Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Німеччини
| Оновлено 15 травня 2021, 21:28
2177
1

Боруссія Дортмунд - володар Кубка Німеччини-2020/21!

У фінальному поєдинку команда Едіна Терзича обіграла РБ «Лейпциг»

| Оновлено 15 травня 2021, 21:28
2177
1
Боруссія Дортмунд - володар Кубка Німеччини-2020/21!
Getty Images/Global Images Ukraine

Кубок Німеччини є досить довготривалим турніром за схемою свого розіграшу, тому навіть команди з німецької Бундесліги стартують у ньому зі стадії 1/32 фіналу. Очевидно, що на настільки довгому шляху без сенсаційних вильотів обійтися досить складно. Наприклад, мюнхенська «Баварія», тріумфатор цього змагання в минулому сезоні, оступилася вже в другому раунді клубу «Хольштайн Кіль» (3:2), який дійшов безпосередньо до півфіналу, де з тріском провалився в грі проти дортмундської «Боруссії» (0:5) – одного з учасників вирішального поєдинку на легендарному «Олімпіаштадіоні» в Берліні.

Паралельним курсом рухався РБ «Лейпциг», який лише за крок до фіналу зіткнувся з серйозними труднощами в овертаймі проти бременського «Вердера» (2:1), проте все одно зумів потрапити до фінального матчу. Особливим цей день був для наставника «Червоних биків» Юліана Нагельсманна, бо це була остання можливість для нього завоювати хоч якийсь трофей із поточним клубом, незадовго до відходу до мюнхенської «Баварії».

Забавним збігом було те, що для головного тренера Дортмунда Едіна Терзича це також була фактично остання можливість досягти успіху на чолі «Боруссії», адже з наступного сезону його замінить Люсьєн Фавр. Вочевидь, «джмелям» також було необхідно прагнути до перемоги, а свій шлях до неї вони почали прокладати вже зі старту поєдинку. На п'ятій хвилині відбір від Ройса в центрі поля почав контратаку номінальних гостей, яку завершив удар Санчо з лівого флангу штрафного під дальню штангу!

«Червоні бики» так і не змогли придумати підходів до чужих воріт в своїх атаках, тому в середині першого тайму отримали другий м'яч, після чергової помилки під час контролю у центральної лінії. Хван утратив, Ройс прискорив Холанда, а Ерлінг на гігантських кроках пішов від Упамекано до правого флангу штрафного, звідки пробив під дальню штангу.

Нагельсманн не зміг переналаштувати своїх футболістів у терміновому порядку, тому перший тайм «Лейпциг» завершував за рахунку 0:3 на табло. Дауд запустив Ройса в ситуацію 2-в-1 проти чужого голкіпера, разом із Санчо, який потім і отримає можливість пробити по порожніх воротах, після передачі досвідченого капітана. Після такого шоку на другу половину могли з'явитися думки і не виходити у РБ, проте Кубок Німеччини явно не той турнір, де команди опускають руки заздалегідь.

У «Лейпцига» була колосальна кількість можливостей не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед у настільки складній ситуації, але поки Нкунку і Форсберг обстрілювали каркас воріт суперників, а решта партнерів лише трохи турбували Бюркі, час невблаганно добігав свого кінця. Дортмунд виключно огризався на контратаках, але в умовах опонентів, що почали нарощувати темп, не поспішав ставити остаточну крапку.

Ситуація загострилася, коли на 72-й хвилині потужний удар Ольмо в лівий верхній кут із півкола у чужого штрафного дозволив «Червоним бикам» відіграти хоча б один м'яч, а решта два пропущених голи стали здаватися не такою вже неприступною величиною. І все ж, номінальним господарям варто було дбати про свою реалізацію гольових моментів раніше, бо Холанд у контратаці на 88-й хвилині досить комічним способом засудив їх до остаточної поразки.

Таким чином, дортмундська «Боруссія» зуміла завоювати Кубок Німеччини зразка сезону-2020/21, а РБ «Лейпциг» залишиться без трофеїв у кампанії, що добігає до свого завершення.

Кубок Німеччини. Фінал.

«РБ Лейпциг» – «Боруссія Д» - 1:4

Ольмо, 72 – Санчо, 5, 45+1, Холанд, 28, 88

 Упамекано, 45+1, Ольмо, 81 – Джан, 15, Беллінгем, 26, Дауд, 50, Санчо, 81, Хуммельс, 90

«РБ Лейпциг»: Гулачі – Хальстенберг, Упамекано, Клостерманн, Мукіеле (Лаймер, 62) – Забітцер, Кампль (Форсберг, 62) – Ольмо, Айдара (Хенріхс, 70) – Хван (Нкунку, 46), Сьорлот (Поульсен, 46).

«Боруссія Д»: Бюркі – Геррейру, Хуммельс, Аканжи, Піщек – Дауд (Ділейні, 73), Беллінгем (Азар, 46), Джан – Санчо (Меньє, 89), Ройс (Брандт, 90+2) – Холанд (Рейна, 90+2).

Арбітр: Фелікс Брих (Мюнхен, Німеччина).

Стадіон: «Олімпійський стадіон» (Берлін, Німеччина).

Удари (у площину): 22 (3) – 10 (4)
Кутові: 4 – 7
Оффсайди: 1 – 2.

РБ ЛЕЙПЦИГ-БОРУССІЯ Д.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил