почнемо з поточних подій, з того, що «Шахтар» вибрав Де Дзербі.
- Це клуб, який йде до кінця, коли він вибирає гравця або тренера, які підходять для їх проекту. Існує економічна доступність, але, перш за все, свобода. Два аспекти відсутні сьогодні майже в усіх італійських клубах, але не в «Сассуоло». Насправді Де Дзербі добре себе показав. «Шахтар» також через особливості гравців, що підбираються в команду в останні 15 років, здається, був створений спеціально для Де Дзербі. У них є ціла бразильська колонія гравців відмінної якості, але також є й нове покоління доморощених футболістів. Українські гравці готові змінювати ситуацію.

- Чи грають вони за схемою 4-3-3, як Де Дзербі в «Сассуоло»?
- В принципі, так, навіть якщо колись це змінюється. Жуніор Мораес - центральний нападник, який чимось нагадує Капуто з точки зору ігрових характеристик. Марлос і Тайсон - два атакувальних гравця, які виконують функції інвертованих вінгерів. У півзахисту відмінна якість, такі гравці, як Степаненко, Маркос Антоніо, Майкон і Алан Патрік дійсно гарні. У захисті я б виділив досвід Матвієнка, а також правого захисника Додо, який, на мій погляд, дуже сильний.

- Де Дзербі може взяти з собою пару гравців. На кого б ви зробили ставку?
- Я б одразу назвав вам Локателлі, але я думаю, що у нього дуже висока ціна. Бога був би ідеальним, оскільки Тайсон пішов, а він ідеально підходить на позицію лівого вінгера. А ще, якщо можливо, то потрібно говорити про Максима Лопеса - людину, яка пов'язує атаку з обороною.

- Не дивлячись на такий сильний «Шахтар», саме ваше «Динамо» виграло титул чемпіона з різницею в одинадцять очок.
- «Шахтар» дуже сильний, але пережив перехідний сезон. А у «Динамо» менш якісна, але дуже сильна і згуртована група молодих українців. Іноземці, звичайно, не рівня «Шахтаря», більш скромні за якістю. Мірча з атакувальної точки зору залишає велику свободу, а це аспект, який разом з єдністю гравців має важливе значення.

- У «Динамо» є ще Супряга, який у вересні минулого року був дуже близький до «Болоньї». Тоді говорили про 12 мільйонів євро...
- Супряга - потенційно дуже сильний нападник. У нього характеристики, які не відповідали моделі гри «Динамо» цього року. Владислав страждає, коли йому потрібно постійно бути близько до воріт, але коли він опиняється на просторі, то стає неперевершений. В команді, яка грає більш вертикально, він може дуже добре виступати. У цьому сезоні він трохи втратив у впевненості, але володіє неймовірним потенціалом і якістю. Знизилася і його вартість, тому «Динамо» більше не може собі дозволити утримувати його і відмовлятися від такої важливої пропозиції, як надходила від «Болоньї».

- Як це перейти від Развана до Мірчі Луческу?
- Мені були потрібні нові стимули, і переїзд до Мірчі дає їх, адже він - легенда. Він повністю відрізняється від свого сина, вони протилежні, починаючи від роботи і закінчуючи менталітетом. Вони обидва успішні, дуже голодні до перемог. Але з точки зору гри, організації, вони абсолютно різні.

- В чому це проявляється?
- Мірча - це чуття, чутливість, інстинкт. Разван - це робота, він побудував себе на жертві та зусиллях. У Мірчі є те, що, на його думку, вартує більше, ніж будь-який GPS, у нього є лідерство та харизма, які він може передати однією своєю присутністю. У цьому сенсі він набагато більш нав'язливий в підготовці до матчів. В цьому році я зрозумів, що багато нематеріальних речей, які неможливо помацати, можуть мати більше значення, ніж відчутні, тактика і все інше.

- Про що ви?
- Розповім цікаву історію. В цьому році в складі є футболіст, який раніше був поза командою. Він вибув. Він нічого не показував на тренуваннях, не міг закінчити тренування. Але в ніч перед матчем за Суперкубок України Мірча щось відчув. Цей гравець навіть не закінчив підготовку з нами, але Луческу вирішив виставити його на поле. І Родрігеш вирішив результат цього матчу. Судячи з цифр, за статистикою, його не можна було ставити на поле. Але це був неймовірний трюк, причому зовсім не поодинокий випадок. Для Мірчі інстинкти завжди на першому місці.

- Цього року в Лізі чемпіонів ви двічі зустрічалися з «Ювентусом» і двічі програли. Ви очікували, що команда буде п'ятою за тур до кінця чемпіонату Італії?
- Чесно кажучи, так, я очікував цього. Після матчу з ними я зрозумів, що вони не можуть бути конкурентними в цьому сезоні. Якби «Ювентус» щось виграв, то це було б диво. У них немає солідності, компактності. Все дуже розмито, поверхнево, філософськи. У команді багато філософії, але мало роботи. Ми крупно програли у другому матчі, в той час як в першому занадто відкрилися, і Мората вирішив результат на початку другого тайму. В той момент К'єза був у поганому стані, але був справжній Мората. Тоді команда грала без Кріштіану Роналду. Але ми відчували себе сильною командою, а такий «Ювентус» - ні.

- Фінал Кубка Італії відбудеться в середу. «Ювентус» зіграє проти «Аталанти».
- Я сумніваюся, що вони зможуть виграти у «Аталанти».

- Зрозумілі ідеї. Чи є вони у вас, як у потенційно самостійного головного тренера?
- Так, у мене є чіткі ідеї і готові напрацювання.

- А якою буде ваша схема гри?
- Більше, ніж в схеми, я вірю в принципи гри, але перш за все в моральну частину питання. Дисципліна, організація та залученість - ось речі, які протягом довгих років переконали мене в їхній важливості. Мені дуже подобається, коли моя команда грає інтенсивно: колектив, який пресингує, відновлює структуру і швидко вертикалізується. Мені подобаються розмови про трансформацію ліній, я стежив за багатьма тренерами, як Саррі або Джампаоло. Потім і за Де Дзербі. Фактично сьогодні в Італії він - тренер, який мені подобається більше за інших, в тому числі і за те, як він керує командою і як покращує її, не надаючи значення особистостям. Це модель в чистому вигляді.

- Чи будете тренувати в Італії або за кордоном?
- Поки не знаю. Але думаю, що мені буде легше виїхати за кордон саме через можливості, які там є в порівнянні з Італією. Я провів за кордоном 16 років, у мене немає великих друзів в Італії.

Олексій Сливченко
Оцініть матеріал
(224)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В Іспанії оцінили шанси Довбика стати найкращим бомбардиром Ла Ліги
Футбол | 19 березня 2024, 10:21 0
В Іспанії оцінили шанси Довбика стати найкращим бомбардиром Ла Ліги

В Українського нападника наразі 14 голів у чемпіонаті

Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»
Бокс | 18 березня 2024, 14:43 1
Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»

Джош Тейлор не вважає, що Ентоні здатен перемогти Олександра

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ZAKARPATFAN
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mobile Games
БОНУС ДЛЯ ВСЕХ
Ребята из 1WIN - https://1wayw.top/#4jh6 совсем сошли с ума!😱
Предложение просто пушка!🆘 Теперь они дарят +200% к первому депозиту и до 25000 рублей
на первую ставку, регистрируйтесь с промокодом ⚡"Xxx101"⚡ и ловите халяву прямо сейчас!
1WIN - самый надежный букмекер!
Я лично одобряю и тебе советую бро 👊
https://1wayw.top/#4jh6
Shara
Чуйка - Суркис Диего Лонго поставит после деда. Уж лучше сердец.
zzg77
Короче, как я понял, то Де Это тренер калибра Гвардиолы или Клоппа, но значительно круче. С его приходом Шахтёр легко возьмёт Лигу Чемпионов, если пройдёт квалификацию!!
bullyUA
Шахтер явно протупил с тренером. Надо было брать тренера из Агробизнеса.
hawk
Кто куда идёт? Пока только сассуольные инсайдерские вбросы про вероятное назначение Роберто Де Дзерби. Ахметова хоть известили? А то ему со своими заводами некогда и голову поднять.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
hawk
Тут Воробей (Андрей), случась, примолвил им: «Друзья!
Хоть вы охрипните, хваля друг дружку,—
Всё ваша музыка плоха!..»
За что́ же, не боясь греха,
Кукушка хвалит Петуха?
За то, что хвалит он Кукушку.